Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 серпня 2017 року 20:36

Визначено перших стипендіатів Пирятинської міської ради

17 серпня відбулося засідання комісії з присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Відповідно до Положення, затвердженого рішенням одинадцятої сесії міської ради, стипендії обдарованим дітям присуджуються у трьох номінаціях за трьома рівнями – обласним, національним та міжнародним. У кожній номінації присуджується по п’ять стипендій.

На розгляд комісії було подано 20 кандидатур на присудження стипендій міської ради від загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Найскладніше було визначити стипендіатів у номінації „Освітня діяльність“, тому що претендентів у ній було найбільше. За друге місце на обласних предметних олімпіадах стипендії міської ради в розмірі 400 гривень на місяць отримуватимуть такі діти: учень Пирятинської зш І-ІІІ ступенів № 6 Андрій Продан (біологія), учні Пирятинського ліцею Софія Петровська (математика), Світлана Комісар (фізика), Артур Виповський (фізика), Валерія Бабельнік (російська мова та література).

В номінації „Мистецька діяльність“ було подано три кандидатури. Комісія вирішила, що всі троє дітей заслужили право отримувати стипендії міської ради, відзначивши, що рівень досягнень у цій номінації протягом року зріс. Так, учениця 8 класу Пирятинської школи естетичного виховання Лілія Кійко отримала диплом ІІ ступеня на VІ Всеукраїнському конкурсі-огляді юних піаністів ім. Олени Вериківської. За це досягнення дівчинці присуджена стипендія міської ради в розмірі 700 гривень на місяць. Ще одна учениця школи естетичного виховання Ольга Немідько буде отримувати стипендію в розмірі 400 гривень на місяць за друге місце в обласному конкурсі „Юний віртуоз Полтавщини“. До речі, ця дівчинка також брала участь у конкурсі ім. Олени Вериківської, нагороджена дипломом за участь. А вихованка Центру дитячої та юнацької творчості, учениця 5 класу Пирятинського ліцею Поліна Білявська на обласному конкурсі з образотворчого мистецтва „Барвисте перевесло“ отримала найвищу нагороду – Гран-прі в номінації „Скульптура“. За цей успіх дівчинці присуджено стипендію міської ради в розмірі 500 гривень на місяць.

Як і минулого року, найвищий рівень досягнень мають стипендіати в номінації „Спортивна діяльність“. Вихованці Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи Інна Мартиненко, Вероніка Логвиненко та Владислава Мартиненко у 2017-2018 навчальному році будуть отримувати стипендію міської ради в розмірі  900 гривень на місяць за третє місце на чемпіонаті Європи з боротьби сумо. За друге місце на чемпіонаті України з боротьби сумо отримуватиме стипендію в розмірі 700 гривень на місяць Вероніка Бужуля. Ще один вихованець Пирятинської ДЮСШ Владислав Проценко буде вдруге отримувати стипендію в розмірі 500 гривень на місяць за перші місця у змаганнях чемпіонату області з легкої атлетики.

Одну кандидатуру на присудження стипендії міської ради та клопотання щодо внесення змін до діючого Положення про стипендії міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади подала Пирятинська станція юних техніків. Комісія вирішила вивчити це питання та подати пропозиції щодо можливості внесення змін до Положення на наступне засідання.

Міському голові рекомендовано видати розпорядження про присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської ОТГ.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua