Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 серпня 2016 року 23:22

Спільна діяльність – запорука взаєморозуміння і успіху

23 серпня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій.

Розглядалося питання щодо виконання Пирятинською міською радою повноважень у сфері містобудування, будівництва, раціонального використання земельних ресурсів, екології та посилення контролю за виконанням сесійних рішень, покладеного на постійну комісію. За інформацією начальника відділу будівництва та архітектури виконавчого комітету міської ради Марини Зергані, одним з основних завдань міської ради є розробка Генерального плану міста. Ця робота триває вже другий рік і нині перебуває на завершальному етапі. Залишилося визначити місце розташування нового цвинтаря та майбутні межі міста. Ці питання будуть обговорюватися на громадських слуханнях.

Крім того, міська рада проводить будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт цілого ряду об’єктів, асфальтування вулиць, відновлення мереж вуличного освітлення тощо.

Виконавчому комітету міської ради рекомендовано залучати членів комісії до розгляду цінових пропозицій при виборі підрядних організацій, здійснення контролю на різних етапах виконання робіт та при їх завершенні.

В питанні екології запропоновано розробити і реалізувати низку заходів за двома напрямками: збереження стану природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки виробничої діяльності на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Також депутати порушили питання щодо розробки схеми санітарної очистки міста Пирятин. За інформацією заступника міського голови з питань діяльності виконкому Максима Варави, така схема може бути розроблена тільки при наявності Генерального плану міста. Оскільки розробка Генплану завершується, вже можна готувати пакет документів і  вести пошук організацій, які спеціалізуються на схемах санітарної очистки міста.

 На даний час комунальне підприємство „Каштан“ активізувало роботу в напрямку налагодження системного збору і вивезення твердих побутових відходів: розроблені нові графіки вивезення сміття, вносяться зміни в наявні  марщрути. Комунальному підприємсту запропоновано при розробці графіків враховувати той факт, що восени з приватних садиб масово виносяться не тільки тверді побутові відходи, а й рослинні рештки, гілки і листя, а відтак весь наявний транспорт має бути розумно задіяний для їх своєчасного вивезення.

Природньо, що у депутатів виникло запитання: а чи вистачає „Каштану“ наявної техніки для виконання цього завдання? За пропозицією міського голови Олексія Рябоконя, комісія рекомендувала підприємству визначитися, яким воно бачить своє майбутнє після того, як житловий фонд перейде у власність об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, який штат йому буде потрібен, яка техніка тощо, і підготувати на розгляд депутатів свої пропозиції стосовно поліпшення матеріально-технічної бази.

Крім того, рекомендовано активізувати роботу квартальних комітетів і депутатів міської ради на виборчих округах в питанні укладання договорів на вивезення сміття з комунальним підприємством „Каштан“.

Далі депутати порушили питання щодо ліквідації наслідків затікання дощової води в будівлю четвертої школи, проведення експертизи та залучення фахівців для здійснення незалежного технічного нагляду. Міський голова Олексій Рябоконь сказав, що підрядник не отримає коштів за здійснення капітального ремонту даху четвертої школи, поки не виконає всі зобов’язання по ремонту приміщень, де були виявлені наслідки затікання дощових вод. Те ж саме стосується підрядника, який здійснював промивку системи опалення: жодних проплат, поки не будуть усунуті всі недоліки.

При обговоренні інших питань порядку денного комісія прийняла протокольні рішення стосовно проведення другої черги робіт з реконструкції вуличного освітлення у селі Замостище; взяття на баланс міської ради частини дороги у цьому ж селі та дороги, яка з’єднує Замостище і Калинів Міст,  забезпечення їх належного утримання; взяття на баланс будинку санаторію „Удай“ та вирішення питання щодо його відновлення.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua