Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 січня 2016 року 08:42

У Пирятині відзначили День Соборності України

22 січня відбулися урочистості  з нагоди відзначення Дня Соборності України. У зібранні взяли участь керівники району, представники виконавчої влади та місцевого самоврядування. Соборність – це свято, яке відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Урочистості в Пирятині розпочалися покладанням квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка. Цю почесну місію було надано виконати представникам райдержадміністрації, районної та міської рада і ветеранської організації Збройних Сил України.

Пирятинську громаду привітав  міський голова Олексій Рябоконь, який у зазначив, як важливо і відповідально звучить слово „соборність“ сьогодні, адже це поєднання принципів морального, філософського та соціального, це відповідальність усіх за всіх, єдність індивідуального і загального, взаємне духовне збагачення, розвиток і повага.  З вітальними словами виступили заступник голови райдержадміністрації Ольга Яременко та голова районної ради Сергій Пазюк, від  Пирятинського районного історико-краєзнавчого товариства екскурс в історію провів Олександр Вовк. Учні Пирятинського ліцею Каріна Радченко, Анастасія Степануха та Марина Ісаєва показали літературно-музичну композицію „Нехай єднає нас тепло сердець і Україна в нас єдина!“. Учасників художньої самодіяльності району подарували присутнім пісенні вітання.

Крім того, учасники святкових заходів мали можливість переглянути  тематичну виставку архівних документів та матеріалів, яка була представлена у фойє великої зали адмінбудинку.

Після закінчення святкового заходу відбулося урочисте вручення військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, нагрудних знаків - „Учасник АТО“. Заохочувальні відзнаки отримали 72 військослужбовці, мобілізовані на службу для захисту територіальної цілісності нашої держави. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua