Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 січня 2023 року 10:47

Відбулися чергові засідання сесії міської ради та виконавчого комітету

Відбулися чергові засідання сесії міської ради та виконавчого комітету. Тож прийнято ряд важливих для життєзабезпечення громади рішень. 

Перед початком розгляду питань порядку денного перед депутатським загалом виступила Людмила Велігоцька, яка висловила інтереси групи пирятинців. Загалом мова йшла про збільшення тарифу на послуги з водопостачання. У свою чергу міський голова Андрій Сімонов детально роз'яснив присутнім, що підвищення тарифів на послуги комунальних підприємств, зокрема і водоканалу, є неминучим для того, аби вони і надалі могли надавати послуги споживачам. Тариф на водопостачання у місті не змінювався з 2019 року, хоча вже був нерентабельним. За цей період відбулося значне зростання вартості основних його складових – цін на паливно-мастильні матеріали, електроенергію, п’ять разів підвищувалася мінімальна заробітна плата. Зважаючи на стрімке зростання вартості електроенергії для підприємств навіть затверджений тариф не покриває повністю його собівартості. Тому мова про прибутки підприємства у зв'язку зі зростанням тарифу не йде. Окрім цього, раніше частина обов'язкових витрат, які зараз виведені в абопнплату, містилися в структурі тарифу. Тож, якби новий тариф був затверджений з урахуванням цих витрат, то вартість одного кубометра води була б значно вищою. 

Під час роботи сесії затверджено дві нові програми на 2023 рік – "Територіальна оборона" та "Питна вода Пирятинської міської територіальної громади". Внесено зміни до діючих програм. Відповідно ці заходи відображені у змінах до бюджету громади на поточний рік, які проводяться на загальну суму 4 050 295 гривень. 

Серед прийнятих рішень сесії  - внесення змін до статутів двох комунальних підприємств "Екосервіс-2022" та "Агенція розвитку Пирятинської громади". 

Ряд прийнятих сесією рішень стосувалися земельних питань.

Також на сесії прийнято звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики, народних депутатів Олексія Устенка та Максима Березіна, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Національної енергетичної компанії "Укренерго" щодо відновлення прав власників приватних сонячних електростанцій. Своїми останніми постановами НКРЕКП повністю змінила правила "зеленого тарифу“ для приватних сонячних електростанцій. Зокрема, цими постановами передбачається відмова в розрахунках за поставлену електричну енергію за „зеленим тарифом“ в разі нульового споживання домогосподарств та відмова платити за відпущену електричну енергію з інших генеруючих установок, якщо власник має більше ніж одне господарство з генеруючими установками, сумарною потужністю більше 30 кВт. Вищевказані зміни можуть призвести до значного зниження виробітку генеруючими установками приватних домогосподарств вкрай необхідної для держави електричної енергії у період масового пошкодження енергетичної інфраструктури країною-агресором, дефіциту електричної енергії і віялових відключень. " З метою забезпечення енергетичної безпеки України та зняття соціальної напруги, відновлення прав власників приватних сонячних електростанцій, просимо вжити всіх необхідних організаційно-правових дій в межах і у спосіб, визначений законодавством, та скасувати постанови НКРЕКП № 1272 від05 жовтня 2022 року та № 396 від 26 квітня 2022 року", - йдеться у зверненні. 

Виконкомом прийнято рішення щодо затвердження списків громадян, які перебувають на квартирному обліку по місту та по сільських населених пунктах. Прийнято ряд рішень щодо надання матеріальної допомоги на поховання.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua