Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 січня 2016 року 11:51

Відбулося засідання Погоджувальної ради

14 січня відбулося засідання Погоджувальної ради Пирятинської міської ради. Крім голів постійних комісій, у засіданні взяли участь депутати, які були першими у списках восьми політичних партій, з яких сформована міська рада. Було дано оцінку рішенню п’ятої позачергової сесії Пирятинської районної ради від 12 січня 2016 року, яким скасовано рішення попередньої сесії від 25 грудня  2015 року „Про передачу закладів освіти та культури Пирятинській міській раді“.

Міський голова Олексій Рябоконь проінформував учасників зібрання, що у рішенні Конституційного Суду України від 16 квітня 2009 року зазначено, що „ненормативні правові акти місцевого самоврядування є актами одноразового застосування, вичерпують свою дію фактом їхнього виконання, а тому не можуть бути скасовані чи змінені органом місцевого самоврядування після їх виконання“.

На підставі рішення районної ради, яке було прийняте 25 грудня 2015 року, та розпорядження голови Пирятинської районної державної адміністрації „Про передачу у власність навчальних закладів“, прийнятого того ж дня,  Пирятинська міська рада   на четвертій позачерговій сесії 29 грудня прийняла відповідні  рішення про прийняття закладів освіти і культури у комунальну власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. На даний час заклади освіти прийняті у комунальну власність Пирятинської міської ради, зареєстровані державним реєстратором Пирятинського районного управління юстиції з внесенням змін до їх установчих документів. Утворено відділ освіти Пирятинської міської ради, видано ряд наказів, якими вирішено питання трудових відносин з працівниками закладів освіти і спорту, направлення працівників у відрядження тощо.

Враховуючи висновки Конституційного Суду України  і той факт, що рішення щодо передачі закладів освіти  виконане, вищезгадане рішення п’ятої позачергової сесії Пирятинської районної ради від 12 січня 2016 року не відповідає вимогам чинного законодавства та не може бути прийняте Пирятинською міською радою до виконання. До Пирятинської районної ради направлено відповідний лист.

На даний час міська рада готова прийняти інші бюджетні установи, розташовані на території міської об’єднаної територіальної громади, крім Центру первинної медичної допомоги, у зв’язку з тим, що районною владою не проведено розмежування об’єктів комунальної власності. Тому державну субвенцію на утримання первинної медицини планує в повному обсязі передати Пирятинській районній раді.

Депутат міської ради, голова районної державної адміністрації Олег Куча запропонував утримувати Територіальний центр соціального обслуговування на умовах співфінансування. До початку наступного тижня провести розрахунки і в ході тристоронньої зустрічі визначитися з обсягами фінансування.

Голова постійної комісії міської ради Володимир Кривобок висловив думку, що в майбутньому треба створювати міський територіальний центр, а стаціонарне відділення у селі Вишневому, де проживають і жителі міста, утримувати разом із районною радою.

Обговорюючи питання щодо закладів культури, присутні зійшлися на необхідності проведення зустрічі і досягнення порозуміння з депутатами районної ради. Таку зустріч можливо провести наступного тижня.

Після узгодження зазначених питань і підготовки проектів рішень щодо фінансування бюджетних установ буде проведено засідання постійних комісій та пленарне засідання п’ятої позачергової сесії міської ради.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua