Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 січня 2023 року

Сорок шостою сесією Пирятинської міської ради прийнято звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики, народних депутатів Олексія Устенка та Максима Березіна, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Національної енергетичної компанії "Укренерго" щодо відновлення прав власників приватних сонячних електростанцій. Своїми останніми постановами НКРЕКП повністю змінила правила "зеленого тарифу“ для приватних сонячних електростанцій і ці зміни можуть призвести до значного зниження виробітку генеруючими установками приватних домогосподарств вкрай необхідної для держави електричної енергії у період масового пошкодження енергетичної інфраструктури країною-агресором, дефіциту електричної енергії і віялових відключень.

30 січня 2023 року

Нагадуємо! З 1 лютого 38 багатоквартирних будинків, які самостійно не обрали форми управління, на умовах публічного договору переходять в обслуговування управляючою компанією "Комфортна домівка".

Наразі на кожному під’їзді такого будинку розміщене оголошення зі структурою тарифу. Також зазначено номер телефону 099-429-60-09, який з 1 лютого працюватиме за принципом цілодобової гарячої лінії для звернень у разі аварійної ситуації; зараз за цим номером телефону у робочий час можна отримати консультацію з усіх питань щодо роботи управляючої компанії тощо.

Управитель бере на себе зобов’язання надавати споживачам увесь необхідний перелік послуг, який передбачено чинним законодавством.

30 січня 2023 року

Пирятинська лікарня отримала допомогу від депутата обласної ради Руслана Богдана. За його безпосереднього сприяння благодійним фондом "Серце нації" (керівник - Галина Мусієнко) лікувальному закладу передано багатофункціональні ліжка з матрацами, спеціальні лікарняні приліжкові тумби, які у трансформованому вигляді можна використовувати також як столи, та ергономічні крісла.

29 січня 2023 року

Сьогоднійшній день видався багатим на спортивні події. У спортивному залі Пирятинського ліцею пройшов Чемпіонат Пирятинської громади з волейболу. Участь взяли 6 команд: з Калинового Мосту, Теплівки, Куріньки, Малютинець та дві з Пирятина.

 

28 січня 2023 року
Розв’язана росією війна продовжує нести біль, горе та втрати… Сьогодні у Пирятинській громаді провели в останню путь загиблого Героя-Захисника – 21-річного Олександра Аржанова. Церемонії прощання із загиблим воїном пройшли у Пирятині та у його рідному селі Олександрівці.  
Солдат Олександр Аржанов загинув 22 січня під час мінометного обстрілу українських позицій в районі населеного пункту Парасковіївка Бахмутського району на Донеччині.  
27 січня 2023 року

Триває впровадження нової системи вивезення твердих побутових відходів з приватних секторів. В кожен двір, де укладено договір на послуги з вивезення ТПВ, видається контейнер, куди мешканці двору збиратимуть сміття. Відповідно до графіка буде здійснюватися вивезення відходів комунальним підприємством.

Звертаємо увагу, що до квітня 2023 року всі контейнерні майданчики в місті будуть демонтовані. КП «Каштан» продовжує укладати договори та видавати індивідуальні контейнери пирятинцям за місцем проживання.

 

27 січня 2023 року

Шановні пирятинці!

Щороку 27 січня в усьому світі вшановують пам'ять жертв Голокосту. Це — пам'ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року. Саме 27 січня 1945 року було визволено в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в польському Освенцімі. За час існування цього концтабору в ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 мільйона осіб.

У час німецької окупації в роки Другої світової війни територія України стала одним з осередків численних переслідувань за расовою, етнічною, національною приналежністю та масових страт єврейського населення. Так, за статистикою, серед 6 мільйонів загиблих євреїв від нацистської політики терору понад 1,5 мільйони були нашими співгромадянами.

26 січня 2023 року

Чергова трагічна звістка надійшла на Пирятинщину – 22 січня під час штурмових дій противника біля населеного пункту Парасковіївка, Бахмутського району, Донецької області загинув солдат Олександр Аржанов.

Народився Олександр 6 лютого 2001 року в селі Олександрівка на Пирятинщині. У цьому ж селі пройшло коротке, мов спалах, життя юного Захисника. Після закінчення школи він здобув фах слюсаря. З липня 2020 по грудень 2021 року проходив військову строкову службу у військовій частині 3057 на посаді стрілець-оператор.

В перші дні повномасштабного вторгнення росії Олександр виявив бажання захищати рідну землю – 26 лютого він був призваний на військову службу до військової частини А-7313 на посаду стрілець снайпер розвідник.

26 січня 2023 року

Затверджено дві нові програми на 2023 рік – "Територіальна оборона" та "Питна вода Пирятинської міської територіальної громади". Внесено зміни до діючих програм. Відповідно ці заходи відображені у змінах до бюджету громади на поточний рік, які проводяться на загальну суму 4 050 295 гривень. Внесено зміни до статутів двох комунальних підприємств "Екосервіс-2022" та "Агенція розвитку Пирятинської громади". Ряд прийнятих сесією рішень стосувалися земельних питань.

26 січня 2023 року

У зв’язку зі змінами, які відбулися в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування з 1 січня нинішнього року, до Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області надходять численні звернення як застрахованих осіб, так і роботодавців, з приводу особливостей оплати днів тимчасової непрацездатності за основним місцем роботи і за сумісництвом.

 

25 січня 2023 року

Пирятинщина провела в останню путь ще одного захисника України – сьогодні у Пирятині та Великій Кручі попрощалися із загиблим на війні солдатом Сергієм Наріжним. Сотні містян та односельців віддали данину шани і поваги пам'яті загиблого воїна, життя якого обірвалося 21 січня у бою під населеним пунктом Красна Гора на Донеччині.

Сергій був в числі тих, хто одним із перших пішов захищати рідну землю від російської навали у лютому 2022 року. Воював самовіддано, з честю і до останнього подиху виконував свій обов'язок воїна та захисника.

25 січня 2023 року, о 13.00 год, у  великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин) відбудеться засідання сорок шостої сесії міської ради.

На сесію запрошуються депутати Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, заступники голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючий справами виконавчого комітету, керівники та спеціалісти структурних підрозділів виконкому міської ради причетні до розгляду питань порядку денного, представники засобів масової інформації.

24 січня 2023 року

Знову звістка про втрату Захисника надійшла до Пирятинської громади – 21 січня внаслідок мінометного обстрілу українських позицій в районі населеного пункту Красна Гора на Донеччині загинув житель села Велика Круча Сергій Наріжний.

Народився Сергій 14 червні 1974 року в місті Селідово Донецької області.

Професію техніка-механіка здобув, навчаючись у Березоворудському аграрному технікумі. Протягом 1993-1994 років проходив строкову службу в лавах ЗСУ. У 2014 році Сергій Наріжний був вперше мобілізований на захист Батьківщини.

Сергій був одним з тих, хто в перші дні повномасштабного вторгнення росії пішов захищати Україну від загарбників – мобілізований 26 лютого 2022 року.

У загиблого лишилися дружина та донька.

24 січня 2023 року

Десятеро вихованців Центру дитячої та юнацької творчості презентували свої науково-технічні розробки та мали змогу позмагатися в інноваціях на всеукраїнському рівні в „InventorUA“ - конкурсі, який об’єднує тих, хто прагне розв’язати безпекові проблеми людей, допомогти довкіллю, має поривні ідеї для розвитку технологій.

Пирятинські діти з честю представили нашу громаду на змаганнях.

Диплом першого ступеня у номінації „Стійкий життєвий простір“ отримав десятикласник Пирятинського ліцею Ярослав Гусак.

23 січня 2023 року

Сьогодні – восьма річниця з дня загибелі Героя України, нашого земляка Андрія Конопльова.

Андрій Конопльов народився 29 квітня 1977 року у селі Новомихайлівка Манського району Краснодарського краю. Згодом родина переїхала на батьківщину матері - в селище Новооржицьке Оржицького району. Після закінчення школи Андрій навчався в Лубенському професійно-технічному училищі №12, де отримав спеціальність зварювальника.

Тривалий час жив та працював у Пирятині - на Пирятинському сирзаводі, далі трудився у Пирятинській філії ПАТ «Лубнигаз». Захоплювався мотоциклами, був учасником байкерського руху, відомий за прізвиськом «Сєдой»

23 січня 2023 року
23 січня 2023 року

21 січня семеро дітей з інвалідністю з нашої громади взяли участь у відкритому інтегрованому турнірі Семенівської територіальної громади з рекреаційних видів спорту серед дітей.

Діти змагалися в турнірах з бочче, корнхолу, дартсу.

Пирятинську команду на змаганнях представили Наталія Рішко, Віолетта Коваленко, Руфіна Бутрим, Дмитро Поставной, Олександр Динис, Артем і Назар Сірі.

21 січня 2023 року

Сьогодні на футбольному майданчику Пирятинського ліцею розпочались ігри другого кола Відкритого благодійного Чемпіонату Пирятинської громади з міні-футболу на підтримку ЗСУ.  У першому турі відбулось три гри.

 

20 січня 2023 року
Шановні жителі Пирятинської громади!
22 січня ми відзначаємо величну дату своєї багатовікової історії — День Соборності України. Цього дня у 1919 році відбулася вікопомна подія, про яку мріяли покоління українських патріотів, - на площі перед Київською Софією дві суверенні українські держави Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка об'єдналися в самостійну соборну державу. Цей день став основоположною подією для українського державотворення, а Акт Злуки, попри свою декларативність, увійшов до нашої історії як надважливий крок на шляху до проголошення незалежності України у 1991 році.
20 січня 2023 року

Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі

Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (далі  – УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки  ) Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42.

Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі. Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Це – основоположна віха для українського державотворення.

 

20 січня 2023 року

Старший сержант Володимир Масленко вважався зниклим безвісти ще з весни минулого року. Він загинув 28 квітня 2022 року в районі населеного пункту Озерне Краматорського району. Забрати тіло та офіційно підтвердити смерть Захисника вдалося лише після деокупації Озерного.

Володимир Масленко народився 19 лютого 1966 року в селі Червонознаменка Карлівського району на Полтавщині. На Пирятинщину доля привела чоловіка на початку 90-х років минулого століття – він приїхав працювати на будівництво села Нові Мартиновичі. З 1993 року проживав у селі Калинів Міст, протягом багатьох років працював кранівником у Новомартиновицькому комунгоспі.

На захист батьківщини став ще у 2017 році.

У загиблого Героя залишилися дружина, сини.

Поховають старшого сержанта Володимира Масленка в селі Білухівка на Карлівщині у суботу, 21 січня, о 12:00.

20 січня 2023 року

Відбулося засідання робочої групи з перейменування вулиць у населених пунктах громади, на якому розглянуто питання про перейменування трьох топонімів – вулиці Аврущенка, провулку Чехова у Пирятині та вулиці Першотравневої у Грабарівці.

Вже проведено громадські слухання з жителями вулиці Аврущенка, які запропонували перейменувати свою вулицю в Медичну. Аналогічна ситуація і по вулиці Першотравневій у Грабарівці, яку запропоновано назвати Подорожньою.

Наступного тижня буде проведено зустріч з жителями провулку Чехова, на якій буде визначено новий варіант назви.

 

20 січня 2023 року

У селах Велика Круча, Сасинівка, Давидівка та Дейманівка дільничні офіцери поліції ВП N1 Лубенського РВП прозвітували про проведену роботу протягом 2022 року. У своїх виступах поліцейські розповіли жителям населених пунктів про криміногенний стан на території обслуговування. Зазначили, що кількість звернень від населення збільшилась, враховуючи повідомлення про ракети та дрони. Також почастішали повідомлення про шахрайські дії. Тому в цьому напрямку посилено профілактичну роботу. Зокрема, населення проінформували про види шахрайства, звернули увагу на те, що не можна повідомляти пін-коди та іншу інформацію за картковими рахунками стороннім особам, бути обережними з незнайомцями, особливо літнім людям.

 

20 січня 2023 року

Законом України ,,Про забезпечення прав i свобод внутрішньо переміщених oci6” визначено, що внутрішньо переміщена особа зобов'язана:

- повідомляти про зміну місця проживання структурний підрозділ з питань соціального захисту населення районних, районних у місці Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад за новим місцем проживання протягом 10 днів з дня прибуття до нового місця проживання;

 - у разі добровільного повернення до покинутого постійного місця проживання внутрішньо переміщена особа зобов'язана повідомити про це не пізніше як за три дні до від’їзду;

- у разі виявлення подання внутрішньо переміщеною особою завідомо неправдивих відомостей для отримання довідки про взяття на облік зобов’язана відшкодувати фактичні витрати, понесені за рахунок державного та місцевих бюджетів у результаті реалізації прав, передбачених цим Законом.

 

19 січня 2023 року

Триває підготовка до чергової сесії міської ради, в ході якої відбулося засідання депутатської комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності. Під час роботи депутати опрацювали ряд питань, запланованих до розгляду на сесії. Частина з них стосувалася внесення змін до діючих програм, зокрема, до Програми культурно-мистецьких заходів, розвитку туризму та охорони культурної спадщини, програми "Стипендії міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської територіальної громади у 2023 році". Підтримано і затвердження нової програми "Територіальна оборона на 2023 рік".

19 січня 2023 року

В рамках Глобального проєкту «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що впроваджується німецькою федеральною компанією GIZ GmbH за дорученням Уряду Німеччини, громадська організація «Інститут розвитку територіальних громад Полтавщини» реалізовує розробку дорожньої карти та методології ліквідації сміттєзвалищ у Пирятинському підкластері Полтавської області.  

Влітку минулого року фахівцями проєкту було проведено обстеження всіх стихійних звалищ на території Пирятинської, Чорнухинської, Гребінківської, Новооржицької громад, які входять до Пирятинського підкластеру. Підсумки цієї роботи було підведено на спільній зустрічі громад, що відбулася у Пирятині.

19 січня 2023 року

Співробітники Лубенського районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області спільно з працівниками Лубенського РВП ГУ НП в Полтавській області та старостою Сасинівського округу провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил безпеки в житловому секторі в селі Сасинівка.

 

18 січня 2023 року

18 січня в Усівці сталася пожежа в житловому будинку. Рятувальники швидко ліквідували займання та врятували будівлю від знищення вогнем. Згоріло ліжко, міжкімнатні двері та балка над дверним проходом. Причина пожежі – необережність під час куріння.

Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки!

 

18 січня 2023 року

Відповідно до вимог законів України: „Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку“, „Про житлово-комунальні послуги“ та наказу Мінрегіону від 13.06.2016 №150 „Про затвердження Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку“ у разі, якщо співвласники будинку, в якому не створено ОСББ, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, органи місцевого самоврядування проводять конкурс та призначають управителя.

Після проведеного конкурсу та визначення переможця, з 1 лютого цього року обслуговування тридцяти восьми багатоквартирних будинків у Пирятині здійснюватиме управляюча компанія ТОВ "Комфортна домівка". Підприємство, яке наприкінці минулого року було визнано переможцем конкурсу, має успішний досвід роботи у обслуговуванні житлового фонду у Прилуках. 

18 січня 2023 року

В рамках підготовки до чергової сесії, яка відбудеться 25 січня, працюють депутатські комісії.

На засіданнях напрацьовуються питання внесення змін до діючих цього року програм. Серед таких – Комплексна програма соціального захисту та соціального забезпечення населення, яку планується доповнити розділом щодо проведення заходів, спрямованих на захист соціально-економічних прав ветеранів війни, праці, військової служби, пенсіонерів та осіб з інвалідністю на загальну суму 35 тисяч гривень.

17 січня 2023 року

Міграційна служба у Полтавській області нагадує, що ID-картку можна оформити НЕЗАЛЕЖНО від місця реєстрації.

Це означає, що кожен громадянин України може оформити ID-картку вперше або взамін старого паспорта зразка 1994 року у будь-якому територіальному підрозділі Міграційної служби Полтавщини НЕЗАЛЕЖНО від місця реєстрації.

Нагадаємо, послуга з оформлення ID-картки вперше при досягненні 14 років є БЕЗКОШТОВНОЮ.

До уваги, діти при досягненні 14 років можуть одночасно отримати паспорт і номер платника податків, витративши до 15 хвилин часу на заповнення заяви,  ця послуга також є БЕЗКОШТОВНОЮ.

17 січня 2023 року

Війна, розв’язана росією, продовжує робити свою криваву справу. Ще однієї непоправної втрати зазнала наша громада - сьогодні у Пирятині попрощалися із загиблим на російсько-українській війні старшим солдатом Олександром Чиченьовим, життя якого обірвалося 12 січня в районі села Роздолівка Бахмутського району на Донеччині.

17 січня 2023 року

Зважаючи на те, що Пенсійний фонд України та його територіальні органи з 1 січня 2023 року є правонаступниками Фонду соціального страхування (ФССУ), одним із напрямків роботи пенсійних установ стала профілактика та розслідування нещасних випадків на виробництві.

 

17 січня 2023 року

У 2022 році Верховною Радою прийнятий Закон про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного виробництва та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану (реєстр. №7264), який покликаний максимально спростити вимоги з боку держави для ведення сільського господарства в умовах воєнного стану та зменшення бюрократичного навантаження на аграрний бізнес.

 

16 січня 2023 року

На території Пирятинської громади за другий тиждень 2023 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 209 осіб, тижневий показник захворюваності становить 676,2  на 100 тисяч населення, що на 29,6% вище епідпорогового показника та свідчить про високий  рівень інтенсивності епідемічного процесу. У порівнянні з попереднім тижнем відзначається підвищення захворюваності на 4 %. Дітей захворіло 100, що складає 47,8 % від усіх захворілих. Госпіталізовано 12 осіб, що складає 5,7 % від загальної кількості захворілих.

Випадків грипу у Пирятинській громаді не зареєстровано. З початку епідсезону проти грипу щеплено 72 особи.

 

 

        

16 січня 2023 року
Шановні пирятинці!
Церемонія прощання зі старшим солдатом Олександром Чичиньовим відбудеться 17 січня, об 11:00, на площі біля адмінбудівлі Пирятинської міської ради.
Прощання зі старшим солдатом Володимиром Лосиною відбудеться 18 січня за адресою: вул. Центральна, 9, село Покровське Решетилівського району.
Просимо мешканців громади провести Героїв в останню путь.
16 січня 2023 року

За останні кілька днів у Пирятині сталося дві пожежі по вулиці Європейська. 13 січня зайнялася господарська будівля. Вогнем знищено шиферних дах і перекриття будівлі та стіл, що перебував у приміщенні. Рятувальники врятували будівлю від повного знищення вогнем.

 

15 січня 2023 року

Сьогодні видався спортивний день в Пирятині. Відбувся благодійний Чемпіонат Пирятинської громади з гри в доміно на підтримку Збройних сил України.

 

15 січня 2023 року

Сьогодні на стадіоні "Ювілейний" відбулась  фінальна гра Кубку Пирятинської громади з хокею. На льодовому майданчику зустрічались команди «Теплівка»-«Шторм», гра яких завершилась з рахунком 8:5.

 

14 січня 2023 року

Пирятинська земля знову втратила своїх синів - 12 січня загинули наші земляки Володимир Лосина та Олександр Чичиньов.

Загинули Герої під час виконання бойових завдань в районі села Роздолівка Бахмутського району, Донецької області, будучи вірними військовій присязі.

13 січня 2023 року

У Пирятині триває впровадження нової системи вивезення твердих побутових відходів з приватних секторів. В кожен двір, де заключено договір на послуги з вивезення ТПВ, видається контейнер, куди мешканці двору збиратимуть сміття. Відповідно до графіка буде здійснюватися вивезення відходів комунальним підприємством.

Звертаємо увагу жителів приватного сектору, що протягом двох місяців всі контейнерні майданчики будуть демонтовані. Протягом цього часу господарі всіх домоволодінь зобов’язані заключити договори з комунальним підприємством «Каштан» на вивезення ТПВ та отримати індивідуальний контейнер.

 

13 січня 2023 року

Відсьогодні пункт незламності Пирятинської міської ради буде забезпечений безперебійним під’єднанням до інтернету. Дякуємо нашим партнерам ТОВ «Пирятинський делікатес», які придбали модем супутникового зв'язку Starlink для потреб міської ради.

13 січня 2023 року

Вже стало традицією щороку проводити ігри з хокею на міській ковзанці. Ця зима не стала виключенням. 12 січня на стадіоні “Ювілейний” розпочався благодійний Кубок Пирятинської громади з хокею на підтримку ЗСУ. Загалом у Кубку візьмуть участь 5 команд.

 

12 січня 2023 року

Разом з колегами з сусідніх громад та народним депутатом Олексієм Устенком озвучили та обговорили найбільш критичні питання, які турбують наших людей у сфері охорони здоров?я.

12 січня 2023 року
12 січня 2023 року

Сьогодні відбулося позачергове засідання виконавчого комітету. Розглянуто та прийнято відповідні рішення з понад 20 питань порядку денного.

Зокрема, схвалено зміни до діючих програм. Так, до Програми розвитку та підтримки КП „Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради“ у 2023 році додано захід – капітальний ремонт педіатричного відділення з загальним обсягом фінансування 4 876 408 гривень, з яких кошти бюджету громади - 3 438 906 гривень,  1 437 502 гривні – субвенція з державного бюджету.

12 січня 2023 року

З 1 січня 2023 року уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності є Пенсійний Фонд України. Отже, не Фонд соціального страхування України, - як це було раніше, а саме органи Пенсійного Фонду відтепер здійснюють страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві.

 

12 січня 2023 року

Згідно з п.2. протоколу засідання Ради оборони Полтавської області від 30 червня 2022 року №23 на території Полтавської області заборонено продаж і використання салютів, феєрверків, петард та будь-яких інших піротехнічних засобів у період дії воєнного стану.

 

11 січня 2023 року

Пирятинщина – багатий на спортивні традиції край, а заняття фізичною культурою та спортом – невід’ємна  частина життя багатьох жителів нашої громади. Навіть у складний 2022 рік війни в Україні спортсмени брали участь у змаганнях різних рівнів та здобували свої перемоги, прославляючи громаду, - більше 300 нагород здобули наші спортсмени на змаганнях обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Кращих із кращих сьогодні привітали під час традиційного щорічного заходу «Герої спортивного року Пирятинщини-2022».

10 січня 2023 року

Комунальне підприємство «Каштан» з 2 січня 2023 року продовжує подальше забезпечення населення індивідуальними контейнерами за такими вулицями:

1. вул.Аврущенка, вул.Кінечна, вул.Надії, пров.2-й Кінечний, пров.1-й Кінечний, вул.Земська (Щорса), вул.Гоголя, Приудайський Узвіз, вул.Набережна, вул.Визволення, вул.Журналістів, вул.Ярмаркова, вул.Проїзна, вул.Успенська, вул.Замок, пров.2-й Замковий, пров.1-й Замковий, вул.Короленка, вул.Єлени, вул.Приудайська, вул.Європейська, вул.Вокзальна, вул.Фабрична, вул.Гребінківська, вул.Чорнухинська, вул.Пилипа Орлика (Космодем’янської), вул.8-го Березня, пров.8-го Березня, пров.Південнй, вул.Полтавська.

 

10 січня 2023 року

27 грудня 2022 року на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України, якою продовжено виплату державних допомог на період дії воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування. Це зокрема стосується отримувачів допомоги:

 

9 січня 2023 року

Незважаючи на вітряну та морозну погоду, сьогоднішнього вечора на стадіоні «Ювілейний» гамірно, адже запрацювала міська ковзанка. Відвідувачі говорять, що дуже чекали цієї події.

 

9 січня 2023 року

Шановні споживачі! На 9 січня з 11:00 до 24:00 НЕК «Укренерго» довело ліміт по потужності у Полтавській області - 463 МВт. Наразі в Полтавській області застосовується графік погодинного відключення електроенергії, дві черги одночасно, основна та додаткова, що позначена у дужках.

 

9 січня 2023 року
9 січня 2023 року

Від початку російського вторгнення на територію України багато пирятинців стали на захист Батьківщини. Аби підтримати військовослужбовців та їхні родини, міська рада ухвалила ряд заходів, що передбачені Комплексною програмою соціального захисту та соціального забезпечення населення.

 

9 січня 2023 року

Коротке замикання виникає при надмірних чи тривалих перевантаженнях або через механічне пошкодження ізоляції між дротами. При цьому різко збільшується сила струму і кількість тепла, що призводить до загоряння ізоляції і горючих предметів, що знаходяться поруч від розплавлених частинок металу провідника.

 

6 січня 2023 року
Шановні пирятинці! Дорога громадо! 
Щиро вітаю вас зі світлим святом Різдва Христового! 
Це – сімейне свято, коли за традицією родини збираються за святковим столом, щоб разом провести Святий вечір і зустріти першу зорю, яка сповіщає про Різдво Христове. У ці хвилини наші серця наповнюються чистими помислами й любов'ю, а дзвінка колядка, лунаючи в кожній родині, дарує душевний спокій. 
Цього року не всі родини повним складом зберуться на свята, бо багатьох роз'єднала війна: тисячі українські чоловіків і жінок боронять свободу держави на фронті та зустрічають всі свята зі зброєю в руках замість теплих родинних обіймів. Тисячі сімей покинули свої домівки в пошуках безпеки та прихистку. Тому всі наші молитви та побажання у ці свята – про Перемогу у війні та Мир в нашій рідній Україні!
6 січня 2023 року
6 січня 2023 року

Нажаль під час війни нерідко трапляються такі ситуації як втрата паспорта громадянина України чи закордонного паспорта.

У такій ситуації можна користуватися застосунком “ДІЯ”. Паспорти у "Дії" — ID-картка та закордонний — мають таку саму юридичну силу, що й звичайні паперові аналоги. Така можливість передбачена статтею 14¹ Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

5 січня 2023 року

Техніку для організації освітнього процесу наймолодших діток придбано за кошти бюджету громади – 154 тисячі гривень.

Фінансові можливості до війни дозволили закупити для закладів освіти 170 ноутбуків, загальною вартістю близько 2,7 млн гривень, які наразі дають можливість забезпечувати дистанційний освітній процес.

4 січня 2023 року

Адміністративний збір розраховується від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому на перше січня календарного року.

1 січня 2023 року набрав чинності Закон України «Про державний бюджет на 2023 рік», яким встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі 2684 гривень на місяць, відповідно змінюється й розмір адміністративного збору:

 

4 січня 2023 року
Пирятинська міська лікарня має Starlink. Модем супутникового зв'язку сьогодні передав Народний депутат України Олексій Устенко. 
"Ця допомога є дуже важливою для нас, - підкреслив під час зустрічі з нардепом директор КП "Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради" Олександр Гаркавенко. – Адже в умовах перебоїв зі світлом трапляються часті збої в доступі до інтернету, що в свою чергу унеможливлює роботу в реєстрах НЗСУ, по яких здійснюється фінансування закладу. Тому модем супутникового інтернет-зв'язку необхідний для нашої роботи."
2 січня 2023 року

Новий рік принесе нові повноваження Пенсійному фонду України. Із 2 січня Фонд буде виконувати функції уповноваженого органу управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку, тобто, виплачувати лікарняні та інші страхові виплати. Це стало наслідком відповідної реформи, закріпленої Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 21.09.2022 р. №2620-IX.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua