Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 серпня 2017 року 17:33

Серпнева педагогічна конференція

30 серпня в районному будинку культури відбулася друга міська серпнева конференція педагогічних працівників „Освіта Пирятина на шляху впровадження Нової української школи“. Розпочався захід у фойє із презентації навчальних закладів Пирятинської ОТГ. Також проходили майстер-класи від творчих, креативних і талановитих педагогів, працювала „Психологічна вітальня“ та діяла виставка-продаж навчально-методичної літератури.

Завітав на конференцію міський голова Олексій Рябоконь.  Побажав педагогам творчого, плідного та успішного нового навчального року. Також зазначив, що міська рада вважає освіту одним із пріоритетних напрямків роботи. Цього року значні кошти з бюджету міської ОТГ були спрямовані на заходи з енергозбереження: заміну вікон та дверей. Крім того, понад півмільйона гривень буде використано на заміну шкільних парт відповідно до прийнятої Програми „Шкільна парта“ на 2017-2019 роки.

Міський голова Олексій Рябоконь та виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Анна Тристан вручили енергійним, креативним і талановитим педагогам грамоти та подяки.

Далі педагоги Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади підвели підсумки минулого навчального року та визначили завдання на наступний.

В 2017–2018 навчальному році в Пирятинському ліцеї та Опорному закладі починають працювати два перші класи за науково–педагогічним проектом „Інтелект України“. Сутність проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями, а у набутті нею, перш за все, необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки. Програма розроблена таким чином, щоб врахувати вікові особливості учнів. Не лише зберегти, а й збільшити їх інтерес до навчання.

Окрім цього, в Опорному закладі вчитель Наталія Петрусенко працюватиме зі своїми дітьми за Всеукраїнським проектом „Розумники“ із використанням технології Smart Kids. У навчальній програмі вдало поєднуються традиційні та інноваційні технології навчання, матеріал подається закінченими логічними блоками в доступній ігровій формі.

„Кожен з нас має усвідомити, що шанс отримати дошкільну, базову та загальну середню освіту буває лише раз в житті кожної дитини. Тому ми не маємо права обмежувати її в доступі до якісної освіти на всіх її вікових етапах. Вона має реалізувати свій шанс сповна. Дітям потрібні педагоги з відкритою до майбутнього педагогічною позицією. Така позиція – не сума знань, не додатковий сертифікат. Це смислова річ, особлива ціннісна настанова, суть якої у готовності мінятися, навчатися, в оптимістичному прийнятті невизначеності“, - відзначила у своєму виступі Анна Тристан.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua