Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 серпня 2016 року 13:02

На засіданні бюджетної комісії міської ради

17 серпня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

Депутати заслухали інформацію начальника фінансового управління міської ради Світлани Кеди щодо виконання доходної частини бюджету міської об’єднаної територіальної громади за перше півріччя 2016 року; щодо планових видатків на 2016 рік та фактичних витрат за сім місяців поточного року по освітній субвенції із державного бюджету; щодо стану фінансування галузі освіти в цілому.

За результатами розгляду рекомендували виконавчому комітету міської ради розглянути можливість підвищення доплати за престижність праці педагогічним працівникам до 10 відсотків; провести моніторинг стану матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів, проаналізувати можливість вирішення нагальних проблем за рахунок бюджетних коштів , врахувати результати моніторингу при розробці Програми економічного і соціального розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2017 рік;  за рахунок коштів бюджету міської об’єднаної громади забезпечити гарячим харчуванням учнів 1-4 класів; вивчити питання щодо створення при відділі освіти міської ради господарчої групи, співфінансування районного методичного кабінету, а в перспективі – створення від’єднаного консалтингового центру з надання методичної допомоги педагогічним працівникам Пирятинського району.

Крім того, відділу освіти міської ради рекомендовано провести роз’яснювальну роботу серед педагогічних працівників та батьків щодо здачі батьківських внесків у школах і дошкільних навчальних закладах Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Також депутати обговорили питання щодо створення спеціального фонду для вирішення невідкладних питань на виборчих округах депутатами міської ради. Відповідно до статті 13 Бюджетного кодексу України бюджет може складатися із загального і спеціального фондів, створення позабюджетних фондів органами місцевого самоврядування не допускається. Видатки, що здійснюються чи можуть здійснюватися з бюджету об’єднаної територіальної громади, також визначені нормами статей Бюджетного кодексу України. Відтак комісія рекомендувала виконавчому комітету міської ради при розробці Програми економічного і соціального розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади враховувати пропозиції депутатів міської ради щодо вирішення проблем  на виборчих округах.

Наостанок депутатів ознайомили з Положенням про громадський бюджет (бюджет участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, який напередодні обговорювався на засіданні робочої групи. Комісія отримала відповіді на поставлені запитання, рекомендувала після доопрацювання затвердити Положення на сесії міської ради і реалізувати громадський бюджет в поточному році.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua