Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 серпня 2017 року 20:49

Пирятинці відзначили День незалежності України

24 серпня в Пирятині було весело та гамірно. Розпочалося все із ярмарку на Майдані Незалежності. Пізніше вперше в місті пройшов парад дитячих візочків у національному стилі.

Ввечері вирувало дійство біля районного будинку культури. Виступи колективів школи естетичного виховання та духового оркестру розважали відвідувачів доки громади Пирятинщини готували свої презентації.

Пирятинська міська об’єднана територіальна громада представила стенди із фотографіями про діяльність міської ради, закладів освіти та жителів міста. Пирятинський краєзнавчий музей продемонстрував весільні фотографії пирятинців різних часів. Старостати та навчальні заклади представили вироби декоративно-ужиткового мистецтва та пригощали різними смаколиками.

Міський голова Олексій Рябоконь  привітав присутніх із Днем незалежності України. Зазначив, що нині Пирятинська ОТГ на шляху реформ. Активно впроваджується міжмуніципальне співробітництво. Зокрема, співпраця із сільськими радами щодо збору і вивезення твердих побутових відходів та водопостачання. Такі кроки дають можливість громадянам отримувати якісні комунальні послуги. Також відзначив співпрацю міської ради і громади у питанні  облаштування дитячих майданчиків. „Ніщо так не цінується, як те, що збудоване власними руками. Тож давайте разом будувати нашу країну“, - сказав Олексій Рябоконь.

Зі святом також привітали голова райдержадміністрації Олег Куча, виконуючий обов’язки голови районної ради Олексій Гусак та районний військовий комісар Олександр Грицун. Активні жителі міста і району, передовики виробництва та праці отримали нагороди і почесні грамоти.

Хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя за незалежну і соборну Україну.

Цього ж дня також відзначили свято обжинків. Не зважаючи на несприятливі погодні умови, Пирятинщина зібрала найвищі врожаї в Полтавській області. Традиційно обмолотили останній цьогорічний сніп, настоятель Свято-Успенської церкви отець Іван освятив врожай, а керівники міста і району розрізали святкові короваї та пригостили гостей свята.

Музичні вітання лунали у виконанні кращих учасників художньої самодіяльності Пирятинщини. Завершився захід молодіжною дискотекою.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua