Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 січня 2023 року 16:38

Міський голова Андрій Сімонов брав участь у зустрічі з Міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком

Разом з колегами з сусідніх громад та народним депутатом Олексієм Устенком озвучили та обговорили найбільш критичні питання, які турбують наших людей у сфері охорони здоров?я.

 

Наше головне завдання – забезпечити повноцінний доступ пацієнтів до медичних послуг. Тому під час зустрічі обговорили питання щодо:

- можливостей покращення матеріально-технічної бази лікарень громад коштом державного бюджету

- доцільності поновлення норми про відпрацювання випускниками медичних навчальних закладів, які здобували освіту за кошти державного бюджету

- стимулювання розвитку сімейної медицини в сільській місцевості та особливостей доступу в цій місцевості до програми “Доступні ліки”

- регулювання діяльності приватних сімейних лікарів і перевірки якості надання ними послуг.

 

Головним питанням було обговорення проєкту постанови Кабінету Міністрів України “Деякі питання організаціі? спроможноі? мережі закладів охорони здоров’я” та визначення госпітальних округів відповідно до кількості населення у громаді, де оптимальною визначається територія медичного обслуговування із кількістю населення не менше 40 тисяч осіб. Голова  Пирятинської громади Андрій Сімонов наполягав переглянути такий підхід при формуванні округів та врахувати ряд чинників для варіативності.

Крім того, проєктом постанови серед напрямків медичного обслуговування не передбачено напряму «Педіатрія». Андрій Сімонов наголосив на необхідності роботи цього відділення, адже здоров’я дітей – це головний пріоритет.

 

Андрій Сімонов висловив вдячність народному депутату Олексію Устенку за організацію цієї зустрічі, адже усі його пропозиції були конструктивно сприйняті Міністром. Тому щиро сподіваємося на позитивну динаміку роботи сфери медицини у нашій громаді.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua