Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 січня 2016 року 17:34

Завершено громадські слухання щодо перейменування вулиць у населених пунктах Пирятинської міської ради

Пирятинська міська рада завершила обговорення з мешканцями питання  перейменування вулиць міста та сільських населених пунктах.

Сьогодні відбулися дві зустрічі з мешканцями вулиць Кірова і Маркса в селі Заріччя та вулиці Свердлова - в селі Калинів Міст.

Керуючий справами виконкому Пирятинської міської ради Лариса Кочур та провідний спеціаліст з правових та гуманітарних питань виконкому міської ради Олександр Кудрявцев проінформували присутніх на зібраннях про вимоги законів України про декомунізацію та необхідність перейменування вулиць, провулків, населених пунктів, які підпадають під дію цих законодавчих актів. Озвучили пропозиції, напрацьовані на засіданнях робочої групи та в Клубі громадського діалогу, щодо назв зазначених вище вулиць.

На обох сходках жителі вулиць активно обговорювали та висловлювали різні думки стосовно перейменування: комусь це подобалось, комусь - ні, хтось спочатку був категорично проти перейменування, дехто не міг визначитися з назвою. Проте, в ході зустрічі в с. Заріччя присутні на сходці (25 осіб) запропонували повернути вулиці Маркса історичну її назву – Зарічанська, а жителі вулиці Кірова виявили бажання перейменувати свою вулицю на Удайську.

Менш активними виявилися жителі вулиці Свердлова, що в с. Калинів Міст. На зустріч зібралося  15 осіб. Обговорюючи яку ж назву дати своїй вулиці пропонували кілька варіантів: повернути первинну назву – вулиця Нахімова  або назвати Квіткова чи Калинову. З рештою проаналізувавши всі назви дійшли до єдиної думки, що найкращою для їхньої вулиці стане  назва -  вул. Калинова.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua