Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 січня 2016 року 16:13

Підведення підсумків третього етапу проектування Генерального плану міста Пирятин

28 січня у приміщенні Центру громадського діалогу відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя, депутатів міської ради, представників комунальних служб, установ міста та громадськості з головним архітектором ДП „НДПІ містобудування“  Онищенком В.М., начальником відділу охорони навколишнього середовища та інженерної підготовки території Соковніною Н.Х. та провідним інженером Чемерисом С.А. 

Підведено підсумки третього етапу проектування Генерального плану міста Пирятин. Проектанти презентували напрацьовані матеріали  та розроблені схеми.  Василь Онищенко наголосив на історичності нашого міста, на існуючих пам’ятках історії та монументального мистецтва, які мають певну цінність. Саме тому, і було вирішено зберегти центр населеного пункту, застосувавши тільки реконструктивні заходи. Соковніна Н.Х. зазначила, що Пирятин, за рахунок наявних озер та річки Удай, Національного природнього парку „Пирятинський“, гідрологічного заказника „Харківецький“ та заповідного урочища „Куквин“ відповідно до Закону України „Про природньо-заповідних фонд України“ має найвищий статус міста.

Проектантами пропонувалося розвивати місто на заході. Проте,  в ході дискусії було встановлено, що для територіального розвитку міста в цій частині наразі резервів немає, так як в свій час більшість земель була розпайована та приватизована. Тому це питання необхідно буде вирішувати з власниками цих земельних ділянок. На думку фахвців Пирятин має перспективи для розвитку. І основний напрямок - логістика, адже місто має вдале геогафічне розташування, що є важливим чинником для привабливісті інвестицій.

Головний архітектор ДП "НДПІ містобудування" зазначив, що роботи над Генеральним планом міста Пирятина планується завершити до липня цього року. 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua