Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 серпня 2016 року

29 серпня у  приміщенні районного будинку культури  відбулася перша серпнева конференція педагогічних працівників Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади „Нова українська школа: завдання і перспективи“.

Конференція розпочалася  з вітального слова начальника відділу освіти Пирятинської міської ради Наталії Шерзой. Потім з початком нового 2016-2017 навчального року освітян привітав міський голова Олексій Рябоконь, який зазначив, що навчальні заклади не так давно перейшли до міської ради, а тому на всіх нас чекає велика і нелегка робота щодо налагодження співпраці, взаєморозуміння, спільних напрацювань по вирішенню проблемних питань, покращення матеріальної бази закладів. А також побажав педагогам творчої наснаги, добра, здоров’я та успіхів у праці.

29 серпня 2016 року

 

26 серпня відбулася тринадцята позачергова сесія Пирятинської міської ради, проведення якої ініціювала група депутатів із „Трудового порядку“. На розгляд було винесено три питання, узгоджених з керівником депутатської групи Олександром Жайворонком.

Заступник міського голови з питань діяльності виконкому Максим Варава детально проінформував про проведення капітального ремонту даху Пирятинської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 4.

29 серпня 2016 року

26 серпня відбулося чергове засідання робочої групи щодо формування Громадського бюджету, на якому головував заступник міського голови Ігор Шикеринець.

     На засіданні розглянуто проект Положення про громадський бюджет (бюджет участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади з урахуванням внесених змін, запропонованих засіданням робочої групи 16 серпня.

     Робоча група запропонувала провести чергове засідання на початку вересня, на якому розглянути питання остаточного варіанту проекту Положення про громадський бюджет (бюджет участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади для затвердження його на черговій сесії міської ради.

26 серпня 2016 року

З метою створення комфортних та безпечних умов проживання в нашому місті виконавчий комітет міської ради продовжує роботу по розвитку мереж вуличного освітлення.  Саме тому 25 серпня на черговому засіданні виконкому міської ради були розглянуті робочі проекту по реконструкції вуличного освітлення вул. Урожайна і Київська та затверджено зведені кошторисні розрахунки. Враховуючи рекомендації депутатських комісій щодо зменшення площі спортивного майданчика в загальноосвітній школі № 6 до розмірів штучного покриття та відповідно і зменшення кошторисної вартості будівництва цього майданчика, проектною організацією було  проведено коригування робочого проекту будівництва та кошторису. Після обговорення цього питання  членами виконкому затверджено скоригований зведений кошторисний розрахунок будівництва спортмайданчика.  

25 серпня 2016 року

24 серпня Пирятинщина відзначала 25-річчя Незалежності нашої держави. Святковий захід біля районного Будинку культури розпочався презентацією громад району.

 Пирятинська міська об’єднана територіальна громада представила на стендах фото з історії Пирятина, об’єднаної громади та діяльність міської ради. Старостати сіл Олександрівка та Калинів Міст і дитячі садочки міста презентували вироби народних умільців та пригощали відвідувачів виставок різноманітними смаколиками.

25 серпня 2016 року

23 серпня 2016 року в ДНЗ "Берізка" пройшли заходи з нагоди відзначення Дня державного прапора та Дня Незалежності України. Для вихованців всіх вікових груп проведено тематичні заняття: "Моя родина з України" (молодші групи), "Україна - рідний край" (середні групи), "Це - моя Україна, це - моя Батьківщина" (старші групи). Загальносадковим дійством стало проведення музично - поетичної композиції "З Україною в серці назавжди".

24 серпня 2016 року

22 серпня в приміщенні Пирятинської міської ради відбувся конкурс на визначення пасажирського перевізника на автобусному маршруті загального користування. Члени конкурсного комітету розглянули конкурсні пропозиції, які надійшли від претендентів-перевізників: ФОП Реутенка А.І., ФОП Козіна В.М. та ПрАТ „Пирятинське АТП 15343“ – на наступні маршрути: № 1 „АС-1 – с.Калинів Міст“, № 2 „АС-1 – Ринок (по вул. Січових Стрільців)“, № 3 „Ринок – АС-1 (по вул. Гагаріна через вул. Київська)“. Саме ці  перевізники-претенденти і були запрошені на конкурс.

24 серпня 2016 року

Святковою ходою з десятиметровим Державним Прапором в супроводі духового оркестру розпочалося святкування Дня Державного Прапора України в Пирятині. Від районного Будинку культури до майдану Незалежності у святковій колоні йшли керівники району та міста зі своїми колективами і громадськість. Синьо-жовте полотнище тримали військовослужбовці АТО та дівчатка у вишиванках.

23 серпня 2016 року

23 серпня біля Олександрівського сільського клубу на честь Державного Прапора України заквітчалася українська символіка: вишиванки, кульки, стрічки, квіти, прапори і прапорці...

Після святкового мітингу мото-, велопробіг під девізом „Слава Україні!“ заквітчав рідне село синьо-жовтим сяйвом!

Завершилося свято смачним морозивом та хорошим настроєм дітей та дорослих.

23 серпня 2016 року

23 серпня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій.

Розглядалося питання щодо виконання Пирятинською міською радою повноважень у сфері містобудування, будівництва, раціонального використання земельних ресурсів, екології та посилення контролю за виконанням сесійних рішень, покладеного на постійну комісію.

23 серпня 2016 року
       Щиро вітаю вас з Днем Державного Прапора та 25-ю річницею Незалежності України!
 
       Ці свята мають велике загальнодержавне значення, як свята суспільної злагоди і миру, доброго єднання людей в ім’я процвітання рідної країни.
25 років тому здійснилася мрія багатьох поколінь українців – наша нація здобула право самостійно визначати свою долю у власній країні, а на карті світу з’явилася незалежна держава - Україна. Сьогодні від нас у великій мірі залежить, яким саме буде майбутнє нашої Батьківщини. І ми маємо зробити все, щоб позитивні зрушення в різних сферах життя перетворилися на стійкі тенденції.
Найбільше багатство нашого міста – це його мешканці: щирі та працьовиті. Всі здобутки і позитивні зміни у місті відбуваються завдяки вашій щоденній напруженій праці. Я вдячний вам за все те добре, що ви зробили і робите для нашої молодої об’єднаної громади.

Україна і сьогодні виборює право на свою незалежність, на власну думку та мирне майбутнє. Кращі сини своєї Батьківщини щодня віддають життя за мир та спокій на рідній землі. У серці кожного українця палає вогонь патріотизму та прагнення допомогти тим, хто змушений сьогодні залишати свої домівки та їхати до інших міст.

Ми з вами є свідками подій, які мають доленосне значення для майбутнього нашої держави, загартовують дух української самосвідомості, виховують в кожному повагу до своєї Батьківщини, до її Прапора та незалежності.

 
22 серпня 2016 року

22 серпня відбулося повторне засідання комісії з присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, що на першому засіданні, яке відбулося 12 серпня, було визначено одинадцять стипендіатів міської ради: п’ять – в номінації „Спортивна діяльність“, по три – в номінаціях „Освітня діяльність“ та „Мистецька діяльність“. Чотири стипендії залишились невизначеними, бо на них претендувало восьмеро дітей, які посіли однакові місця на різних конкурсах обласного рівня. Тоді ж комісія запропонувала керівникам закладів, які подали клопотання на присудження стипендій, надати додаткові документи, що засвідчують досягнення кандидатів. 

22 серпня 2016 року

Запрошуємо Вас взяти участь у святкових заходах, приурочених до Дня Державного Прапора України та 25-ї річниці незалежності України.

23 серпня – відзначення Дня Державного Прапора України:

09.00 – 09.20 – святкова хода трудових колективів, молоді та громадськості від районного Будинку культури по вул.Соборна до Майдану Незалежності;

09.30 – 10.00 – урочисте підняття Державного Прапора України та мітинг на Майдані Незалежності.

21 серпня 2016 року

21 серпня на майдані Незалежності відбувся  Ярмарок  Меду. Мед, пилок, прополіс, віск, маточне молоко, медовуху – все це можна було посмакувати і купити на медовому базарі. Свято меду пройшло з ініціативи виконавчого комітету Пирятинської  міської  ради. 

Святкову  атмосферу  ярмарку створили пасічники з багаторічним досвідом: Сергій П’ятак, Володимир Миленко, Володимир Кошман. Окрім медопродуктів можна було придбати олію, молоко, малину, помідори, картоплю, моркву, баклажани, перець, шашлик. Варто зазначити, що роздрібні ціни на  овочі  та фрукти  були найнижчі у  гостей - підприємців з Первомайська.  

Цікавою та радісною новинкою свята, особливо для малюків,   стало   катання  на бричці, яку забезпечив керівник  ТОВ „Новодавидівське“ (с. Давидівка)  Олег Щегельський. 

21 серпня 2016 року

„З Днем народження, державо!“. Під таким девізом 21 серпня в Олександрівському сільському клубі пройшов патріотичний марафон „Віночок молодих талантів“, який почався дитячими малюнками на асфальті, квітковим майстер-класом і завершився українськими піснями, танцями та спасівським солодким кавуном!

19 серпня 2016 року

Під такою назвою в цьому році стартував  польсько-український проект для десяти об’єднаних громад   Чернігівської, Черкаської та Полтавської областей. Проект реалізується Фондом „Школа лідерів“ (Варшава) та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ та співфінансується з коштів Польсько-канадської програми підтримки демократії.

В рамках програми відбулося засідання робочої групи по підготовці проекту Положення про консультації з громадськістю на території Пирятинської міської ради, до складу якої увійшли активні жителі міста: члени виконкому, депутати міської ради, голови квартальних комітетів, представники ЗМІ.

19 серпня 2016 року

Днями були розпочаті будівельні роботи із прокладання водогону в с. Заріччя та с. Голобородька. Розроблення траншей почали із с. Голобородька, оскільки там закладено найменше мереж. Тому для початку було вирішено проінформувати місцевих жителів  про наміри міської ради, провівши зустрічі у цих населених пунктах за участю міського голови та представника підрядної організації. 

19 серпня 2016 року

Вирішення стратегічних питань міста - одне із основних завдань  роботи міської ради. Саме це послугувало приводом для зібрання архітектурно-будівельної ради, на засіданні якої розглянуто питання розроблення Генерального плану міста Пирятина.

Найбільш актуальними питаннями, які обговорили на засіданні, стосувалися  розташування нового цвинтаря та майбутньої межі міста. В  ході обговорення члени ради дійшли до висновку: пропонувати на розгляд громадськості два варіанти розміщення кладовища - в районі повороту на Пирогову Леваду та за Прилуцькою дорогою. Щодо кордонів міста, окрім земель, які були попередньо подані проектантом для розвитку населеного пункту, запропоновано збільшити існуючу територію міста. 

19 серпня 2016 року

18 серпня відбулося засідання комісії із безпеки руху  при виконкомі міської ради, на якому, окрім членів комісії, були присутні міські перевізники - Козін В.М. та Паєвський С.М. Старший інспектор Пирятинського відділу поліції Крамаренка Г.М. проінформував про проведення на території України місячника безпеки дорожнього руху та   зазначив, що в порівнянні із минулим роком зросла кількість ДТП і для регулювання їх кількості проводяться відповідні профілактичні рейди „П’яний водій за кермом“, „Автобус-2016“ та ін.

Місцеві перевізники порушили питання щодо стану дорожнього руху в районі міського ринку та  можливості розвантаження зазначеної ділянки. 

19 серпня 2016 року

Пирятинська міська рада запрошує на святковий ярмарок меду, який відбудеться 21 серпня 2016 року на майдані Незалежності  з 08.00 год.

На ярмарку можна буде придбати:

- мед та медопродукти

- молоко і молокопродукти

- олія соняшникова

- трав’яні чаї

19 серпня 2016 року

Робота із зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради впродовж І півріччя 2016 року проводилася відповідно до Закону України „Про звернення громадян“, Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування“ та інших нормативно-правових документів.

Питання підсумків роботи за І квартал 2016 року розглянуто на засіданні виконкому міської ради 25.05.2016 року та прийнято відповідне рішення.

 

18 серпня 2016 року

25 днів спілкування лише українською передбачає акція «Мовомарафон», присвячена 25-й річниці Незалежності України. Проект запустили волонтери, аби довести, що мова – ключ до свободи кожного українця. Розпочнеться мовний «забіг» 24 серпня.

18 серпня 2016 року

17 серпня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

Депутати заслухали інформацію начальника фінансового управління міської ради Світлани Кеди щодо виконання доходної частини бюджету міської об’єднаної територіальної громади за перше півріччя 2016 року; щодо планових видатків на 2016 рік та фактичних витрат за сім місяців поточного року по освітній субвенції із державного бюджету; щодо стану фінансування галузі освіти в цілому.

 

17 серпня 2016 року

16 серпня відбулося засідання робочої групи щодо формування Громадського бюджету, на якому головував заступник міського голови Ігор Шикеринець.

На засіданні розглянуто питання формування Положення про громадський бюджет (бюджет участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

При обговоренні члени робочої групи уважно вивчали основні розділи Положення та пропонували внести зміни в розділ „Порядок надання проектних пропозицій“ в частині часових обмежень прийому проектних пропозицій, у розділі „Порядок аналізу та розгляду проектних пропозицій“ - збільшити кількість календарних днів на внесення корективів у проектну пропозицію, у разі, якщо вона заповнена не в повному обсязі. 

16 серпня 2016 року

15 серпня 2016 року на розширеному засіданні виконкому  міської ради розглянуто актуальне для нашої громади питання: про стан виконання заходів щодо організації збору твердих побутових відходів на території Пирятинської об’єднаної територіальної громади. Варто зазначити, що це питання розглядалося в порядку контролю за виконанням рішення виконавчого комітету від 29 листопада 2012 року № 342  „Про заходи щодо формування і впровадження системи організації збирання та вивезення твердих побутових відходів у місті Пирятині“. 

Володимир Крагель та Віктор Бугайов підтримали міського голову та внесли пропозицію створити робочі групи за участю депутатів міської ради, членів виконкому, комунальників та квартальних для роботи з населенням по укладенню договорів на послугу з вивезення ТПВ, а також по роботі з боржниками. 

Крім того, члени виконкому вирішили, що пріоритетними для проведення ремонту дороги (асфальтуваня) чи облаштування нічного вуличного освітлення необхідно обирати саме ті вулиці, де жителями стовідсотково сплачуються кошти за збір та вивезення сміття. 

16 серпня 2016 року

Пирятинська міська рада оголошує проведення щорічного конкурсу з благоустрою міста „Найкращий будинок та благоустрій території“ та запрошує пирятинців взяти активну участь у  ньому.

Конкурс проводиться за наступними номінаціями: 

„Найкращий під’їзд багатоповерхового будинку“;

„Найкращий приватний будинок“;

„Найкраща клумба міста“. 

Заяви на участь у Конкурсі приймаються до 9 вересня 2016 року.

Для участі в конкурсі необхідно подати заяву  та   додатково  2-3  фотографії форматом А-4, які  демонструють під’їзд, подвір’я будинку чи клумбу, відповідно до обраної номінації учасника.

12 серпня 2016 року

12 серпня відбулося засідання комісії з присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Відповідно до нового Положення, затвердженого рішенням одинадцятої сесії міської ради, стипендії обдарованим дітям присуджуються у трьох номінаціях за трьома рівнями – обласним, національним та міжнародним. У кожній номінації присуджується по п’ять стипендій. Така зміна дає можливість збільшити кількість дітей, які отримуватимуть грошову винагороду за особливі досягнення в освітній, спортивній та мистецькій діяльності, а також посилює мотивацію решти дітей до саморозвитку.

12 серпня 2016 року

12 серпня 2016 року у міській раді відбулося засідання комісії  по  попередньому розгляду матеріалів для надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам, з метою надання фінансової допомоги на лікування учасникові АТО Перепелиці Сергію Петровичу, який отримав тяжке поранення  під час проходження військової служби.

Прийнято рішення виділити  Перепелиці С.П. з бюджету міської ради  грошову допомогу у розмірі 10 000,00 грн.

12 серпня 2016 року

У Центрі громадського діалогу відбулося засідання Пирятинського Клубу громадського діалогу. Захід проводився в рамках участі Пирятинської міської ради у польсько-українському проекті „Суспільне сприяння реформі самоврядування в Україні. Українська мережа клубів громадського діалогу“, який реалізується Фундацією Розвитку місцевої демократії (Польща, Щецин) та Інститутом демократії ім. Пилипа Орлика (Україна, Київ). На засіданні розглядалося актуальна для кожного мешканця Пирятинської об’єднаної громади тема: „Усвідомлення важливості заходів щодо енергозбереження - вагомий крок до заощадження коштів місцевого бюджету та громадян“.  

Присутніх на засіданні привітав міський голова Олексій Рябоконь. А головним доповідачем цієї тематики був гість з Німеччини Дірк Рідель - засновник одноіменної фірми „RIEDEL“, яка займається у сфері будівельної фізики впровадженням енергозберігаючих технологій та заходів. 

12 серпня 2016 року

8 та 11 серпня 2016 року виконкомом міської ради проведено громадські слухання з мешканцями будинків по вул. Соборна, 14, 16, 31, 33, 45, 47, Абаканська, 102А, Зоряна, 2, Ярмаркова, 1, 7, 24, Замок, 28,

Майдан Незалежності, 1, Короленка, 15, 17, Гоголя, 91А, Архітектора Хітріна, 50, 52, 54, Європейська, 4А, 4Б, 7, 24, 33А, 33Б, 44А, 62, 64, 66, 66А, 66Б, 80 щодо встановлення комунальним підприємством „Каштан“ тарифів на послуги утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.

 Нині діючі тарифи на вищезазначені послуги були встановлені в 2008 році і не змінювалися. Зрозуміло, що за останні 2 – 3 роки значно зросли ціни на енергоносії, мінімальна заробітна плата, вартість предметів та матеріалів. 

12 серпня 2016 року

11 серпня 2016 року відбулося засідання комісії з питань укомплектування комунальних дошкільних навчальних закладів, розміщених на території Пирятинської міської ради. 

Члени комісії розглянули 12 заяв від батьків, які мають наміри влаштувати дитину в дошкільні навчальні заклади міста у 2016-2018 роках. В результаті комісією було прийнято рішення: направити 8 малят у міські дошкільні навчальні заклади.

12 серпня 2016 року

«Розквітає ярмарок – квітне Україна!»  гасло цьогорічного Сорочинського ярмарку, який присвячений 25–ій річниці незалежності України. Офіційне відкриття ярмарку буде 16 серпня об 11.00, за участі гоголівських героїв, «самого» письменника, які пересуватимуться на справжніх, єдиних в Україні волах (дійство повторюється щодня).

Відома культурна програма дійства. Організатори оприлюднили імена артистів, які завітають на ярмарок цього року, а також, звідки приїдуть іноземні гості і представлять cвою продукцію.

12 серпня 2016 року

11 серпня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів постійних комісій з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг і з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

Розглядалося питання щодо наявності земельних ресурсів в межах Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, які можуть бути надані учасникам бойових дій для будівництва та обслуговування житлових будинків. За інформацією фахівців виконавчого комітету міської ради, на даний час вільних земельних ділянок для будівництва в Пирятині надзвичайно мало. 

12 серпня 2016 року

Міський голова Олексій Рябоконь взяв участь у стартовій конференції проекту GIZ „Підтримка реформ децентралізації в Україні“, яка відбулася в Полтавській обласній державній адміністрації.  Це новий проект у рамках співпраці з Федеральною німецькою установою з міжнародного співробітництва GIZ, який розрахований на підтримку та допомогу в першу чергу об’єднаним територіальним громадам.  Його презентували представники Проекту „Підтримка реформи децентралізації в Україні“.  Він розрахований до 2020 року, проходитиме в декілька етапів. Перший - передбачає навчання, підвищення освітнього рівня. GIZ відбиратиме на конкурсній основі та фінансуватиме проекти об’єднаних громад, направлені на покращення якості послуг, що надаються в адміністративній, житлово-комунальній та сфері громадського транспорту. 

11 серпня 2016 року

9 серпня в рамках реалізації проекту  „Реформа управління на сході України“ в Пирятині побували радник Проекту GIZ по реформуванню адміністративних послуг Олексій Кубарь та група архітекторів-дизайнерів.

Як вже повідомлялося раніше, Пирятинська міська рада отримала перемогу в конкурсному відборі серед 103 об’єднаних територіальних громад України. Програма підтримки об’єднаних громад по створенню центрів надання адміністративних послуг впроваджується проектом GIZ спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Міський центр надання адміністративних послуг облаштовується в приміщенні  колишнього гуртожитку УТОСу. Будівництво здійснюється за рахунок коштів Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та міського бюджету. 

11 серпня 2016 року

Пирятинська міська рада спільно з Гребінківською та Червонозаводською міськими радами продовжують роботу у польсько-українському проекті „Суспільне сприяння реформі місцевого самоврядування в Україні. Українська мережа Клубів громадського діалогу“.  9 серпня в Гребінці відбулося друге засідання Клубу громадського діалогу темою якого „Гребінківщина і реформа децентралізації влади, реформа ОМС. Формування об’єднаної територіальної громади“.

Пирятин – це не тільки місто-партнер і сусід Гребінки, яке з радістю ділиться своїми напрацюваннями, а й одне з небагатьох міст та селищ Полтавщини, які пройшли процес об’єднання, утворили об’єднану територіальну громаду і досягли певних результатів. Саме тому на прикладі Пирятинської об’єднаної громади на засіданні Клубу було продемостровано переваги, які отримала і отримує об’єднана громада. 

11 серпня 2016 року

Ще в кінці минулого року було заплановано капітальний ремонт дороги по вулиці Архітектора Хітріна. На даний час підрядною організацією, з якою міська рада співпрацює не один рік, закінчуються роботи. Вже зроблено тротуар та завершується асфальтування проїжджої частини.

10 серпня 2016 року

Виконавчим комітетом Пирятинської міської ради з 10.08.2016 р. по 09.09.2016р. оголошується конкурс з призначення управителя багатоквартирними будинками на території міста Пирятина.

Найменування, місцезнаходження організатора конкурсу

Виконавчий комітет Пирятинської міської ради,

37000, Полтавська обл., м. Пирятин, вул. Соборна, 21

9 серпня 2016 року

7 серпня на майдані Незалежності відбулася благодійна акція, організована Пирятинською міською радою на підтримку тяжко пораненого воїна АТО Сергія Перепелиці.

         У ярмарці прийняли участь представники дитячих навчальних закладів, волонтери та небайдужі пирятинці. Вони представили на продаж випічку власного виробництва, холодні напої, картини, книги. Учасники художньої самодіяльності Центру дитячої та юнацької творчості та районного Будинку культури своїми виступами морально підтримали воїнів, які знаходяться на передовій. Працівники НПП „Пирятинський“ зварили смачного куліша.

8 серпня 2016 року

6 серпня відбулося святкування Дня села Калинів Міст.

З 18 години в центрі села Калинів Міст розпочали свою роботу виставки виробів народних майстрів.

Жителів та гостей села привітали староста сіл Калинів Міст,  Верхоярівка та Замостище Руслан Лук’яненко, міський голова Олексій Рябоконь та депутат міської ради Дмитро Шаповал, які вручили активним жителям села грамоти та цінні подарунки. Власні вірші подарувала односельцям Віра Клеванська. 

4 серпня 2016 року

Лубенська ОДПІ  ГУ ДФС у Полтавській області повідомляє, що з метою  виконання вимог Податкового кодексу України, постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 №440 затверджено Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру.

Відповідно за вищезазначеного Порядку, установчі документи неприбуткових організацій (крім іншого) повинні :

4 серпня 2016 року

Податковим кодексом України встановлено податок на майно (розділ ХІІ), до складу якого відносяться податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортний податок та  плата за землю, сплату яких громадяни розпочали з 1 липня 2016 року і вже є перші результати.

Так, фізичні особи, які обліковуються в Лубенській ОДПІ вже сплатили податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки  330,7 тис.грн., транспортного податку  43,8 тис. грн. та плати за землю  12 млн. 362,1 тис. грн.

3 серпня 2016 року

Сьогодні відбулося друге пленарне засідання дванадцятої сесії Пирятинської міської ради. На розгляд депутатів було винесено чотири питання.

У зв’язку з тим, що 29 червня в Олександрівському фельдшерсько-акушерському пункті сталася пожежа і там необхідно робити ремонт, скасовано рішення попередньої, одинадцятої сесії міської ради щодо передачі приміщення ФАПу в оренду Пирятинському Центру первинної медичної допомоги. На проведення ремонтних робіт із бюджету міської об’єднаної територіальної громади виділено 160 тисяч гривень. Ще 22 тисячі гривень передбачено на фінансування Програми відновлення роботи ФАПу для придбання медичного інвентаря,  холодильника тощо.

3 серпня 2016 року

3 серпня 2016 року відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради.

Члени виконавчого комітету затвердили зведений кошторисний розрахунок по капітальному ремонту приміщень Пирятинської ДЮСШ. Директор дитячо-спортивної школи Олександр Горбачов проінформував, що найближчими днями розпочнуться ремонтні роботи по заміні вікон на енергозберігаючі.

3 серпня 2016 року

Свято села – це перш за все – свято людей, які люблять і шанують свою малу батьківщину.

Таке свято відбулося 2 серпня в Олександрівці. Перед сільським клубом зібралася велика кількість людей – від старого до малого. Малеча розважалася на різноманітних атракціонах,  дорослі з цікавістю спостерігали за подіями, які відбувалися на концертному майданчику.

Організатори до свята готувалися серйозно. Господиня з гумором запросила всіх на гостину.

2 серпня 2016 року

30 липня делегація Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади взяла участь у І Всеукраїнському Фестивалі Громад часів Київської Русі, присвячений святкуванню 1028-ї річниці Дня Хрещення Русі, який відбувся  на території Древнього Києва у „Парку Київська Русь“ (Київська обл., Обухівський район, с. Копачів). Організатори фестивалю ТОВ „Парк Київська Русь“ та Асоціація малих міст України. Метою цього заходу є вшанування національної спадщини, популяризації традицій та історії державотворення України з її витоків.

В рамках Фестивалю представники Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади презентували герб та прапор міста, прийняли участь у театралізованій почесній ході міст, презентували історичне минуле та сьогодення Пирятина і привітали „Пирятинською вітальною“ 

2 серпня 2016 року

2 серпня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту за участю голів інших постійних комісій міської ради та членів робочої групи з числа депутатів та фахівців виконавчого комітету міської ради. Головував на засіданні міський голова Олексій Рябоконь.

Обговорювалися питання щодо будівництва спортивного майданчика у загальноосвітній школі № 6 та виділення додаткових коштів з бюджету міської об’єднаної територіальної громади для завершення будівельних робіт. В обговоренні взяв участь депутат Полтавської обласної ради Іван Близнюк.

2 серпня 2016 року

01 серпня 2016 року відбулося чергове засідання комісії з питань укомплектування комунальних дошкільних навчальних закладів, розміщених на території Пирятинської міської ради. 

Члени комісії розглянули 49 заяв від батьків, які мають наміри влаштувати дитину в дошкільні навчальні заклади міста у 2016-2018 роках. Провівши детальний аналіз наповнюваності груп в садках та черги на отримання місця в дошкільному навчальному закладі, комісія прийняла рішення про направлення 18 дітей в дитсадки, розміщені на території міста.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua