Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 січня 2016 року 20:06

Сесія міської ради прийняла рішення про перейменування вулиць

25 січня відбулася п’ята позачергова сесія Пирятинської міської ради. ЇЇ проведення було попередньо заплановане на 13 січня, але у зв’язку з тим, що напередодні, 12 січня, Пирятинська районна рада скасувала своє рішення від   25 грудня 2015 року про передачу міській об’єднаній територіальній громаді бюджетних установ (закладів освіти і культури), міській раді довелося перенести пленарне засідання на два тижні. Протягом цього періоду були проведені консультації з юристами, засідання Погоджувальної ради Пирятинської міської ради та спільне засідання двох профільних комісій – бюджетної та гуманітарної – і Погоджувальної ради. В ході обговорень депутати  дали оцінку діям районної ради, обговорили і узгодили свою позицію в питанні передачі трансфертів районній раді на утримання Територіального центру соціального обслуговування і закладів культури. Що стосується закладів освіти, то за період з 25 грудня 2015 року до 12 січня 2016-го вони були прийняті у комунальну власність Пирятинської міської ради і зареєстровані державним реєстратором Пирятинського районного управління юстиції з внесенням змін до їх установчих документів.

Питання передачі трансфертів районній раді і стало предметом гострого обговорення на пленарному засіданні міської ради. Наполягали на передачі коштів присутні на сесії голова Пирятинської районної ради Сергій Пазюк, депутати районної ради Олексій Гусак і Віталій Бабак, депутат Полтавської обласної ради Андрій Сімонов. Міський голова Олексій Рябоконь та депутати міської ради доводили, що Пирятинська міська рада, відповідно до Бюджетного кодексу України, готова прийняти заклади культури із спільної власності територіальних громад району у власність міської об’єднаної територіальної громади і фінансувати їх, а тому не бачить ні потреби, ні тим більше законних підстав  для передачі трансфертів. Якщо районна рада не передає районний будинок культури, музичну школу, краєзнавчий музей та бібліотеки, то повинна передбачити кошти на їх утримання у районному бюджеті.

В питанні передачі трансфертів районній раді на утримання Територіального центру соціального обслуговування  довелося застосувати дещо інші підходи, тому що неможливо швидко і якісно зробити поділ майна установи, яка обслуговує як жителів міста, так і району. Трансферт передано   на три місяці, із січня до березня 2016 року, за умови якщо до  25 березня буде завершено процедуру передачі частини Територіального центру із спільної власності територіальних громад району у власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Фінансування ще однієї бюджетної установи – Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  - буде здійснюватися міською радою протягом  2016 року на підставі міської цільової Програми, затвердженої рішенням п’ятої позачергової сесії. А Пирятинську районну станцію юних техніків на цій же сесії прийнято у комунальну власність міської об’єднаної територіальної громади.

Бюджет міської об’єднаної територіальної громади приведено у відповідність до Закону України „Про Державний бюджет України на 2016 рік“. Освітня субвенція із держбюджету залишається у бюджеті об’єднаної громади, а субвенція на утримання закладів первинної і вторинної медицини передана районній раді.

Крім того, рішенням сесії збільшено чисельність виконавчого комітету міської ради до 19 осіб. За пропозицією міського голови до складу виконкому додатково обрано Володимира Маслака, Олександра Румянцева та Володимира Гудзя. Також внесено зміни та доповнення до рішення третьої позачергової сесії міської ради від 24 грудня 2015 року щодо структури та загальної чисельності апарату Пирятинської міської ради та її виконавчого комітету. У зв’язку із збільшенням повноважень міської ради створено юридичний відділ, відділ соціально-економічного розвитку та інвестицій, службу по забезпеченню діяльності ради та бюджетних установ.

Прийнято рішення про перейменування вулиць, провулків та площ  м. Пирятина і населених пунктів Пирятинської міської ради.  Двадцять дві вулиці отримали нові назви, запропоновані робочою групою міської ради та узгоджені на громадських слуханнях.  До переліку,  який був попередньо опублікований на веб-сайті територіальної  громади Пирятинської міської ради, сесія внесла одну зміну, перейменувавши площу Борців Революції на площу Героїв Майдану.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua