Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 січня 2016 року 20:08

Відбулося засідання постійних комісій та Погоджувальної ради

21 січня відбулося спільне засідання постійних комісій з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва, з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту та Погоджувальної ради Пирятинської міської ради. Депутати обговорили питання, запропоновані до розгляду на пленарному засіданні п’ятої позачергової сесії міської ради, повернулися до обговорення питання щодо передачі трансфертів районній раді на утримання бюджетних установ районного підпорядкування, узгодили проекти рішень.

Постійні комісії дали згоду на збільшення чисельності виконавчого комітету міської ради до 19 осіб. Рішенням першої сесії від 11 листопада  2015 року було затверджено 14 членів виконавчого комітету. Ще 4 кандидатури буде запропоновано міським головою для затвердження на п’ятій позачерговій  сесії. Останній член виконавчого комітету визначиться після проведення виборів старости сіл Верхоярівка і Калинів Міст.

Крім того, планується прийняття  рішення щодо перейменування вулиць, провулків та площ в Пирятині та селах Пирятинської міської ради. Питання щодо перейменування села Голобородька Пирятинського району на Новоселівку депутати вирішили не виносити  на  сесію у зв’язку з тим, що на громадських слуханнях жителі села одностайно проголосували за збереження назви населеного пункту.

Узгоджено рішення щодо приведення у відповідність до Закону України „Про Державний бюджет України на 2016 рік“ бюджету міської об’єднаної територіальної громади. У зв’язку з тим, що Пирятинській міській раді передані заклади освіти, розташовані на території об’єднаної громади, освітня субвенція із держбюджету на їх утримання залишається в бюджеті міської ради. Медична субвенція, навпаки, у повному обсязі передається районній раді, яка протягом перехідного періоду утримуватиме заклади охорони здоров’я як первинної, так  і вторинної ланки. Це пов’язано з тим, що в процесі реформування галузі охорони здоров’я районна рада не провела розподіл об’єктів комунальної власності між первинною і вторинною медициною.

Найгостріше обговорювалося питання щодо передачі трансфертів районній раді на утримання бюджетних установ районного підпорядкування. Воно виникло на підставі рішення п’ятої позачергової сесії Пирятинської районної ради від 12 січня    2016 року, яким скасовано рішення попередньої сесії від   25 грудня  2015 року „Про передачу закладів освіти та культури Пирятинській міській раді“, а також листа, в якому районна рада пропонує міській раді передати близько шести мільйонів гривень власних надходжень на утримання Територіального центру соціального обслуговування та чотирьох закладів культури.

Міський голова Олексій Рябоконь підкреслив, що відповідно до Бюджетного кодексу України Пирятинська міська рада готова прийняти і фінансувати вищезгадані заклади. Натомість їй пропонують діяти всупереч чинному законодавству, яким не передбачена передача трансфертів районній раді. Депутати одностайно відмовилися від передачі трансфертів  на утримання закладів культури. Якщо районна рада відмовляється передавати районний будинок культури, бібліотеки, музей та школу естетичного виховання міській об’єднаній територіальній громаді, то повинна брати на себе їх утримання і фінансування.

В питанні фінансування Територіального центру соціального обслуговування депутати погодилися передати трансферт районній раді терміном на три місяці, при умові якщо районна рада протягом цього періоду здійснить передачу закладу із спільної власності територіальних громад району у власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Зазначена умова має бути відображена в угоді про передачу трансферту районній раді, після чого міський голова підписує цю угоду.

Вирішено провести пленарне засідання п’ятої позачергової сесії міської ради 25 січня 2016 року.

 

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua