Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 серпня 2023 року 10:43

Розвиваємо громаду в умовах війни: Сади Перемоги працюють у Пирятинській громаді!

Нещодавно розпочав свою роботу міні-цех з переробки овочево-ягідної продукції. Це проєкт Світлани Петровської, розроблений за підтримки місцевої влади та КП “Агенція розвитку Пирятинської громади”, який став одним із восьми переможців загальнодержавного конкурсу “Сади Для Перемоги” в Україні.
У рамках гранту підприємиця отримала близько 250 тисяч гривень, на які було придбано сублімаційну сушарку, дегідратор для м'яса, фруктів, пастили та сухих пайків. В свою чергу родина Петровських витратила 50 тисяч гривень на облаштування приміщення під міні-цех та придбання обладнання.
Нещодавно було розпочато процес виготовлення перших партій фруктово-ягідної пастили. Пирятинці вже мають змогу скуштувати продукцію під торговою маркою “Легумінка” в місцевих кав`ярнях.
Підприємиця має амбітні плани розширювати виробництво з залученням найманої праці та збільшувати асортимент продукції, розпочавши виготовлення фріпсів, чурчхели, м'ясних джерок, сухих овочевих супів.
"Ми виготовляємо продукцію виключно з наших місцевих фруктів та ягід, які придбаємо у місцевих виробників та підприємців. Для нас важливо, аби продукція, яку ми пропонуємо споживачам, була смачною і корисною, тому орієнтуємся виключно на якісну сировинну базу”, - говорить Світлана Петровська.
Сьогодні на сімейному виробництві побував міський голова Андрій Сімонов. "Добре, що у нашій громаді реалізуються такі ініціативи. Цінним є той факт, що цех працює на сировині місцевих виробників, налагоджуються ланцюжки співпраці між тими, хто вирощує продукцію, і тими, хто її переробляє. В результаті споживачі матимуть якісний продукт. Окрім цього, у громаді з'являються нові робочі місця, а отже - зростає її економічний потенціал!"
Проєкт привертає увагу партнерів та є прикладом для наслідування!
Бо навіть в умовах війни можна працювати над зміцненням економічної потужності нашої країни, підтримуючи людей, які розпочинають свою справу, малий та середній бізнес!
Для співпраці чи придбання овочево-ягідної продукції Світлани Петровської можна звертатися безпосередньо до неї за телефоном +380509895044.
 https://decentralization.gov.ua/news/17034
 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua