Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 січня 2016 року

29 січня відбулася шоста позачергова сесія Пирятинської міської ради. ЇЇ проведення було спричинене тим, що 26 січня на другому засіданні п’ятої позачергової сесії Пирятинська районна рада передала із спільної власності територіальних громад району у власність міської об’єднаної територіальної громади два заклади культури – музей і школу естетичного виховання.

29 січня 2016 року

У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації в районі, з метою недопущення розповсюдження захворюваності серед учасників навчально-виховного процесу, у загальноосвітніх навчальних закладах Пирятинської міської ради призупинено навчально-виховний процес з 01.02.2016 по 03.02.2016 включно.

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів рекомендовано перенести на інші терміни проведення масових, розважальних і фізкультурно-спортивних заходів та дозволено внести зміни до строків проведення канікул.

 

28 січня 2016 року

Зазвичай весни хочеться задовго до її календарного приходу – коли тріщать морози і віють хуртовини. Але якщо для багатьох бажання залишаються просто бажаннями, то для вихованців старшої групи „Зернятко“, ДНЗ „Ромашка“ вони втілюються в життя. Разом з вихователями діти розробили город на підвіконні. 

28 січня 2016 року

У вирі щоденних справ і повсякденних турбот завжди має бути місце для якісного відпочинку та релаксації. Педагогічний колектив дошкільного навчального закладу „Ромашка“ мав можливість розширити свої знання в цьому напрямку та вдосконалити навички безпосередньо в ході навчально-виховного  процесу на занятті з елементами тренінгу „Психологічне самопочуття вихователя“, яке 28 січня провела практичний психолог закладу Наталією Тютюнник. 

Основною метою заходу було сприяння  прагненню до самопізнання, розуміння себе та свого внутрішнього стану, розвиток навичок відновлення, саморегуляції, ауторелаксації, профілактика емоційного вигорання.

28 січня 2016 року

28 січня у приміщенні Центру громадського діалогу відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя, депутатів міської ради, представників комунальних служб, установ міста та громадськості з головним архітектором ДП „НДПІ містобудування“  Онищенком В.М., начальником відділу охорони навколишнього середовища та інженерної підготовки території Соковніною Н.Х. та провідним інженером Чемерисом С.А.  

Підведено підсумки третього етапу проектування Генерального плану міста Пирятин. Проектанти презентували напрацьовані матеріали та розроблені схеми.

28 січня 2016 року

З 1 січня поточного року тимчасова допомога надається на дітей у розмірі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Станом на 01.01.2016 року 50% прожиткового мінімуму становить:

- для дітей віком до 6 років – 583,50 грн.;

- для дітей віком від 6 до 18 років – 727,50 грн.

Середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу визначається: як сума доходів всіх членів сім’ї за 6 місяців (липень-грудень 2015 року) поділена на 6 та на кількість членів сім’ї. При цьому до сукупного доходу сім’ї не включається розмір допомоги на який визначається право. 

28 січня 2016 року

З 1 січня поточного року допомога на дітей одиноким матерям; одиноким усиновлювачам; матерям (батькам) у разі смерті одного з батьків, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію та які мають дітей віком до 18 років - (якщо діти навчаються за денною формою у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації, - до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років), надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців. 

26 січня 2016 року

25 січня відбулася п’ята позачергова сесія Пирятинської міської ради. ЇЇ проведення було попередньо заплановане на 13 січня, але у зв’язку з тим, що напередодні, 12 січня, Пирятинська районна рада скасувала своє рішення від   25 грудня 2015 року про передачу міській об’єднаній територіальній громаді бюджетних установ (закладів освіти і культури), міській раді довелося перенести пленарне засідання на два тижні.

25 січня 2016 року

За даними ГУ Держсанепідслужби в Полтавській області, на Полтавщині значно зросла захворюваність на гострі респіраторні інфекції. Показники значно перевищують епідпорогові як в цілому по області, так і в переважній більшості міст та районів, визначається циркуляція грипу A(H1N1)pdm09.

За минулий тиждень в області на гострі респіраторні інфекції захворіло 16 тисяч 873 особи, захворюваність зросла на 98% (майже удвічі, які і на попередньому тижні). Ріст захворюваності відбувся серед всіх вікових груп, однак найбільш інтенсивний (як і на минулому тижні) – у віковій групі 30-64 роки. Показник захворюваності склав 117,1 на 10 тисяч населення (на 67,3% вище за епідпороговий та майже у 4,5 рази вище захворюваності за аналогічний тиждень минулого року). 

25 січня 2016 року

 Від усього серця вітаю вас із нагоди вашого професійного свята – Дня студента! Українці відзначають цей день з особливою увагою і любов’ю до тих, хто почав всій життєвий шлях із студентської лави, хто наполегливо підкорює вершини знань. Без сумніву, саме за Вами, дорогі студенти, майбутнє нашої громади, нашої України.

Бажаю вам успіхів у навчанні, гарної практики, сил, часу, невичерпного оптимізму, наполегливості, благополуччя і всіляких гараздів. Хай вам, дорогі, завжди щастить у житті. Все у ваших руках. З Днем студентів!

З повагою    

міський голова Олексій Рябоконь 

25 січня 2016 року

Як вже повідомлялося раніше, вдало пройшовши перший етап Конкурсного відбору  Проекту GIZ „Реформа управління на сході України“  зі створення центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у об’єднаних територіальних громадах, Пирятинська міська рада пройшла до другого туру оцінювання. Сьогодні, 25 січня, в рамках робочого візиту відбулася зустріч керівництва міста та представників Проекту Німецького Товариства Міжнародного Співробітництва (GIZ) „Реформа управління на Сході України“: заступника керівника Проекту  Тараса Журавля,  міжнародного експерта,   доктора Штефана Дрегера та доктора наук з державного управління (Україна), доктора права (Франція), професора, Голови Центру сприяння розвитку співробітництва територіальних громад В’ячеслава Толкованова.

25 січня 2016 року

23 січня в місті Києві відбулися загальні Збори  Асоціації міст України, участь в яких взяв і Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь. На конференції були присутні більше 200 представників органів місцевого самоврядування-членів АМУ. Збори були присвячені вирішенню організаційних питань роботи Асоціації міст України.

25 січня 2016 року

22 січня у примішенні Калиновомостівської школи відбулося обговорення подальшого функціонування закладу за участю міського голови Олексія Рябоконя, депутата  міської ради Дмитра Шаповала, квартальної Тетяни Копиченко та  громади села. Міський голова надав спрогнозовані дані щодо майбутніх „першокласників“ у наступні 3 роки. Жителі села висловили свої думки з приводу подальшої діяльності закладу та побажання стосовно його утримання.

У ході конструктивного діалогу присутні зійшлися на думці, що є можливість подальшого функціонування школи як навчально-виховного комплексу, проте треба провести значну роботу з батьками майбутніх першокласників с. Калиновий Міст та найближчих до нього населених пунктів.       

Наступне обговорення цього питання планується після проведення вищевказаних заходів.

25 січня 2016 року

22 січня відбулися урочистості  з нагоди відзначення Дня Соборності України. У зібранні взяли участь керівники району, представники виконавчої влади та місцевого самоврядування. Соборність – це свято, яке відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Урочистості в Пирятині розпочалися покладанням квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка. Цю почесну місію було надано виконати представникам райдержадміністрації, районної та міської рада і ветеранської організації Збройних Сил України.

23 січня 2016 року

У зв’язку з ростом захворюваності дітей на ГРВІ та з метою профілактики подальшого розповсюдження захворювань, у всіх загальноосвітніх навчальних та позашкільних навчальних закладах м. Пирятина для учнів 1-11 класів до 29 січня 2016 року тимчасово припинено  навчання. Відповідне розпорядження підписано міським головою Олексієм Рябоконем.

22 січня 2016 року

21 січня відбулося спільне засідання постійних комісій з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва, з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту та Погоджувальної ради Пирятинської міської ради. Депутати обговорили питання, запропоновані до розгляду на пленарному засіданні п’ятої позачергової сесії міської ради, повернулися до обговорення питання щодо передачі трансфертів районній раді на утримання бюджетних установ районного підпорядкування, узгодили проекти рішень.

22 січня 2016 року

21 січня 2016 року у міського голови відбулася нарада за участю керівництва міської ради та керівників реєстраційної служби Пирятинського районного управління юстиції, відділу  Держгеокадастру у Пирятинському районі  і державного реєстратора.

У зв’язку з внесенням змін до деяких законодавчих актів України, які стосуються реєстрації нерухомого майна, бізнесу та передачі повноважень з державної реєстрації на місцевий рівень влади, розглядалися питання щодо можливого розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг. 

22 січня 2016 року

В пятницю, 22 січня, відбулася зустріч представників  ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“, міського голови Олексія Рябоконя з жителями багатоповерхових будинків, в яких восени 2015 року було встановлено лічильники теплової енергії. На зборах провели аналіз функціонування приладів обліку теплової енергії за поточні чотири місяці опалювального сезону. За інформацією мешканців, вони переконалися в перевагах наявності даного лічильника, так як економія становить майже одну третю від загальної суми, що була в попередніх роках без цього приладу. Проте, жителі будинку по вул. Абаканська, 102А не відчули різниці після встановлення лічильника, як виявилося, самі ж мешканці не утеплили мережі теплопостачання в підвальному приміщенні, матеріали для яких закупило та надало КП „Каштан“. Наразі даний недолік усувається.

21 січня 2016 року

Сьогодні відбулося позачергове засідання виконкому міської ради, на якому розглядалися питання  розчищення міста від наслідків снігопаду. Так як наразі КП „Каштан“  не в змозі охопити всі вулиці, в наслідок того, що за останні дні випав значний шар снігу ( півторамісячна кількість опадів), було вирішено залучити до прибирання техніку приватних підприємців.  Так, насамперед, було вирішено охопити вулиці, які знаходяться безпосередньо в радіусі підприємств і примикають до них та покласти прочистку від снігу на керівників цих установ.  Передусім це є ПАТ «Пирятинський сирзавод», ТОВ „СП Комбікормовий завод“, КП „Пирятинський водоканал“, ПП Медяник І., ПП Маслак В., ПП Якименко А. Також розглядалося питання про організацію громадських робіт у 2016 році, для залучення непрацевлаштованого населення до робіт з благоустрою.

20 січня 2016 року

Пирятинською міською радою продовжується реалізація шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“, який реалізується Академією Фольке Бернадотта в партнерстві з Асоціацією малих міст України та Центром Разумкова. 20 січня, з метою підвищення ефективності роботи у сфері управління міської ради та  визначення єдиних вимог і підходів до здійснення процесів, експертом Проекту, виконавчим директором Асоціації малих міст України Валентиною Полтавець   проведено семінар  „Впровадження системи управління якості в Пирятинській міській раді“. У навчанні взяли участь керівництво міста та начальники структурних підрозділів виконавчого комітету.   

Метою цього заходу є впровадження у  виконавчому комітеті міжнародної системи управління якістю ISO 9001:2008. Цей стандарт є однією з моделей управління діяльністю органу місцевого самоврядування для забезпечення її результативності та допомагає вирішити багато внутрішніх і зовнішніх питань

19 січня 2016 року

Сьогодні ми з усім православним світом відзначаємо велике християнське свято — Богоявлення Господнє, яке в народі називають Водохреща. 

Цього дня  у водах Йорданських та греко-католицьких храмах відбуваються святкові богослужіння, а потім хрестом і молитвою освячують найближчі річки, озера та криниці. З цього часу вода в них стає цілющою і цілий рік дарує людям здоров'я й наснагу, захищає від лиха, наповнює життєдайною енергією.

Прийміть найщиріші вітання з Хрещенням Господнім! Свято Хрещення дане нам для того, щоб ми по-новому поглянули на світ навколо нас, повірили в його чистоту і прийняли в серце його красу.

Зі святом, світлим і чистим Хрещенням!

19 січня 2016 року

У зв’язку зі сніжною стихією, яка вирує в місті, очищати його вийшли бригади комунальників. Разом із снігоочищувальною технікою прибиранням прибудинкових територій займаються двірники комунального підприємства „Каштан“. Всі бригади забезпечені необхідним інструментом: лопатами, мітлами, скребками, льодорубами та іншим. Для посипки тротуарів заготовлений пісок.

Долати наслідки негоди у Пирятині разом закликає міська влада. Комунальники працюють у посиленому режимі, адже мають виконати основне доручення міського голови - забезпечити жителів міста безперешкодними маршрутами руху до роботи, навчальних закладів та об'єктів соціальної сфери.

16 січня 2016 року

Пирятинська міська рада завершила обговорення з мешканцями питання  перейменування вулиць міста та сільських населених пунктах. Сьогодні відбулися дві зустрічі з мешканцями вулиць Кірова і Маркса в селі Заріччя та вулиці Свердлова - в селі Калинів Міст.

Керуючий справами виконкому Пирятинської міської ради Лариса Кочур та провідний спеціаліст з правових та гуманітарних питань виконкому міської ради Олександр Кудрявцев проінформували присутніх на зібраннях про вимоги законів України про декомунізацію та необхідність перейменування вулиць, провулків, населених пунктів, які підпадають під дію цих законодавчих актів. Озвучили пропозиції, напрацьовані на засіданнях робочої групи та в Клубі громадського діалогу, щодо назв зазначених вище вулиць. 

16 січня 2016 року

Робота з інформаційними запитами у виконкомі міської ради у 2015 році проводилася  відповідно до вимог Закону України „Про доступ до публічної інформації“. Протягом звітного періоду надійшло 94 інформаційні запити, що на 125 менше, ніж у 2014 році.

За наданням публічної інформації звернулися 16 юридичних осіб та 78 громадян. Основна кількість запитів направлена електронною поштою – 77, поштою – 6, особисто від запитувачів прийнято 10.

 

16 січня 2016 року

Виконавчим комітетом Пирятинської міської ради протягом 2015 року здійснювалися заходи щодо забезпечення вимог Закону України „Про звернення громадян“, Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування“ та інших нормативно-правових документів.

За звітний період надійшло 359 (у 2014 - 374) звернень.  На особистий прийомі до міського голови звернулося 72 особи.

Основні питання, порушені у зверненнях, - комунальні та житлові.  

15 січня 2016 року

Ознайомлення з українськими народними традиціями є невід"ємною частиною патріотичного виховання дошкільнят. З цією метою 14 січня 2016 року музичним керівником Базьо О.В. проведено тематичні розваги, на яких вихованці розширили свій досвід про свято Василя та Меланки, співали традиційні для цього свята пісні, декламували вірші та грали  в народні ігри. А щедрувальна група з педагогів та вихованців завзято та привітно вітала всіх працівників закладу з Василем. Учасники виступу бажали здоров"я, добробуту, миру, щастя, радості, удачі, наснаги та успіхів у новому році.

15 січня 2016 року

Вихованці ДНЗ „Ромашка“ долучилися до природоохоронної акції „Допоможемо перезимувати птахам“, яку розпочав Національний природній парк „Пирятинський“.  На деревах та кущах діти розвісили годівниці, схожі на казкові будиночки, які виготовляли вдома з батьками. Щодня наповнюють їх зерном, насінням, крихтами хліба. Вихователі старших груп Коробка С.В. та Курєпіна Л.Л. провели інтегроване заняття „Де багато пташок, там не буде комашок“. 

15 січня 2016 року

Від давніх-давен зима несла із собою у побут українців низку чудових свят,які гідно прикрашали життя наших предків. Український народ склав безліч календарно-обрядових пісень різних жанрів: колядок, щедрівок та засівалок. Народні колядки та щедрівки й досі співають у ці святкові дні, адже їхні побажання щиросердечні.

Дошкільнята дошкільного навчального закладу № 6 „Ромашка“ також
слухали та вивчали колядки, щедрівки  разом з вихователями та музичним керівником. Багато цікавих засівалок діти розповідали, які вивчили вдома разом з батьками.

15 січня 2016 року

14 січня відбулося засідання Погоджувальної ради Пирятинської міської ради. Крім голів постійних комісій, у засіданні взяли участь депутати, які були першими у списках восьми політичних партій, з яких сформована міська рада. Було дано оцінку рішенню п’ятої позачергової сесії Пирятинської районної ради від 12 січня 2016 року, яким скасовано рішення попередньої сесії від  25 грудня  2015 року „Про передачу закладів освіти та культури Пирятинській міській раді“.

14 січня 2016 року

14 січня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Члени виконавчого комітету розглянули питання підсумків роботи зі зверненнями громадян за 2015 рік,  про виконання вимог Закону України „Про доступ до публічної інформації“, звіти про роботу опікунської ради та адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради за цей період. 

14 січня 2016 року

З метою вирішення проблемних питань, які хвилюють працівників галузі освіти, сьогодні  у міського голови відбулася нарада з керівниками навчальних закладів міста. Оскільки школи тільки перейшли у комунальну власність міста необхідно вивчити їх найболючіші проблеми. Саме тому основними питаннями розгляду були питання виплати заробітної плати працівникам шкіл, дошкілля і позашкілля Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади,  сплати за енергоносії, потреби в терміновому ремонті котельні в загальноосвітній школі № 6 і покрівлі у школі № 4. Крім того, обговорювалося питання харчування дітей в навчальних закладах, можливість оздоровлення підчас літніх канікул тощо.  

14 січня 2016 року

Сьогодні, 14 січня, в дошкільному навчальному закладі №6 №"Ромашка" малюки відзначали свято Василя та Старого Нового року. Діти старшої групи "Зернятко" завітали до кожної групи і посипали зерном з побажаннями миру, здоров’я та щастя.

14 січня 2016 року

Пирятинська міська рада продовжує обговорення з мешканцями щодо  перейменування населених пунктів та їх вулиць.

12 січня відбулася зустріч із мешканцями вулиці Голобородька села Голобородька. На сходці були присутні 16 мешканців зазначеного населеного пункту.

Заступник міського голови І.Шикеринець проінформував членів зібрання щодо прийнятих законів про декомунізацію та про необхідність перейменування вулиць, провулків, населених пунктів, які підпадають під дію таких законів, про пропозицію робочої групи щодо повернення старої назви цього населеного пункту – с.Новоселівка. 

12 січня 2016 року

11 січня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва, а також спільне засідання постійних комісій Пирятинської міської ради. Депутати узгодили перелік  питань, які пропонуються для розгляду на п’ятій позачерговій сесії міської ради, обговорили проекти рішень, внесли пропозиції до деяких з них.

Постійні комісії дали згоду на збільшення чисельності виконавчого комітету міської ради до 19 осіб. Рішенням першої сесії від 11 листопада 2015 року було затверджено 13 членів виконавчого комітету. Ще 4 кандидатури буде запропоновано міським головою для затвердження на п’ятій сесії. 

12 січня 2016 року

Завершилися громадські слухання з мешканцями вулиць міста Пирятина. Так, 9 січня відбулося зібрання з приводу перейменування вулиць Комсомольська, Калініна, Чапаєва та Радгоспна.  Шикеринець І.С., заступник міського голови з питань діяльності виконкому,  проінформував жителів про основні засади закону про декомунізацію та пояснив, чому саме ці вулиці підлягають перейменуванню.  Так як напрацьовані матеріали робочої групи не задовольнили населення, то мешканцями в ході  зібрання були надані свої варіанти назв. 

11 січня 2016 року

Запрошуємо  вас на фестиваль колядних гуртів „Різдвяна феєрія“, який відбудеться 16 січня 2016 року о 12.00 годині на майдані Незалежності.  

В програмі свята:

- урочиста хода колядних гуртів від районного Будинку культури до  майдану Незалежності (11.30 – 12.00);

- різдвяне вертепне дійство;

- святкова торгівля.

Святкуймо разом!

6 січня 2016 року

Щиро вітаємо зі святом Різдва Христового! Хай Ваш дім наповниться радістю, світлом, благополуччям, здоров’ям, любов’ю та добром! 

5 січня 2016 року

Сьогодні в Пирятинській міській раді відбулося чергове засідання Робочої групи по підготовці пропозицій щодо перейменування вулиць міста Пирятина.

В ході Робочою групою проаналізовано пропозиції щодо перейменування вулиць міста, які були напрацьовані під час  громадських слухань. Враховуючи результати обговорень Робоча група пропонує на черговому засіданні сесії міської ради перейменувати 11 вулиць, 3 провулки та 1 площу.

Крім того, розглянуто колективне звернення мешканців  міста з 38 підписами щодо зміни назви площі Борців революції на площу Пилипа Орлика. Але члени робочої групи пропонують залишити напрацьовану раніше пропозицію  на засіданні Клубу громадського діалогу – площа Соборна.

5 січня 2016 року

08 січня 2016 року о 12.00 годині на майдані Незалежності відбудеться фестиваль колядних гуртів «Різдвяна феєрія».

В програмі свята:

- урочиста хода колядних гуртів від районного Будинку культури до  майдану Незалежності (11.30 – 12.00);

- Різдвяне вертепне дійство;

- святкова торгівля.

Запрошуємо Пирятинців та гостей нашого міста взяти участь у святковому різдвяному дійстві та долучитися до національних традицій українського народу.

4 січня 2016 року

Сьогодні, на позачерговому засіданні виконкому міської ради, яке було присвячено питанням освіти, прийнято рішення виконавчого комітету щодо затвердження штатних розписів начальних закладів Пирятинської міської ради: Пирятинського ліцею, Пирятинських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступеню № 4 та № 6, школи І-ІІ ступенів № 1, Олександрівської загальноосвітньої школи І ступеню, міських дошкільних навчальних закладів: „Берізка“, „Пролісок“, „Ромашка“, „Сонечко“, „Червона шапочка“, Калиновомостівського ДНЗ „Калинка“ та Олександрівський ДНЗ „Ромашка“, позашкільних навчальних закладів: Будинок дитячої та юнацької творчості, Станція юних техніків, дитячо-юнацької спортивної школи.

4 січня 2016 року

За інформацією Проекту GIZ „Реформа управління на сході України“ Пирятинська міська рада пройшла перший відбірковий тур Всеукраїнського конкурсу зі створення центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у об'єднаних територіальних громадах.  

Конкурсна комісія Проекту отримала 103 заявки. З них 6 заявок подали громади, які на момент подачі не мали статусу об’єднаної територіальної громади. Оцінка конкурсних заявок проведена за 15 показниками,

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua