Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 серпня 2023 року

Знову горе втрати Захисника спіткало Пирятинську громаду - 28 серпня в районі населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області під час артилерійського обстрілу загинув молодший сержант Олег Слєсаренко

31 серпня 2023 року
30 серпня 2023 року

Остання середа місяця – день проведення чергової сесії відповідно до регламенту Пирятинської міської ради. Традиційно, у цей день проходить засідання виконкому міської ради, аби розглянути та схвалити перед сесією бюджетні питання.

Перед початком розгляду питань порядку денного сесії заступник начальника Другого відділу Лубенського РТЦК та СП майор Віталій Пономаренко вручив орден "За мужність" ІІІ ступеня, яким посмертно був нагороджений пирятинець Олександр Іродовський, матері загиблого Захисника.

30 серпня 2023 року

Традиційно перед початком нового навчального року освітяни громади зібралися на серпневу конференцію „Освіта Пирятинщини: напрацювання та перспективи“. Підвели підсумки роботи галузі освіти за минулий рік та окреслили головні напрямки діяльності на наступний.

 

30 серпня 2023 року, о 13:00, у великій залі адмінбудинку (вул.Соборна,42, м.Пирятин) скликається п’ятдесят сьома сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

 

 

30 серпня 2023 року

Напередодні старту навчального року отримали новий шкільний автобус для Березоворудської школи, придбаний за рахунок співфінансування з бюджету громади та державної субвенції.

Незабаром отримаємо ще два таких; кошти на них вже перераховані до обласного бюджету; для цього з міської скарбниці виділено 4,443 мільйона гривень.

30 серпня 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов провів особистий прийом громадян.

Серед порушених перед керівником громади проблем – освітянські. Зокрема, звернення надійшло від групи батьків вихованців дитячого садка у Давидівці щодо подальшого функціонування закладу. Їм було надано чіткі роз'яснення: садочок функціонуватиме у приміщенні школи, для дітей будуть створені належні умови.

29 серпня 2023 року

Протягом минулого тижня у Пирятині працював безкоштовний табір „Веселі канікули з Карітас Лубни“. Цікаве та корисне проведення часу організували педагоги благодійного фонду для дітей ВПО та дітей із вразливих категорій.

 

29 серпня 2023 року
29 серпня 2023 року
Сьогодні – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. День вшанування пам'яті українських воїнів був заснований у 2019 році відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського.
Дата свята 29 серпня обрана в пам'ять про Іловайську трагедію 2014 року. Того дня окуповане військами "ДНР" та росії місто мали покинути українські військові. Окупанти обіцяли відкрити гуманітарний коридор для ЗСУ, але обстріляли захисників під час виходу з міста. За офіційними даними 366 воїнів загинули, а сотні людей зникли безвісти.

 

29 серпня 2023 року

Україна сьогодні переживає найбільше випробування в новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора.

Сучасна російсько-українська війна триває від 2014 року. Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року остаточно зірвало маску з агресивного путінського режиму та відкрило нову сторінку героїзму, стійкості та,  на жаль, втрат України в боротьбі за суверенітет і соборність.

28 серпня 2023 року

30 серпня, о 10.00 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться чергове засідання виконавчого комітету міської ради.

28 серпня 2023 року
26 серпня 2023 року

З метою достойного вшанування Героїв-Захисників, жителів Пирятинської громади, та постійного нагадування пирятинцям про ціну нашого відносно мирного й благополучного життя – на центральній площі Пирятина встановили мультимедійний екран, з якого транслюється інформація про  загиблих на війні земляків

25 серпня 2023 року

ДП "Агенство місцевих доріг Полтавської області" повідомляє, що у зв`язку з капітальним ремонтом автомобільної дороги Чорнухи-Лубни на ділянці 17+736-км22+500 поблизу с.Городище з 25 серпня та на період проведення робіт вводиться повне закриття руху мостом на км20+694 через р.Удай.

25 серпня 2023 року

В ході підготовки до чергової сесії міської ради протягом тижня працювали профільні депутатські комісії , які детально пропрацювали всі проєкти рішень.

Традиційно, з метою ефективного використання бюджетних коштів, розглянуто ряд рішень щодо внесення змін до діючих програм.

24 серпня 2023 року
З нагоди Дня Незалежності України військовослужбовці отримали відзнаки Пирятинської міської ради від голови громади Андрія Сімонова. 
24 серпня 2023 року

Дорогі пирятинці!

24 серпня Україна відзначає найбільше державне свято – День Незалежності. Встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Акту проголошення незалежності України. Цей документ увінчав тисячолітні прагнення нашого народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю.

 

24 серпня 2023 року

Голова громади Андрій Сімонов разом з представниками Агентства місцевих доріг Полтавської області оглянули ремонт ділянок дороги /М-03/ - Березова Рудка - Мартиновичі.

 

23 серпня 2023 року
Сум та біль від втрати ще одного Захисника оповив громаду – сьогодні у Пирятині попрощалися з Іваном Живилом, який загинув, захищаючи Україну від російської навали. 
Життя Героя обірвалося 17 серпня в районі населеного пункту Роботине Пологівского району Запорізької області в результаті ворожого авіаобстрілу керованими авіабомбами.
23 серпня 2023 року

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 987 встановлено День Державного Прапора України, який відзначається щорічно 23 серпня. Державний Прапор є одним із державних символів країни, відбиває національні традиції, ідентифікуючи певну територію.

22 серпня 2023 року

Сьогодні на Пирятинщині попрощалися ще з одним Захисником України –  у Великій Кручі провели в останню путь головного сержанта в/ч А3085 Аркадія Шаповалова. Він пішов з життя 19 серпня, перебуваючи після тяжкого поранення та лікування вдома.

22 серпня 2023 року

Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн щодо:

  • роз’яснення можливих шляхів повернення дитини або сімей з дітьми на підконтрольну Уряду України територію;
  • отримання свідоцтва про народження дитини в умовах воєнного стану або його легалізації, якщо документ отриманий на непідконтрольній території;
  • встановлення контакту з дитиною, яку вивіз один із батьків за кордон;
  • заповнення форми розшуку дитини або заявки на отримання допомоги дітям, які зазнали травмувань внаслідок війни;
  • інші питання, пов’язані з порушеннями прав людини.
     



22 серпня 2023 року

Розв'язана росією війна продовжує нести горе та втрати. 17 серпня, під час виконання бойового завдання, в районі населеного пункту Роботине Пологівского району Запорізької області, в результаті ворожого авіаобстрілу керованими авіабомбами загинув наш земляк солдат Іван Живило.

21 серпня 2023 року

Гірка звістка про смерть Захисника надійшла до Пирятинської громади - 19 серпня обірвалося життя жителя села Велика Круча Аркадія Шаповалова.

Народився він 21 грудня 1974 року в місті Хабаровську. Невдовзі родина переїхала у Велику Кручу, де в 1982 році А. Шаповалов пішов до 1 класу місцевої школи. Після закінчення школи був призваний на строкову військову службу, яку  проходив у в/ч А0223 на посаді командира відділення.

 

21 серпня 2023 року

З 1 по 21 серпня 8 дітей з інвалідністю, які проживають на території Пирятинської громади, отримали комплекс реабілітаційних послуг у Лубенському міському центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

 

21 серпня 2023 року

За інформацією Лубенського районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області станом на 1 серпня 2023 року на території Пирятинської громади зареєстровано 49 пожеж. У порівнянні з минулим роком за відповідний період кількість пожеж зменшилась на  випадків. Внаслідок пожеж в 2023 році загиблих не виявлено.

 

21 серпня 2023 року

Smart Region pl – безпечно, надійно, зручно.

Що нового?

  • переосмислений застосунок з кращими практиками Полтавщини;
  • зручний інтерфейс користувача та лаконічний дизайн;
  • можливість для постраждалого населення отримати допомогу;
  • можливість задонатити на ЗСУ;
  • місцеві радіостанції в фоновому режимі (хочете, щоб Ваша радіохвиля лунала на Smart Region pl - зв’яжіться з нами).

 

20 серпня 2023 року

Діти мають посміхатися навіть у тяжкі часи. Аби пирятинські дітлахи відволіклися та отримали позитивні емоції, сьогодні біля адмінбудівлі відбулися розваги для дітей.

 

18 серпня 2023 року

Сьогодні футбольна спільнота Пирятинщини   вшанувала пам?ять земляка Анатолія Курочки, який загинув 2014 року у бою за звільнення Іловайська. Вдев?яте провели турнір з міні-футболу.

Перед початком турніру до учасників звернулася дружина Анатолія Курочки Світлана. Подякувала, що пам?ятають про її чоловіка та побажала боротьби лише на спортивній арені та якнайшвидшої Перемоги для нас усіх.

 

18 серпня 2023 року
Відбулося засідання комісії з безпеки дорожнього руху, що діє при виконкомі міськради.
 
Розглянуто та погоджено питання встановлення на в'їздах до сіл Теплівка та Вишневе арок, що обмежують габарити транспорту, та дорожніх знаків щодо заборони проїзду важковагових транспортних засобів. Рішення комісії буде направлено до Агенства місцевих доріг, на балансі якого перебувають дороги, де погоджено розміщення знаків.
18 серпня 2023 року

Сьогодні у Пирятині пройшов Чемпіонат Полтавської області боротьби з сумо. На змагання зібралося близько 60 спортсменів з Кременчука, Сорочинець та Пирятина.

Привітали учасників змагань, побажали їм гарних результатів і перемоги директор Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи Олександр Горбачов та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Тетяна Писакіна.

 

18 серпня 2023 року
17 серпня 2023 року
Нещодавно розпочав свою роботу міні-цех з переробки овочево-ягідної продукції. Це проєкт Світлани Петровської, розроблений за підтримки місцевої влади та КП “Агенція розвитку Пирятинської громади”, який став одним із восьми переможців загальнодержавного конкурсу “Сади Для Перемоги” в Україні.
У рамках гранту підприємиця отримала близько 250 тисяч гривень, на які було придбано сублімаційну сушарку, дегідратор для м'яса, фруктів, пастили та сухих пайків. В свою чергу родина Петровських витратила 50 тисяч гривень на облаштування приміщення під міні-цех та придбання обладнання.
 
17 серпня 2023 року

У Пирятинському культурно-громадському центрі відбулась вистава театру «Сузір?я»- національна трагедія «Народжені бути вільними» режисера Ангеліни Дзнеладзе.

Близько двох годин пирятинці спостерігали за історією, що створена на основі фактів життя української інтелігенції, історію про війну, яка триває понад 100 років по сьогоднішній день.

 

16 серпня 2023 року

Сьогодні на стадіоні «Ювілейний» відбувся фінальний VII тур Чемпіонату Пирятинської громади з футболу. 

Першими на поле вийшли ФК «Молодь» та ФК «Козацька». Гра завершилась з рахунком 2:4. Далі зіграли команди «Кейбалівка» і «ЗСУ-Ветеран» з результатом  4:2. Завершила Чемпіонат гра між ФК «Теплівка» й ФК «Юність». Рахунок матчу - 2:3.

 

16 серпня 2023 року

Благоустрій – один з основних напрямків використання коштів бюджету громади.

Наразі, для забезпечення благоустрою сільських населених пунктів за кошти бюджету (267 тисяч гривень) придбано 17 мотокос STIHL. Обладнання передано на кожен із старостинских округів нашої громади.

15 серпня 2023 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов здійснив особистий прийом громадян. До керівника громади зі своїми питаннями та проблемами звернулися як жителі міста, так і мешканці Великої Кручі.

Більшість проблем, порушених на прийомі, стосувалися багатоквартирних будинків. 

15 серпня 2023 року
14 серпня 2023 року

Сьогодні в Пирятинській громаді стартував обмін в рамках програми залучення молоді до відновлення України ВідНОВА:UA

Програма покликана надати можливість молодому поколінню українців зробити свій внесок у відбудову країни і, разом з цим, налагодити комунікацію між молоддю з різних куточків нашої держави.

 

14 серпня 2023 року

У Відділі (Центрі) надання адміністративних послуг виконавчого комітету Пирятинської міської ради доступна функція - шеринг цифрових документів в застосунку Дія. Це дозволяє зекономити час на заповнення паперових документів та перевірку персональних даних, які були введені вручну.

Застосунок Дія надає можливість ділитися копіями цифрових документів, а також перевіряти їх дійсність в декілька кліків. Просто, зручно та без паперових примірників або їхніх копій.

14 серпня 2023 року

Запрошуємо всіх зацікавлених суб’єктів господарювання та ініціаторів Start-up долучитись та надати свої інвестиційні пропозиції та проекти різного ступеню готовності: від бізнес-ідей до готових інвестиційних проектів в різних галузях економіки!

13 серпня 2023 року

Пирятинці зібрали 35 тисяч гривень на потреби ЗСУ.

Сьогодні у Пирятині продовжили відзначати День молоді благодійними заходами. Розпочали із розваг та ігор для молоді й дітей. За донат на ЗСУ можна було пограти в настільні ігри, навчитися робити справжні свічки, сфотографуватися та побавитися з фарбами холлі.

 

12 серпня 2023 року

Сьогодні на стадіоні «Ювілейний» у Пирятині було гамірно та емоційно. В рамках Чемпіонату Полтавщини з футболу зустрічалися команди «Пирятин» та «Харчовик» (Заводське). Підтримував команду пирятинців у відповідальній грі міський голова Андрій Сімонов.

 

12 серпня 2023 року

День молоді у Пирятині сьогодні відзначили цікавими, а головне - корисними заходами.

Розпочали із тренінгу з першої домедичної допомоги. Про основи першої допомоги присутнім розповіли лікарі: Максим Бублик, Роман Кукурудз та Єгор Киричевський. Крім того, що медики навчали надавати першу домедичну допомогу при травмах, втраті свідомості, кровотечі та інших випадках, лікарі акцентували увагу на тому, що надавач допомоги насамперед має подбати про власну безпеку: оглянути місце, виконувати заходи реанімації хоча б з елементарними підручними засобами захисту (хустинка, пакети та інше).

 

12 серпня 2023 року

12 серпня ми разом зі світовою спільнотою відзначатимемо День молоді!

На долю молодого покоління українців випало нелегке випробування - жити і формуватися як особистості в складний час повномасштабної війни. Та водночас це період, коли наша держава утверджується, міцніє і саме ви, шановна молодь, маєте стати незамінною опорою, фундаментом, на якому будуватиметься процвітаюча Україна.

 

11 серпня 2023 року
Триває реалізація стратегії міжмуніципального співробітництва у сфері поводження з твердими побутовими відходами між Пирятинською, Гребінківською, Чорнухинською та Новооржицькою громадами.  Сьогодні керівники громад провели чергову робочу зустріч.
11 серпня 2023 року
25 серпня, м.Пирятин, Пирятинський КГЦ, 19:00 год.
Олександр Кварта з концертною програмою "Подарую сонце" 
Ціна квитка: 150-250 грн.
11 серпня 2023 року

У зв'язку з тим, що з 1 січня 2023 року Пенсійний Фонд України став уповноваженим органом в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, всі функції, пов’язані зі здійсненням різного виду страхових виплат, опинилися в полі зору працівників Фонду.

Наразі в царині соціального страхування з’явилися новації, які необхідно поширити у широких колах громадськості, адже мова йде про виділення коштів – так звану грошову компенсацію додаткових потреб потерпілих на виробництві.

10 серпня 2023 року
Сьогодні відбулися позачергові засідання сесії та виконавчого комітету міської ради. Відповідними рішеннями внесено зміни до восьми діючих програм.
10 серпня 2023 року

Пирятинський міський водоканал повідомляє, що у зв?язку з поривом на водопровідній мережі по вул. Полтавській, 7 припинено водопостачання до житлових будинків: вул. Полтавська 3, 3а, 5, 6, 7, 8, пров. 1-й та 2-й Мирний. 

10 серпня 2023 року, о 13:00, у великій залі адмінбудинку (вул.Соборна,42, м.Пирятин) скликається п’ятдесят шоста позачергова сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

 

 

10 серпня 2023 року

Відбувся VI тур Чемпіонату Пирятинської громади з футболу. На футбольному полі міського стадіону «Ювілейний» було зіграно два матчі.

 

10 серпня 2023 року
9 серпня 2023 року

Розв’язана росією війна продовжує нести біль, горе та втрати… Сьогодні у Пирятині провели в останню путь Героя-Захисника Миколу Хандолу, життя якого обірвалося 5 серпня внаслідок ворожого артилерійського обстрілу.

Людиною зі щирим та великим серцем, справжнім патріотом та гідним сином своєї Вітчизни запам'ятають Миколу ті, хто його знав.

Церемонія прощання із загиблим зібрала сотні містян: для когось він був добрим знайомим, комусь - вірним другом, багатьом - надійним колегою.

8 серпня 2023 року
7 серпня 2023 року
6 серпня 2023 року

Сум та біль від втрати ще одного Героя оповив Пирятинську громаду – сьогодні у Великій Кручі провели в останню путь Віталія Лисенка, який загинув, захищаючи рідну землю. Життя Захисника обірвалося 1 серпня внаслідок мінометного обстрілу в районі Білогорівки на Луганщині.

Віталій був одним із тих хоробрих та мужніх чоловіків, хто, навіть маючи можливість жити і працювати в тилу, будучи заброньованим на підприємстві, де працював, взяв до рук зброю у листопаді минулого року.

4 серпня 2023 року

Пирятинська громада знову в жалобі через втрату Захисника. 1 серпня внаслідок мінометного обстрілу в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області загинув житель села Велика Круча Віталій Лисенко.

Народився він 12 січня 1989 року у Великій Кручі. Після закінчення Великокручанської школи у 2006 році вступив до Харківського торговельно-економічного інституту, де отримав спеціальність бухгалтера. Проходив строкову службу у в/ч А-3955.

4 серпня 2023 року

Сьогодні 100-річний ювілей відзначила жителька Пирятина Віра Діденко.

Віра Іванівна народилася далекого 1923 року в Решетилівському районі. На її дитинство та юність припали тяжкі роки Голодомору, потім – війна, яка забрала у багатодітної родини, де виховувалося шестеро дітей, батька – Іван Полянський був розстріляний за підпільну роботу.

4 серпня 2023 року

21 липня 2023 року Уряд прийняв рішення про те, за якою процедурою цьогоріч буде здійснюватися разова грошова виплата, передбачена Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

 

4 серпня 2023 року

Відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

Перед початком розгляду питань порядку денного військовий комісар Олександр Грицун вручив відзнаки родинам загиблих військовослужбовців.

Указом Президента України від 23 грудня 2022 року орденом "За мужність" ІІІ ступеня посмертно нагороджений Андрій Полєвик.

Наказом Головнокомандувача Сухопутних військ Збройних сил України старшому лейтенанту Валерію Хохлову посмертно присвоєно чергове військове звання капітана.

4 серпня 2023 року

Слідчі слідчого управління міста Києва під процесуальним керівництвом столичної прокуратури спільно з прикордонниками припинили діяльність масштабної злочинної організації з продажу новонароджених дітей іноземцям.

Зловмисники вербували малозабезпечених жінок для участі у програмі так званого «сурогатного материнства».

 

4 серпня 2023 року

Тут ви можете надіслати заявку щодо отримання гранту на створення або розвиток переробного підприємства. Так ми підтримаємо ваш бізнес і допоможемо створити нові робочі місця.

4 серпня 2023 року

Шахраї вміло грають на людських факторах. Навички соціальної інженерії (наука про людську поведінкову реакцію) вони вправно втілюють в різні сфери життя, підлаштовуючись під обставини. Так, з появою виплат ВПО, з’явився великий вал фішингових схем: це всі ті повідомлення в месенджерах та соціальних мережах з текстом: «Уряд погодив нові виплати українцям». Текстову інформацію завжди супроводжувало посилання, яке вело потенційну жертву на сторінку, яка вимагала лишити дані свого карткового рахунку для здійснення виплат. Ці посилання розроблені шахраями і всі дані, які ви на них лишаєте, потрапляють прямісінько до рук злодіїв.

 

3 серпня 2023 року

На жаль, незадекларована праця залишається поширеним явищем і під час війни, що в свою чергу наносить суттєву шкоду, зокрема і обороноздатності нашої країни.

3 серпня 2023 року
3 серпня 2023 року

В рамках реалізації  проєкту „EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні“ Пирятинський ЦНАП отримав спеціально обладнаний кейс "Мобільний адміністратор"

3 серпня 2023 року

В рамках реалізації проєкту ЄС „Розбудова  ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання" ПП "Теплівська калина" (керівник – Петро Капштик) отримало обладнання для лінії з виготовлення паливних брикетів з відходів сільськогосподарського виробництва: лушпиння, соломи, тирси.

3 серпня 2023 року

04 серпня 2023 року, о 10:00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна,42, м.Пирятин) відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

 

2 серпня 2023 року

Сьогодні у Пирятині попрощалися ще з одним Захисником – 42-річним солдатом Костянтином Кікто.

Сотні містян віддали данину шани і поваги пам'яті воїна, життя якого обірвалося 29 липня на Донеччині, в районі міста Лиман. Костянтин був в числі тих, хто одним із перших пішов захищати рідну землю від російської навали у квітні 2022 року. Воював самовіддано, з честю і до останнього подиху виконував свій обов'язок воїна та захисника.

1 серпня 2023 року
Трагічна звістка про смерть Захисника знову надійшла до Пирятинської громади. 29 липня у Лимані Краматорського району на Донеччині пішов з життя пирятинець Костянтин Кікто.
Народився він 19 травня 1981 року у Пирятині. Закінчив міську школу №2, після чого спеціальність здобув у Лохвицькому технологічному технікумі.
Працював на комбінаті хлібопродуктів, потім – у Баришівській зерновій компанії.
1 серпня 2023 року

Основні правила для батьків:

  • не залишайте без нагляду на тривалий час своїх малолітніх дітей;
  • сірники та запальнички зберігайте лише в місцях недоступних для малечі;
  • не дозволяйте дітям без вашого контролю запалювати свічки, керосинові лампи;
  • забороняйте небезпечні забави з петардами, саморобними хлопавками та іншими вогненебезпечними предметами.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua