Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 січня 2016 року 19:29

У Києві відбулися загальні Збори Асоціації міст України

23 січня в місті Києві відбулися загальні Збори  Асоціації міст України, участь в яких взяв і Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь. На конференції були присутні більше 200 представників органів місцевого самоврядування-членів АМУ. Збори були присвячені вирішенню організаційних питань роботи Асоціації міст України.

На початку засідання до учасників Зборів звернувся Віце-прем’єр-міністр України — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. Його виступ був присвячений питанням децентралізації влади в Україні. Потім затвердили оновлений склад Правління АМУ та Ревізійної комісії. Київського міського голову Віталія Кличка обрали Головою  Асоціації. Миргородського міського голову Сергія Соломаху та Кременчуцького міського голову Віталія   Малецького включено до складу Правління АМУ. Також учасники зборів ухвалити Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо вирішення найбільш актуальних питань місцевого самоврядування.

У рамках загальних Зборів АМУ відбулося офіційне відкриття проекту „Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні“, який Асоціація реалізуватиме за підтримки USAID. Для участі у церемонії на засідання прибув Посол Сполучених Штатів Америки Джеффрі Р. Пайєтт.

Далі головуючий запросив до слова Голову Верховної Ради України Володимира Гройсмана та Президента України Петра Порошенка. Голова Парламенту говорив про посилення ролі асоціацій органів місцевого самоврядування. А Глава держави присвятив свій виступ децентралізації. Петро Порошенко акцентував свій виступ на тому, що вже зроблено і вже дає перші результати, а також тому, що ще необхідно зробити – та закликав присутніх мерів міст до спільної роботи над втіленням децентралізації у життя.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua