Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 серпня 2016 року 18:01

На засіданні Клубу громадського діалогу в Пирятині

У Центрі громадського діалогу відбулося засідання Пирятинського Клубу громадського діалогу. Захід проводився в рамках участі Пирятинської міської ради у польсько-українському проекті „Суспільне сприяння реформі самоврядування в Україні. Українська мережа клубів громадського діалогу“, який реалізується Фундацією Розвитку місцевої демократії (Польща, Щецин) та Інститутом демократії ім. Пилипа Орлика (Україна, Київ). На засіданні розглядалося актуальна для кожного мешканця Пирятинської об’єднаної громади тема: „Усвідомлення важливості заходів щодо енергозбереження - вагомий крок до заощадження коштів місцевого бюджету та громадян“.  

Присутніх на засіданні привітав міський голова Олексій Рябоконь. А головним доповідачем цієї тематики був гість з Німеччини Дірк Рідель - засновник одноіменної фірми „RIEDEL“, яка займається у сфері будівельної фізики впровадженням енергозберігаючих технологій та заходів.

Готуючись до засідання Клубу, Дірк Рідель обстежив системи опалення та вікна приміщень одного шкільного та трьох дошкільних закладів. Після проведеного аналізу дані матеріали стали основою презентації пана Дірка, яку з великою цікавістю слухали 30 учасників засідання Клубу. Потім присутнім було запропоновано попрацювати в групах та розв’язати кілька цікавих завдань. Кожне завдання налічувало 4 питання, на які необхідно було дати відповідь. Ці завдання було сформульовані з реального життя. Групам необхідно було виявити певні проблеми, пов’язані з енергозбереженням, і запропонувати варіант її вирішення. Для цієї роботи був використаний такий метод інтерактивної роботи як "плакат по колу", який дав можливість всім чотирьом групам виконати всі чотири завдання. Потім представники кожної групи презентували свої напрацювання. Дірк, як експерт, оцінював кожну відповідь та давав фахові коментарі. 

Загалом учасники Клубу показали непогані знання з енергозбереження. Виникає питання: чому ми не робимо цього в реальному житті? Адже не всі заходи з енергозбереження потребують значних капіталовкладень чи інвестицій. Досить часто достатньо зовсім небагато коштів, щоб покращити та зберегти енергію. Є велика надія, що пирятинці зможуть отримати фахову допомогу та консультації фахівця з Німеччини і застосувати вдома чи на підприємстві. Дірк Рідель має наміри відкрити в Пирятині представництво своєї фірми, яка буде проводити детальне обстеження об’єкта на предмет енергозбереження та надаватиме відповідні консультації.

Підсумовуючи результати зустрічі міський голова Олексій Рябоконь  сказав, що Пирятин з 2014 року є учасником Угоди Мерів, але, на жаль, програми та проекти, які реалізуються в рамках Угоди стосуються великих міст, міст обласного значення. Для нашого міста програми з енергозбереження також дуже важливі, тому, можливо, це засідання Клубу матиме продовження і спільно будуть напрацьовані реальні системні заходи по впровадженню енергозберігаючих заходів у Пирятинській об’єднаній територіальній громаді.      

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua