Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 січня 2016 року 13:19

Готуємося до сесії

11 січня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва, а також спільне засідання постійних комісій Пирятинської міської ради. Депутати узгодили перелік  питань, які пропонуються для розгляду на п’ятій позачерговій сесії міської ради, обговорили проекти рішень, внесли пропозиції до деяких з них.

Постійні комісії дали згоду на збільшення чисельності виконавчого комітету міської ради до 19 осіб. Рішенням першої сесії від 11 листопада 2015 року було затверджено 13 членів виконавчого комітету. Ще 4 кандидатури буде запропоновано міським головою для затвердження на п’ятій сесії.

Крім того, планується прийняття рішення щодо перейменування вулиць, провулків та площ в м. Пирятин, а також порушення клопотання перед Верховною Радою України щодо перейменування села Голобородька Пирятинського району на Новоселівку.

Основне питання, запропоноване до розгляду на пленарному засіданні ради, стосується приведення у відповідність до Закону України „Про Державний бюджет України на 2016 рік“ бюджету міської об’єднаної територіальної громади. У зв’язку з тим, що Пирятинській міській раді передані заклади освіти, розташовані на території об’єднаної громади, освітня субвенція із держбюджету на їх утримання залишається в бюджеті міської ради. Медична субвенція, навпаки, у повному обсязі передається районній раді, яка протягом перехідного періоду утримуватиме заклади охорони здоров’я як первинної, так  і вторинної ланки.

З прийняттям навчальних закладів пов’язані наступні питання порядку денного, зокрема, щодо створення централізованої бухгалтерії відділу освіти Пирятинської міської ради та забезпечення харчуванням учнів загальноосвітніх шкіл. Депутат міської ради Раїса Андрейщук повідомила, що на рівні Міністерства фінансів України готуються значні зміни в організації харчування учнів. Роз’яснення з цього питання очікуються найближчим часом.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua