Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 серпня 2016 року 11:35

Відбулася перша серпнева конференція педагогічних працівників Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади

29 серпня у  приміщенні районного будинку культури  відбулася перша серпнева конференція педагогічних працівників Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади „Нова українська школа: завдання і перспективи“.

Конференція розпочалася  з вітального слова начальника відділу освіти Пирятинської міської ради Наталії Шерзой. Потім з початком нового 2016-2017 навчального року освітян привітав міський голова Олексій Рябоконь, який зазначив, що навчальні заклади не так давно перейшли до міської ради, а тому на всіх нас чекає велика і нелегка робота щодо налагодження співпраці, взаєморозуміння, спільних напрацювань по вирішенню проблемних питань, покращення матеріальної бази закладів. А також побажав педагогам творчої наснаги, добра, здоров’я та успіхів у праці.

Настанови молодим спеціалістам  дали досвідчені педагоги: голова профспілкового комітету працівників освіти Людмила Зібніцька та вчитель української мови та літератури Пирятинського ліцею Людмила  Шевченко.

У роботі конференції взяли участь директор Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді В.І. Дуброва, головний лікар Пирятинської ЦРЛ О.М. Гаркавенко, лікар з гігієни харчування відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства України Управління Держпродспоживслужби у Пирятинському районі                            Л.А. Константиненко, представник батьківської громади О.О. Запорожець, представник учнівського самоврядування, учня 11-А класу Пирятинського ліцею Р. Криворучко, директор Пирятинської зш І-ІІІ ст. №6 М.В.Василенко, завідуюча ДНЗ „Пролісок“ Н.С.Сегеді, викладачі ДЮСШ П.В.Антончук та А.М.Холод.

Доповідаючи на конференції Наталія Шерзой підвела підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти в 2015/2016 навчальному році та акцентувала увагу присутніх на пріоритетних завданнях 2016/2017 навчального року. Вона наголосила на компонентах,  структурі,  змісті освіти  нової української школи в контексті Концепції нової української школи, презентованої 18 серпня 2016 року Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич під час  педагогічної конференції Міністерства освіти і науки України, та розкрила бачення оновленої школи в межах Пирятинської об’єднаної територіальної громади..

Освіта має стати важелем конкурентоспроможності України. Саме на це й спрямована „Концепція нової української  школи“, – зазначила Н.Г.Шерзой.

Доповідач підкреслила, що освіта, перш за все, буде націлена на те, щоб виховати випускника, який буде справжнім патріотом України, особистістю, здатною критично мислити, „і, звичайно, це буде і новатор, який зможе змінити сам себе протягом життя, економіку і  навколишній світ“.

Хоча перший набір у нову школу відбудеться 1 вересня 2018 року, у початковій школі  уже нинішній  2016-2017 рік стане роком змін, адже перед педагогами стоятиме завдання впровадити для першокласників розвантажені навчальні програми, уроки усного мовлення, що спрямовані на формування осмисленого читання та розвиток власного мислення дитини, поліпшити інформаційно-комунікаційне середовище початкової освіти.

У другій половині дня у Пирятинському ліцеї були проведені секційні засідання педагогів, які мали змогу опрацювали нові нововведення та детально познайомитись з рекомендаціями у новому навчальному році.

Ми щиро вдячні усім керівникам навчальних закладів, керівникам міських методичних об’єднань вчителів, усім педагогічним працівникам за активну участь у підготовці до конференції!

Бажаємо освітянам плідної роботи, результативного навчального року, а нашим оновленим школам у просторі сучасних можливостей - кращих умов!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua