Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 серпня 2016 року 18:03

Визначено стипендіатів Пирятинської міської ради

12 серпня відбулося засідання комісії з присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Відповідно до нового Положення, затвердженого рішенням одинадцятої сесії міської ради, стипендії обдарованим дітям присуджуються у трьох номінаціях за трьома рівнями – обласним, національним та міжнародним. У кожній номінації присуджується по п’ять стипендій. Така зміна дає можливість збільшити кількість дітей, які отримуватимуть грошову винагороду за особливі досягнення в освітній, спортивній та мистецькій діяльності, а також посилює мотивацію решти дітей до саморозвитку.

На розгляд комісії було подано 19 кандидатур на присудження стипендій міської ради від загальноосвітніх та позашкільних закладів. Комісія повністю визначилася щодо стипендіатів в номінації „Спортивна діяльність“.

Учениця 11-го класу Великокручанської школи Анна Головня та учень 11-го класу Пирятинського ліцею Дмитро Бровар, спортсмени 1-го розряду, у 2016-2017 навчальному році будуть отримувати стипендію міської ради в розмірі  900 гривень на місяць за третє місце на чемпіонаті Європи з боротьби сумо. Учениця 8-го класу Пирятинського ліцею, спортсменка 2-го розряду Владислава Мартиненко отримуватиме стипендію в розмірі 600 гривень на місяць за третє місце на чемпіонаті України з боротьби сумо. Ще двоє учнів Пирятинського ліцею, вихованці дитячо-юнацької спортивної школи Владислав Проценко та Вікторія Педь отримуватимуть стипендії в розмірі 500 гривень на місяць за перше місце у змаганнях чемпіонату області зі стрибків у висоту з розбігу.

Рішенням комісії присуджено три стипендії в номінації „Освітня діяльність“. За третє місце у Всеукраїнському конкурсі Intel-Техно Україна в категорії „Комп’ютерні науки“ стипендія в розмірі 600 гривень на місяць присуджена Максиму Кійку, учню 11-го класу Пирятинського ліцею. За друге місце на обласній олімпіаді з фізики стипендія в розмірі 400 гривень на місяць присуджена Артуру Виповському, учню 9-го класу Пирятинського ліцею. За третє місце на обласній олімпіаді з фізики стипендія в розмірі 300 гривень на місяць присуджена учениці 11-го класу Пирятинського ліцею Ірині Гудзь.

Також три стипендії міської ради присуджено в номінації „Мистецька діяльність“. За перше місце на обласному конкурсі „Юний віртуоз Полтавщини“ стипендія в розмірі 500 гривень присуджена Катерині Яременко, за друге місце на цьому ж конкурсі стипендія в розмірі 400 гривень присуджена Ані Титаренко. Обидві дівчинки навчаються в Пирятинській школі естетичного виховання. Вихованці Центру дитячої та юнацької творчості, учениці 6-го класу міської школи № 4 Анастасії Бєловій присуджена стипендія в розмірі 400 гривень за друге місце в обласному конкурсі з образотворчого мистецтва „Барвисте перевесло“.

На чотири стипендії, що залишилися в двох номінаціях, претендує кілька дітей. Комісія запропонувала керівникам закладів, які подали клопотання на присудження стипендій, надати додаткові документи, що засвідчують досягнення кандидатів. Наступного тижня комісія проведе повторне засідання.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua