Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 серпня 2017 року 11:39

Зроблено крок до вирішення застарілої проблеми

15 серпня відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій міської ради.

Засідання розпочалося із розляду питання щодо капітального ремонту даху багатоповерхового будинку № 66А по вул.Європейська. Нагадаємо, що рішенням восьмої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання від 12 квітня 2016 року № 76 „ Про затвердження міської цільової Програми капітального ремонту та реконструкції житлового фонду м.Пирятин на 2016 рік“ на капітальний ремонт покрівлі цього будинку було виділено 76 тис.грн. Проте до кінця року ремонт не був зроблений. Жителька однієї з квартир на п’ятому поверсі неодноразово зверталася до міської ради з проханням відремонтувати покрівлю, тому що у її помешканні тече стеля. Це питання раніше вже обговорювалося на засіданнях профільних комісій та сесіях міської ради, і нарешті знайдено вихід: з метою соціального захисту окремих категорій населення розробити та затвердити програму капітального ремонту покрівель, які міська рада зобов’язувалася відремонтувати у попередні роки. Таким шляхом – соціальної підтримки жителів багатоповерхових будинків та збереження житлового фонду, у якому роками не проводилися капітальні ремонти, – йдуть громади сусідніх Прилук та Гребінки. Про цей досвід розповів міський голова Олексій Рябоконь.

Крім того, комісія розглянула питання щодо стану виконання будівельних робіт у навчальних закладах та на інших об’єктах Пирятинської ОТГ, проаналізувала виконання календарного плану відділу будівництва та архітектури виконавчого комітету міської ради, заслухала звіт начальника відділу із земельних та екологічних питань щодо рівня виконання покладених на відділ повноважень та завдань. Рекомендувала начальнику відділу Євгенію Стаднику посилити рівень виконавської дисципліни, особливо в питанні своєчасного відпрацювання звернень громадян, та активно вести пошук фахівця для заповнення вакантної посади спеціаліста з екологічних питань.

Начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Олександр Новіков проінформував депутатів про роботу одного із нових відділів у структурі виконавчого комітету міської ради, ознайомив із переліком проектів і програм, поданих на участь у конкурсах, та з очікуваними результатами в разі їх перемоги.

Значну частину часу депутати присвятили розгляду питання щодо стану виконання рекомендацій, прийнятих на попередніх засіданнях комісії, зокрема, щодо каналізування стоків від четвертої школи. Постійній комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва рекомендовано розглянути питання щодо фінансування розробленого проекту реконструкції мережі водовідведення у загальноосвітній школі № 4 вартістю 389 тис.грн. Реалізація цього проекту дасть можливість забезпечити водовідведення трьох об’єктів: четвертої школи, районного будинку культури та школи естетичного виховання.

Також комісією погоджено питання щодо розробки проекту реконструкції ясельної групи та проведення поточного ремонту побутових приміщень у днз „Берізка“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua