Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 січня 2023 року 11:41

В рамках Глобального проєкту «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що впроваджується німецькою федеральною компанією GIZ GmbH за дорученням Уряду Німеччини, громадська організація «Інститут розвитку територіальних громад Полтавщини» реалізовує розробку дорожньої карти та методології ліквідації сміттєзвалищ у Пирятинському підкластері Полтавської області.  

Влітку минулого року фахівцями проєкту було проведено обстеження всіх стихійних звалищ на території Пирятинської, Чорнухинської, Гребінківської, Новооржицької громад, які входять до Пирятинського підкластеру. Підсумки цієї роботи було підведено на спільній зустрічі громад, що відбулася у Пирятині.

В ході роботи експертами ГО «Інститут розвитку територіальних громад Полтавщини» було проаналізовано діючу систему збору твердих побутових відходів та стан звалищ, розташованих на територіях громад, презентовано результати досліджень стану ґрунтів на діючих сміттєзвалищах у громадах. Учасникам заходу надано узагальнені рекомендації щодо подальшої експлуатації або закриття звалищ побутових відходів.

Найближчим часом заплановано проведення ще однієї зустрічі в подібному форматі, на якій продовжиться робота щодо напрацювання дорожньої карти управління станом звалищ побутових відходів у громадах.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua