Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 серпня 2017 року 17:21

Відбулося засідання освітянської комісії

В рамках підготовки до чергової сесії міської ради 02 серпня відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту.

Депутати розглянули та рекомендували сесії міської ради затвердити Програму переведення на індивідуальне (поквартирне) опалення житлових будинків міста Пирятин на 2017 рік. Це програма соціального спрямування, яка завершує роботу Пирятинської міської ради в питанні забезпечення житлового фонду м.Пирятин засобами обліку теплової енергії.

Нагадаємо, що ця робота розпочалася у липні 2015 року прийняттям відповідної Програми і була реалізована у декілька етапів. За рахунок коштів міського бюджету, теплопостачальної організації та жителів у багатоквартирних будинках були встановлені теплові лічильники. Це дало можливість економити кошти громадян при сплаті за послуги з теплопостачання.

На кінець 2016 року в Пирятині залишилося лише декілька багатоквартирних житлових будинків, у яких не були встановлені теплові лічильники. Мешканцям цих будинків було запропоновано зробити вибір: встановити лічильник або ж перейти на індивідуальне опалення. Жителі будинків № 8 по вулиці Полтавська та № 66 по вулиці Європейська вирішили встановити теплові лічильники. Згодом таке ж рішення прийняли жителі будинку № 4А по вулиці Європейська. Із бюджету міської об’єднаної територіальної громади були виділені кошти на співфінансування відповідних програм.

Жителі будинків № 62 та 64 по вулиці Європейська вирішили перейти на індивідуальне опалення. До цього спонукало декілька причин: по-перше, бажання відмовитися від стосунків з монополістом в питанні теплозабезпечення, по-друге, в одному з цих будинків, зведеному у післявоєнні роки, просто ніде облаштовувати вузол обліку теплової енергії.

Проект Програми переведення на індивідуальне (поквартирне) опалення житлових будинків міста Пирятин на 2017 рік був поданий на затвердження та знятий з розгляду на минулій, двадцять шостій позачерговій сесії міської ради. Повторно винесений на двадцять сьому сесію. Заслухавши інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконкому Максима Варави, комісія одностайно підтримала зазначену Програму.

Крім того, депутати рекомендували сесії міської ради внести зміни до програм соціального спрямування, зокрема, Програми зайнятості населення на 2017 рік та Програми „Забезпечення умов для заняття спортом та облаштування вуличних дитячих майданчиків у Пирятинській об’єднаній територіальній громаді на 2017-2018 роки“. Узгодили проект рішення щодо передачі в користування Пирятинському Центру первинної медичної допомоги  транспортних засобів, підтримали пропозицію виділити додаткові кошти на реалізацію проекту „Реконструкція (технологічне забезпечення зворотнього водопостачання) басейну Пирятинського ліцею“, вийшли з власною пропозицією виділити кошти в сумі 140 тис.грн на заміну штучного покриття спортивного майданчика на стадіоні „Ювілейний“. Цей майданчий облаштований 13 років тому, використовується будь-якої пори року увесь світловий день, а тому зазнав значних пошкоджень: штучна трава майже повністю вичовгалася, основа під покриттям місцями зруйнована і потребує підсипки.

Одним із питань порядку денного був розгляд депутатського звернення депутата міської ради Владислава Йощенка щодо відкриття аптеки в районі Завокзалля. Це питання неодноразово порушувалося жителями цього мікрорайону, але донині не вирішено. На засідання комісії були запрошені представники аптечного бізнесу, які пояснили, що відкрити аптеку у завокзальній частині міста економічно невигідно, а аптечний пункт – практично неможливо через зміни у законодавстві. Його можна відкрити тільки при медичному закладі, якого немає в цьому мікрорайоні. Підприємець Володимир Побочій порадив скористатися досвідом сусідніх Лубен, де сімейні лікарі утворюють в різних мікрорайонах амбулаторії сімейної медицини, а при них – аптечні пункти. Комісія рекомендувала направити Центру первинної медичної допомоги лист з пропозицією вивчити це питання та розглянути можливість створення медичного закладу і, відповідно, аптечного пункту у зазначеному мікрорайоні.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua