Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 серпня 2016 року 22:50

„Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об’єднаних громад“

Під такою назвою в цьому році стартував  польсько-український проект для десяти об’єднаних громад   Чернігівської, Черкаської та Полтавської областей. Проект реалізується Фондом „Школа лідерів“ (Варшава) та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ та співфінансується з коштів Польсько-канадської програми підтримки демократії.

В рамках програми відбулося засідання робочої групи по підготовці проекту Положення про консультації з громадськістю на території Пирятинської міської ради, до складу якої увійшли активні жителі міста: члени виконкому, депутати міської ради, голови квартальних комітетів, представники ЗМІ. Людмила Коваль, начальник відділу муніципальних послуг виконкому міської ради, відповідальна за реалізацію цього Проекту ПАУСІ в Пирятині. Вона  коротко ознайомила присутніх з самим Проектом,  його метою та основними розділами Положення. Ігор Шикеринець, заступник міського голови, голова робочої групи проекту зазначив, що Пирятинська міська рада вже не один рік працює у розвиткових проектах: „Прозора Україна“, „Клуби громадського діалогу“, які спрямовані на активізацію громади і залучення громади до визначення актуальних проблем та їх вирішення.  Лариса Кочур, керуюча справами виконкому міської ради, зазначила, що це Положення чітко регламентує проведення громадських консультацій: хто має право ініціювати консультації з громадськістю, яку форму та методи проведення необхідно обрати та в які терміни провести.

Члени робочої групи обговорили Положення та внесли свої пропозиції щодо кількості підписів, які може містити колективне звернення-ініціатива, принципів проведення громадських консультацій та фахівців-модераторів, які можуть їх проводити.

За результатами роботи робочої групи підготовлено проект рішення виконавчого комітету, з яким можна ознайомитися та надати свої пропозиції на сайті Пирятинської міської ради в розділі Проекти рішень виконкому.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua