Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 серпня 2017 року 11:09

„Дотримання принципів верховенства права у наданні адміністративних послуг органами місцевого самоврядування“

Пирятин – одне із міст-учасників шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“.  В рамках цього проекту з 2 по 4 серпня у місті Миргород тривав триденний кластерний навчальний семінар-тренінг з принципів верховенства права для працівників органів місцевого самоврядування міст-партнерів Пирятина, Харкова, Чугуєва та Миргорода під назвою „Дотримання принципів верховенства права у наданні адміністративних послуг“. Мета навчальної програми - підвищення рівня знань учасників семінару, їхнього професійного розуміння поняття та принципів верховенства права як засад ефективного публічного адміністрування, спрямованого на захист прав людини і демократії, на рівні місцевого самоврядування.

Досвідчені тренери: доктор юридичних наук, професор, суддя Конституційного Суду України (у відставці), науковий керівник Центру дослідження проблем верховенства права та його втілення в національну практику України при Національному університеті „Києво-Могилянська Академія“ (НаУКМА) Микола Козюбра, кандидати юридичних наук, доценти Володимир Венгер та Олексій Цельєв для розкриття тематики та глибшого розуміння складових принципів верховенства права використали різні методи роботи: лекції, дискусії, практичні завдання та обговорення і аналіз соціологічних досліджень.  Одним із завдань тренерів було сприяння посиленню мотивації посадових осіб щодо дотримання принципів верховенства права у своїй діяльності.  

Протягом тренінгу розглянуто шість тем - застосування верховенства права у сферах: земельних відносин, при наданні реєстраційних послуг, архітектури і будівництва, при здійсненні інформаційних повноважень, ЖКГ і благоустрою та  при наданні транспортних послуг“. По закінченню навчального курсу учасники вмітимуть визначати основні принципи верхованства права у наданні послуг, розробляти рекомендації та можливий курс дій для покращення загальної відповідності верховенству права в обраних сферах надання послуг. Крім цього, всі учасники отримали сертифікати про успішне проходження навчального курсу.

Варто зазначити, що в Пирятині в рамках шведсько-українського проекту „Місцеве самоірядування та верховенство права в Україні“ проведено дослідження послуг у сфері житлово-комунального господарства, архітектури і будівництва, земельних відносин та реєстраційних послуг. Зараз спеціалісти соціологічної агенції ФАМА готують висновки та рекомендації по їх покращенню.

Цей Проект реалізується Академією Фольке Бернадотта в партнерстві з Асоціацією малих міст України, Києво-Могилянською академією, соціологічною агенцією ФАМА за фінансування Шведського агентства з міжнародного розвитку Sida.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua