Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 серпня 2023 року 13:17

„Освіта Пирятинщини: напрацювання та перспективи“

Традиційно перед початком нового навчального року освітяни громади зібралися на серпневу конференцію „Освіта Пирятинщини: напрацювання та перспективи“. Підвели підсумки роботи галузі освіти за минулий рік та окреслили головні напрямки діяльності на наступний.

На початку заходу перед педагогами виступив міський голова Андрій Сімонов. Відзначив, що міська рада знає і розуміє, які великі виклики сьогодні стоять перед освітою. Організація якісного освітнього процесу має відповідати безпековим вимогам. Зауважив, що муніципалітет намагається вирішувати нагальні питання, які виникають. Зокрема, це і підвіз дітей до навчальних закладів, облаштування укриттів, оновлення матеріально-технічної бази.

Так, сьогодні дошкільним освітнім закладам передано 12 ноутбуків та 8 принтерів для закладів загальної середньої освіти, що придбані за кошти бюджету громади.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Людмила Зібніцька розповіла про стан освітньої галузі, про здобутки учнів у навчанні, досягнення вихованців позашкільних закладів та вручила нагороди закладам за досягнення у певній сфері.

Цьогоріч до першого класу освітніх закладів громади зараховано 263 дитини. Мережа закладів загальної середньої освіти складається з трьох ліцеїв, п’яти закладів І-ІІІ ступеня, три з яких опорні, одного закладу І-ІІ ступеня, однієї гімназії, яка створена у липні цього року, та 8 філій. Загалом в школах навчаються 3118 учнів. Дошкільні заклади громади відвідують 698 вихованців.

Далі учасники зібрання попрацювали в командах: окреслили основні критерії успішного закладу, встановили девіз роботи та визначили вектори діяльності на новий навчальний рік. Об’єднує все спільна мета – щасливі діти, які отримують якісну освіту.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua