Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 серпня 2023 року 07:55

"Народжені бути вільними"

У Пирятинському культурно-громадському центрі відбулась вистава театру «Сузір?я»- національна трагедія «Народжені бути вільними» режисера Ангеліни Дзнеладзе.

Близько двох годин пирятинці спостерігали за історією, що створена на основі фактів життя української інтелігенції, історію про війну, яка триває понад 100 років по сьогоднішній день.

Глядачі побачили дивовижну зустріч митців Павла Тичини, Володимира Сосюри, Остапа Вишні, Василя Стуса і Василя Симоненка і водночас побачили систему, яка знищувала велич українських поетів, викорінювала все українське. Історія минулого тісно перепліталася із сьогоденням.

Гра акторів була майстерною, про що говорили оплески глядачів та вигуки: «Браво!» і «Дякуємо!».

«Добре, що пирятинці мали змогу побачити виставу такого рівня, побачити історію того, що нині є надзвичайно актуальним і важливим, адже саме зараз українці продовжують боротися за свою землю, свою самобутність, свою незалежність та волю», - сказав міський голова Андрій Сімонов у своєму виступі. Подякував всій театральній групі за їхню роботу, а також молоді-учасникам проєкту «ВідНОВА:UA”, адже саме молодому поколінню будувати майбутнє, відновлювати та розвивати нашу країну - сильну та успішну європейську державу.

Нагадаємо, вистава проводилась в рамках Програми залучення молоді до відновлення країни «ВідНОВА:UA», що здійснюється Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» та ГО «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» за підтримки Програми розвитку ООН та фінансування урядів Данії та Японії.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua