Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 серпня 2017 року 20:14

„Енергоефективність та енергетичний менеджмент в об’єднаних територіальних громадах“

З 31 липня по 4 серпня 2017 року в  місті Полтава відбувався перший модуль тренінгу „Підвищення спроможності ОТГ щодо впровадження енергетичного менеджменту та покращення надання консультаційних послуг з підвищення енергоефективності“ для Східного регіону в рамках проекту „Енергоефективність та енергетичний менеджмент в об’єднаних територіальних громадах“, що реалізовується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за дорученням уряду Німеччини у співпраці з “U-LEAD з Європою”.

На цей тренінг було відібрано 25 осіб, до складу яких потрапив головний спеціаліст відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту виконавчого комітету Пирятинської міської ради Руслан Биков.

В заході брали участь європейські та вітчизняні експерти у сфері енергозбереження та енергоменеджменту.

Європейським досвідом термомодернізації будівель з учасниками тренінгу поділився міжнародний експерт Маріо Бодем (Німеччина). Андрій Удовик передав досвід енергоефективної термомодернізації громадських будівель: від проектування до реалізації. Про організацію сучасної системи енергетичного менеджменту та про європейський досвід впровадження енергетичного моніторингу доповідав консультант GIZ з Німеччини Клаус Хаарс. Про впровадження системи енергетичного менеджменту в ОТГ та про енергоефективну модернізацію громадських будівель розповідав Дмитро Марусич - консультант GIZ. Кращою практикою впровадження системи енергетичного менеджменту в своїх громадах ділилися Борис Пахолюк – заступник директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради, Юрій Лягутко – експерт з муніципального енергоменеджменту міста Кам’янець-Подільський, Сергій Гаращук – директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради.

Також в семінарі виступали Віталій Ключник із управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва Мінрегіону, Віталій Лесюк – директор Західноукраїнського регіонального навчального центру (ЗУРНЦ), Михайло Банов – юрист фірми ILF, Олена Котляревська – представник ТОВ „ФІАТУ“ та інші.

         Перед містами та об’єднаними територіальними громадами України на сучасному етапі розвитку постає ряд викликів, серед яких проблеми ефективного енергоспоживання та енергозбереження. На тлі постійно зростаючих цін на енергоносії, неефективне їх використання при обмежених фінансових ресурсах постає питання щодо моніторингу, контролю, оптимізації постачання  і використання енергії. За це все відповідає енергетичний менеджмент, який має на меті скоротити витрати енергоресурсів, забезпечити достатнє, високоякісне постачання енергетичних послуг.

Муніципальний енергетичний менеджмент спирається на понад двадцятирічний досвід у тисячах міст Європи. Це тривалий циклічний процес, який вимагає постійних зусиль.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua