Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 серпня 2016 року 19:58

У Пирятині облаштовується Центр надання адміністративних послуг

9 серпня в рамках реалізації проекту  „Реформа управління на сході України“ в Пирятині побували радник Проекту GIZ по реформуванню адміністративних послуг Олексій Кубарь та група архітекторів-дизайнерів.

Як вже повідомлялося раніше, Пирятинська міська рада отримала перемогу в конкурсному відборі серед 103 об’єднаних територіальних громад України. Програма підтримки об’єднаних громад по створенню центрів надання адміністративних послуг впроваджується проектом GIZ спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Міський центр надання адміністративних послуг облаштовується в приміщенні  колишнього гуртожитку УТОСу. Будівництво здійснюється за рахунок коштів Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та міського бюджету.

У ході зустрічі фахівці Проекту GIZ побували на об’єкті будівництва, проаналізувати  проектне рішення та відзначили команду міської ради за комплексний підхід до реалізації проекту. Варто зазначити, що створення Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) передбачає не тільки внутрішнє перепланування та ремонт приміщення, а й благоустрій прилеглої території. Вже зараз розпочато роботи по ремонту фасадної частини приміщення, будується тротуар. Команда проекту міської ради, готуючи заявку на конкурс та розробляючи робочий проект ЦНАПу, намагалася максимально врахувати досвід польських партнерів з м. Лєжайськ, Вінниці, Івано-Франківська, Харкова, Чугуєва, Українки, Миргорода, які мають сучасні центри, аби майбутній міський центр був  зручним для відвідувачів, відкритим і прозорим у своїй діяльності. Адже в частині надання адміністративних послуг саме ЦНАП буде точкою взаємодії між владою і громадянином. А надання якісних послуг і в найкоротший строк – це завдання, яке ставить перед собою міська влада.  

Підводячи підсумки робочої зустрічі представники Проекту GIZ висловили деякі пропозиції та рекомендації будівництва закладу, а також обговорили шляхи  фінансування  ремонтних робіт, матеріально - технічного забезпечення та встановлення програмного забезпечення. Детально обговорено наповнення майбутнього Центру надання адміністративних послуг в Пирятині. Олексій Рябоконь, міський голова, зазначив, що на Полтавщині небагато  громад, які об’єдналися, і центрів надання адміністративних послуг у них немає. Тому бажання міської ради та Проекту GIZ співпадають – сучасність, інноваційність в підходах до облаштування приміщення та обслуговування клієнтів, використання електронних сервісів  та  максимальна зручність для відвідувачів. Крім того, Олексій Петрович висловив надію, що наш майбутній міський ЦНАП та вдало реалізований проект буде слугувати пирятинцям і зможе бути хорошим прикладом для інших громад.  

На завершення була підписана Угода про співробітництво між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ)  та Пирятинською міською об’єднаною територіальною громадою щодо створення умов для надання якісних адміністративних послуг – будівництва ЦНАПу.

        

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua