Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 серпня 2016 року 18:50

Про реформу місцевого самоврядування - на Клубі громадського діалогу в Гребінці

Пирятинська міська рада спільно з Гребінківською та Червонозаводською міськими радами продовжують роботу у польсько-українському проекті „Суспільне сприяння реформі місцевого самоврядування в Україні. Українська мережа Клубів громадського діалогу“.  9 серпня в Гребінці відбулося друге засідання Клубу громадського діалогу темою якого „Гребінківщина і реформа децентралізації влади, реформа ОМС. Формування об’єднаної територіальної громади“.

Пирятин – це не тільки місто-партнер і сусід Гребінки, яке з радістю ділиться своїми напрацюваннями, а й одне з небагатьох міст та селищ Полтавщини, які пройшли процес об’єднання, утворили об’єднану територіальну громаду і досягли певних результатів. Саме тому на прикладі Пирятинської об’єднаної громади на засіданні Клубу було продемостровано переваги, які отримала і отримує об’єднана громада. Учасники засідання Клубу, в числі яких були і сільські голови, обговорили етапи формування ОТГ, реформу освіти, децентралізації влади і багато інших питань. В залі панувала конструктивна розмова, був відвертий діалог. Варто зазначити, що голови сіл не покинули засідання, як в минулому році під час громадського обговорення в районному Будинку культури на таку ж тему, а плідно і активно працювали.

Потім була робота  в группах. Учасники заходу дали відповідь на питання в чому плюси і мінуси Реформи на їхню думку, і що необхідно зробити для прискорення Реформи (в першу чергу формування об’єднаної громади). Всі присутні дійшли згоди, що процес об’єднання доволі не простий, і всі проблеми, які мають на сьогоднішній день громади, вони не зникнуть після об’єднання, і самі собою не вирішаться. Об’єднана громада сконцентрує в одному місці, в одну органі повноваження, відповідальність і управління фінансами. І незважаючи на деякі побоювання, застереження та висловлення  щодо недосконалості законодавчої бази, гребінківчани дійшли до  спільного висновку,  що об’єднуватися та формувати спроможні громади потрібно.

Навіть після завершення засідання Клубу продовжувалося обговорення... Це свідчить про актуальність питання реформи місцевого самоврядування та спільне прагнення влади і громади щодо створення спроможної громади.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua