Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 серпня 2016 року 21:12

Участь у Фестивалі Громад часів Київської Русі

30 липня делегація Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади взяла участь у І Всеукраїнському Фестивалі Громад часів Київської Русі, присвячений святкуванню 1028-ї річниці Дня Хрещення Русі, який відбувся  на території Древнього Києва у „Парку Київська Русь“ (Київська обл., Обухівський район, с. Копачів). Організатори фестивалю ТОВ „Парк Київська Русь“ та Асоціація малих міст України. Метою цього заходу є вшанування національної спадщини, популяризації традицій та історії державотворення України з її витоків.

В рамках Фестивалю представники Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади презентували герб та прапор міста, прийняли участь у театралізованій почесній ході міст, презентували історичне минуле та сьогодення Пирятина і привітали „Пирятинською вітальною“ (неофіційном Гімном Пирятинщини) всіх присутніх.

На виставці-показі аутентичних ремесел на ярмарці наші умільці представили свої вироби – Інна Ярунець – писанки та картини з соломки, а Анатолій Джим – віники та проводив майстер-клас по їх виготовленню.

Працівники дошкільних навчальних закладів „Ромашка“ та „Пролісок“ приготували смачні страви із сала та зварили традиційну польову кашу – пирятинський куліш.

За рішенням журі Пирятинська громада виборола почесне ІІ місце та була відзначена Грамотою.

Протягом святкування на ристалищі відбувалися лицарські поєдинки, виступи кінно-трюкового театру та показові виступи з собаками дресирувального центру „Легіон“. Крім того, після майстер-класу, у штурмі фортеці можна було взяти участь і відвідувачам свята.

Пирятинці були вражені стародавнім містом, організацією фестивалю та пожалкували, що поїхали на один день. Адже багато захоплюючих заходів відбувалося у вечірній час.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua