Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 серпня 2017 року

Щиро і сердечно вітаю Вас з Днем знань! Свято 1 вересня не залишає байдужим жодну людину. Дехто асоціює його зі шкільними роками, комусь більше запам’ятались роки навчання в університеті, для батьків першачків  – це хвилююча мить, а для школярів – це кінець канікул і початок наполегливої роботи. Втім 1 вересня - це всенародне свято, адже тільки завдяки знанням людина досягла сучасного розвитку.

31 серпня 2017 року

31 серпня відбулося позачергове засідання виконкому міської ради. Розглядалося питання про погодження кандидатури Миколи Василенка на посаду директора Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Пирятинської міської ради.

31 серпня 2017 року

30 серпня в районному будинку культури відбулася друга міська серпнева конференція педагогічних працівників „Освіта Пирятина на шляху впровадження Нової української школи“. Розпочався захід у фойє із презентації навчальних закладів Пирятинської ОТГ. Також проходили майстер-класи від творчих, креативних і талановитих педагогів, працювала „Психологічна вітальня“ та діяла виставка-продаж навчально-методичної літератури.

31 серпня 2017 року

30 серпня відбулося засідання Клубу громадського діалогу на тему „Чисте довкілля – справа кожного“. Участь в обговоренні взяли керівництво міської ради, працівники комунального підприємства „Каштан“, сільські голови, старости та громадськість.

31 серпня 2017 року

З метою оптимізації соціального захисту багатодітних сімей, впровадження системи інтегрованої соціальної допомоги Пирятинська міська рада провела на території громади акцію „Школярик“. Директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Кабушка та головний спеціаліст з питань молоді та спорту відділу освіти міської ради Вячеслав Смаровоз обстежили умови проживання багатодітних сімей, готовність дітей з цих сімей до нового навчального року та вручили майбутнім першокласникам подарунки.

30 серпня 2017 року

Відповідно до Земельного кодексу України кожен повнолітній українець має право на безоплатне отримання земельної ділянки із земель державної або комунальної власності.

29 серпня 2017 року

Штаб волонтерського руху Пирятинщини звертається до всіх небайдужих з проханням допомогти зібрати обоз для пирятинців, які несуть службу в зоні АТО. Потрібні продукти харчування, зокрема, городина: картопля, морква, буряк, капуста, цибуля, часник та інше.

29 серпня 2017 року

Розпочалося укладання асфальту по вулиці Спартака. Цього року тут передбачений капітальний ремонт дороги. Попередньо були проведені підготовчі роботи, а 28 серпня розпочала роботу важка техніка.

29 серпня 2017 року

25-27 серпня в позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку „Зоряний“ в с. Потоки Кременчуцького району відбувся  Міжрегіональний молодіжний форум „Молодь, мир та безпека“.

29 серпня 2017 року

19 серпня дует акордеоністів „Accolada“ та три групи вокального ансамблю „Соняшник“ взяли участь у міжнародному фестивалі-конкурсі „Хіт парад-2017“, який проходив у Львові. Всі чотири колективи вибороли звання лауреатів. 

28 серпня 2017 року

20 серпня закінчився термін прийняття проектних пропозицій, реалізація яких відбуватиметься за рахунок Громадського бюджету (бюджету участі) у 2018 році. На адресу міської ради надійшло 7 пропозицій. З них три стосуються бюджетних установ, чотири – громадських місць.

28 серпня 2017 року

Сьогодні православні християни відзначають Успіння Пресвятої Богородиці, або Першу Пречисту. Під час цього свята під час якого згадують упокоєння, воскресіння та прославлення Матері Божої.

28 серпня 2017 року

В рамках відзначення року Японії в Україні пирятинці долучилися до акції „Дві країни – мистецтво одне“. 27 серпня у районному будинку культури відбувся концерт за участю делегації японських артистів.

28 серпня 2017 року

Юні читці, вихованці гуртка „Живе слово“ (керівник Маргарита Богун)  Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості, стали лауреатами Міжнародного фестивалю-конкурсу „Стежками Гоголя“, який відбувся на Національному Сорочинського ярмарку. 

27 серпня 2017 року

Ініціаторами проведення карнавалу виступили редактор газети „Пирятинська правда“ та депутат міської ради Аліна Мірошніченко. Пирятинська міська рада підтримала цю ідею і 26 серпня в районі автостанції № 1 відбувся перший в Пирятині карнавал „Королева бензоколонки“. Одяг, прототипи героїв фільму, посуд, їзда на роликах, перегляд фільму створили неймовірну атмосферу свята.

25 серпня 2017 року

24 серпня в Пирятині було весело та гамірно. Розпочалося все із ярмарку на Майдані Незалежності. Пізніше вперше в місті пройшов парад дитячих візочків у національному стилі.

24 серпня 2017 року

24 серпня підприємці, які здійснюють свою діяльність на території торгово-розважального комплексу ФОП Аліни Якименко, що на автостанції № 1, взяли участь у конкурсі до Дня незалежності України. Всі 17 торгових павільйонів були прикрашені національними символами, вишивкою, рушниками, квітами та різними гончарними виробами. І звісно там пригощали національними стравами.

24 серпня 2017 року

Дорогі пирятинці!

Щиро вітаю Вас з Днем Державного Прапора та 26-ю річницею Незалежності України! Ці два свята – найголовніші для нашої країни, адже символізують незламний дух українського народу та прагнення жити у вільній, незалежній і соборній державі.

23 серпня 2017 року

23 серпня Пирятинська міська об’єднана територіальна громада презентувала своє мистецтво на Національному Сорочинському ярмарку. Свою творчість демонстрували жіночий вокальний ансамбль „Пісенне джерело“ Олександрівського сільського клубу, зразковий аматорський хореографічний колектив „Стиль“ Пирятинської школи естетичного виховання та викладачі закладу Володимир Луценко та Володимир Нічик.

23 серпня 2017 року

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. На розгляд було винесено близько двадцяти питань.

Прийнято рішення щодо визначення ДП „Пирятинтеплопостачання“ виконавцем послуг з постачання теплової енергії для ДНЗ „Ромашка“ та централізованого опалення житлового будинку № 33 по вул Коцюбинського. 

23 серпня 2017 року

22 cерпня в Шишацькій обласній гімназії-інтернаті для обдарованих дітей відбулась обласна педагогічна конференція „Освіта Полтавщини на шляху впровадження Нової української школи: підсумки 2016/2017 н.р. та основні завдання на 2017/2018 н.р.“, участь в якій взяли виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Анна Тристан та головний спеціаліст з питань молоді та спорту відділу освіти Вячеслав Смаровоз. 

23 серпня 2017 року

Сьогодні Україна відзначає свято – День Державного Прапора. Пирятинці вшанували національний символ країни урочистостями біля адмінбудинку.

22 серпня 2017 року

21 серпня відбувся конкурс на заміщення посади директора Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6. Документи на участь у конкурсі подав Микола Василенко. 

21 серпня 2017 року

За даними УкрГідрометцентру, на всій території України, окрім Одеської та Закарпатської областей, утримується надзвичайна пожежна небезпека 5 класу. І такий невтішний прогноз не лише спричиняє незручності для громадян, а ще й створює передумови для різкого збільшення кількості загорянь на території України.

21 серпня 2017 року

Нині період активного росту та цвітіння однієї із найбільш небезпечних рослин – амброзії полинолистої. Амброзія полинолиста — однорічна яра рослина за зовнішнім виглядом схожа на коноплі, а за розмірами і формою листків нагадує полин гіркий. Розмножується амброзія насінням, яке утворює у великій кількості. Добре розвинені рослини можуть давати по 30—40 тисяч насінин, а окремі екземпляри до 80-100 тисяч. Насіння зберігає схожість у ґрунті до 40 років. Надмірно висушує і виснажує ґрунти, а при великому забур’яненні культурні рослини гинуть.

20 серпня 2017 року

18 і 19 серпня пройшли останні творчі зустрічі цього літнього сезону. У п’ятницю пирятинці мали змогу ще раз насолодитися поезією земляків та виступами колективів Територіального центру.

19 серпня 2017 року

Запрошуємо підлітків та молодь віком 13-24 роки (у тому числі з груп ризику) пройти онлайн-опитування „Думки, оцінки та уподобання підлітків щодо тестування на ВІЛ та консультування (КІТ)“ (за методологією Всесвітньої організації охорони здоров’я).

18 серпня 2017 року

19 серпня православні християни відзначають свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, або Свято Преображення Господнього, Преображення, Свято Спаса, Яблучного Спаса та Другого Спаса.

18 серпня 2017 року

18-19 серпня у Києві проходить стартовий семінар проекту „Впровадження сучасних інструментів муніципального менеджменту в нових ОТГ“, який реалізується Асоціацією об’єднаних територіальних громад за підтримки Програми Ради Європи „Децентралізація та територіальна консолідація“. В цьому Проекті беруть участь п’ять громад, серед них і Пирятинська.

18 серпня 2017 року

Сьогодні начальник відділу управління комунальною власністю викокному міської ради Тарас Ільченко та інженер Держтехнагляду Іван Лєбєдєв оглянули об’єкти будівництва на території Пирятина. Спочатку разом із депутатами міської ради Олексієм Хоменком та Миколою Крицьким побували на вулиці Спартака, де цього року заплановані капітальні роботи з асфальтування дороги. Вже виконані підготовчі роботи і за кілька днів розпочнеться укладка покриття.

18 серпня 2017 року

17 серпня відбулося засідання Погоджувальної ради щодо визначення місця розташування спортивного майданчика по вулиці Європейській, 66 Б. Оскільки попередньо депутатами міської ради і депутатом обласної ради Іваном Близнюком було запропоновано облаштувати спортивний майданчик біля будинку 66 Б, а жителі багатоповерхівок на сходці 16 серпня вирішили, що його краще розмістити між будинками 66 А і 66 Б, тому і було зібрано Погоджувальну раду, щоб остаточно визначитися із місцем.

18 серпня 2017 року

Нині „гаряча пора“ для проведення ремонтних робіт. Тому в закладах соціальної сфери міської ради „кипить“ робота. В Олександрівській сільській школі вже встановлено 26 енергозберігаючих вікон, на черзі робота із облаштування відкосів. Також замінюється вхідна група дверей та триває ремонт комори.

18 серпня 2017 року

17 липня у селі Олександрівка пройшов день міської ради у старостаті. Керівництво та фахівці міської ради цього дня оглянули об’єкти соціальної сфери, поспілкувалися із жителями старостинського округу, визначили пріоритетні напрямки роботи. Міський голова Олексій Рябоконь провів особистий прийом громадян.

17 серпня 2017 року

17 серпня відбулося засідання комісії з присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

17 серпня 2017 року

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь зустрівся із виконавчим директором Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування Володимиром Микійчуком. Обговорили питання можливої співпраці Пирятинської міської ради та Асоціації.

17 серпня 2017 року

16 липня на вулиці Європейській відбулася сходка із жителями багатоповерхівок старого військового містечка. Обговорювалося питання щодо місця розташування спортивного майданчика.

17 серпня 2017 року

Зробіть місто красивим і отримайте подарунок! Пирятинська міська рада оголошує щорічний конкурс із благоустрою міста  до Дня Пирятина  „Найкращий будинок та благоустрій території“ та запрошує пирятинців взяти активну участь у ньому.

17 серпня 2017 року

Шановні громадяни!

Під час виявлення вибухонебезпечного предмету зупиніть будь-які роботи в районі небезпечного місця. Ні в якому разі не чіпайте підозрілий предмет. 

16 серпня 2017 року

Вже другий тиждень, як у Пирятині розпочав роботу Центр надання адміністративних послуг виконкому міської ради. Проект по ЦНАПу було реалізовано в рамках співпраці  Пирятинської міської ради та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) „Реформа управління на сході України“. 

16 серпня 2017 року

15 серпня відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій міської ради.

Засідання розпочалося із розляду питання щодо капітального ремонту даху багатоповерхового будинку № 66А по вул.Європейська. Нагадаємо, що рішенням восьмої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання від 12 квітня 2016 року № 76 „ Про затвердження міської цільової Програми капітального ремонту та реконструкції житлового фонду м.Пирятин на 2016 рік“ на капітальний ремонт покрівлі цього будинку було виділено 76 тис.грн. Проте до кінця року ремонт не був зроблений. Жителька однієї з квартир на п’ятому поверсі неодноразово зверталася до міської ради з проханням відремонтувати покрівлю, тому що у її помешканні тече стеля.

16 серпня 2017 року

Знаєте фільм „Королева бензоколонки“? 26 серпня зустріньтеся з його героями о 18:00 в районі автостанції № 1 на першому карнавалі „Королева бензоколонки“.

15 серпня 2017 року

13 серпня у Верхоярівці було справжнє свято. Раділи і дорослі, і малі, адже в селі з’явився дитячий майданчик.

14 серпня 2017 року

Маковія (також Перший Спас, Спас на воді, Медовий Спас, Маковея) — народна назва православного свята Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього, або Свято Всемилостивого Спасу та Пресвятої Богородиці, яке відзначають у перший день Успінського посту.

13 серпня 2017 року

12 серпня пирятинці насолоджувалися творчістю учнів та викладачів Пирятинської школи естетичного виховання.

11 серпня 2017 року

9 серпня у Полтаві відбувся семінар-тренінг для представників територіальних громад області на тему: „Від ідеї – до розробки проекту розвитку громад“, організований Полтавським відокремленим підрозділом Установи „Центр розвитку місцевого самоврядування“ за сприяння Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування.

10 серпня 2017 року

9 серпня відбулося чергове засідання виконкому міської ради, на якому одними з основних питань порядку денного були питання: щодо затвердження штатного розпису опорного закладу-Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6, про стан підготовки навчальних закладів  освіти до нового 2017-2018 навчального року. Після обговорення, в якому взяли участь і ініціатори нового міського свята Аліна Мірошніченко та Юрій Береговий, прийнято рішення щодо затвердження положення про Карнавал „Королева бензоколонки“, який буде присвячений святкуванню 55-річчя завершення зйомок відомого одноіменного кінофільму. 

9 серпня 2017 року

Спека, яка минулого тижня панувала майже по всій території України, призвела не тільки до різкого збільшення кількості пожеж у природних екосистемах, а ще й суттєво вплинула на статистику загиблих на воді. Знову фіксуємо вражаючий показник: 99 громадян загинули на водних об’єктах країни у період з 31 липня по 6 серпня. Зазвичай, відпочинок біля води — чи не найкращий спосіб охолодитися, коли за вікном прогнозують понад 35 градусів. Однак, якщо нехтувати елементарними правилами безпеки та заборонами, дозвілля може завершитися справжньою трагедією. То який ще привід потрібен для людей, аби прислухатися до застережень рятувальників, коли йдеться про десятки потонулих за добу?

8 серпня 2017 року

8 серпня відбулася двадцять сьома сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання. На її розгляд вдруге виносилося питання щодо затвердження Програми переведення на індивідуальне (поквартирне) опалення житлових будинків міста Пирятин на 2017 рік, яке на минулій сесії було відкладено для доопрацювання. Після обговорення на профільних та зведеній комісіях міської ради за участю мешканців будинків, які виявили бажання перейти на індивідуальне опалення, сесія прийняла рішення щодо затвердження зазначеної Програми.

8 серпня 2017 року

8 серпня відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Депутати розглянули проекти рішень із земельних питань, які пропонувалося винести на розгляд сесії. Одне питання відклали для доопрацювання, решту рекомендували затвердити.

8 серпня 2017 року

В Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді реалізується пілотний проект із надання безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб. Постановою Кабінету Міністрів України від 02.12.2015 року № 1154 „Про реалізацію пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб” з 1 грудня 2016 року по 1 червня 2018 року у Полтавській області запроваджено реалізацію пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб.

8 серпня 2017 року

Пирятинська міська рада продовжує літній марафон Сезону творчих зустрічей. Запрошуємо пирятинців та гостей міста на літній майданчик  Центру дитячої та юнацької творчості відпочити разом з творчим колективом Пирятинської школи естетичного виховання.

8 серпня 2017 року

Відповідно до Програми утримання служби благоустрою комунального підприємства „Каштан“ на 2017 рік в населених пунктах Пирятинської об’єднаної територіальної громади проводяться відповідні заходи. Серед них і капітальний ремонт тротуарів.

7 серпня 2017 року

6 серпня сусідня Гребінка відзначала День міста. З нагоди свята були організовані спортивні змагання з: волейболу, баскетболу, гандболу, шахів, тенісу, настільного тенісу. До участі у спортивній частині свята були запрошені пирятинські команди з волейболу та баскетболу.

6 серпня 2017 року

Пирятинський Центр надання адміністративних послуг виконкому міської ради розпочинає свою роботу з 7 серпня 2017 року.

6 серпня 2017 року

Пирятин – одне із міст-учасників шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“.  В рамках цього проекту з 2 по 4 серпня у місті Миргород тривав триденний кластерний навчальний семінар-тренінг з принципів верховенства права для працівників органів місцевого самоврядування міст-партнерів Пирятина, Харкова, Чугуєва та Миргорода під назвою „Дотримання принципів верховенства права у наданні адміністративних послуг“. Мета навчальної програми - підвищення рівня знань учасників семінару, їхнього професійного розуміння поняття та принципів верховенства права як засад ефективного публічного адміністрування, спрямованого на захист прав людини і демократії, на рівні місцевого самоврядування.

5 серпня 2017 року

5 серпня в Калиновому Мості було людно та гамірно. Літня спека не завадила жителям громади відкласти домашні справи і прийти на відзначення Дня села. Цьогорічна підготовка заходу була своєрідним дебютом нового директора Калиновомостівського сільського будинку культури Євгенії Гурової. І як говорять відвідувачі, свято вдалося.

5 серпня 2017 року

З 31 липня по 4 серпня 2017 року в  місті Полтава відбувався перший модуль тренінгу „Підвищення спроможності ОТГ щодо впровадження енергетичного менеджменту та покращення надання консультаційних послуг з підвищення енергоефективності“ для Східного регіону в рамках проекту „Енергоефективність та енергетичний менеджмент в об’єднаних територіальних громадах“, що реалізовується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за дорученням уряду Німеччини у співпраці з “U-LEAD з Європою”.

4 серпня 2017 року

Серпень 2014 року став для пирятинців чорним. Майже щотижня наша громада оплакувала своїх синів, що віддали життя, відстоюючи незалежність і добробут України. Тому вже третій рік поспіль жителі Пирятинщини  на початку серпня вшановують пам’ять земляків, які загинули в зоні проведення АТО.

4 серпня 2017 року

По тому, яким залишають місце відпочинку пирятинці, можна зрозуміти відношення людей до природи. Ідеш з привалу - загаси вогнище і переконайся,  що не залишилося і жевріючої вуглинки,  щоб не сталося пожежі в екосистемах.

4 серпня 2017 року

4 серпня в Україні відзначається День Національної поліції. Тому щиро вітаю працівників поліції з професійним святом. Робота правоохоронця і небезпечна, і вкрай важлива. Ваше головне завдання – зменшити рівень злочинності на теренах нашої громади та захистити пирятинців.

3 серпня 2017 року

Спекотна погода утримується на  Пирятинщині досить часто громадяни нехтують елементарними правилами безпеки, що стає причиною трагічних наслідків. З метою недопущення загибелі людей, особливо дітей на водоймах та попередження виникнення різного роду надзвичайних подій у місцях масового відпочинку громадян з 1 по 3 серпняя співробітники Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області здійснили рейдову перевірку місць масового відпочинку людей біля водойм острова Масальський.

3 серпня 2017 року

В рамках підготовки до чергової сесії міської ради 02 серпня відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту.

Депутати розглянули та рекомендували сесії міської ради затвердити Програму переведення на індивідуальне (поквартирне) опалення житлових будинків міста Пирятин на 2017 рік. Це програма соціального спрямування, яка завершує роботу Пирятинської міської ради в питанні забезпечення житлового фонду м.Пирятин засобами обліку теплової енергії.

2 серпня 2017 року

Ось і вступив вусатий серпень у свої володіння справжнім спекотним літом та  традиційним святкуванням Дня села  в Олександрівці  на Святого Іллі, яке відбулося 2 серпня біля сільського клубу. Чудова концертна програма, насичена виступами найактивніших учасників художньої самодіяльності сільського клубу (художній керівник Ніна Черненко), була переплетена привітаннями для довгожителів села, ювілярів, весільних ювілеїв, матерів–героїнь, ветеранів праці, чорнобильця, воїна-інтернаціоналіста, воїнів АТО і найменших новонароджених односельців.

1 серпня 2017 року

1 серпня головний спеціаліст з питань цивільного захисту населення і мобілізаційної роботи виконкому міської ради Роман Педяш, начальник відділу із земельних та екологічних питань Євгеній Стадник та працівники КП „Каштан“ розглянули звернення громадян за місцем їх проживання. Жителі прилеглих вулиць до Київської скаржаться на напади диких тварин на домашню птицю, зокрема, лисиць.

1 серпня 2017 року

31 липня Пирятинська міська рада отримала для Центру первинної медичної допомоги два нових автомобілі  Renault Duster. На придбання транспортних засобів було виділено із бюджету міської ОТГ 720 тисяч гривень. Після реєстрації автомобілі будуть передані медичному закладу.

1 серпня 2017 року

Відділ освіти Пирятинської міської ради оголошує конкурс на заміщення вакантної посади директора Опорного закладу Пирятинська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 6 Пирятинської міської ради Полтавської області.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua