Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 липня 2022 року

Сьогодні, на Майдані Незалежності, відбувся захід для жителів Пирятинської громади щодо популяризації військової служби за контрактом в Збройних Силах України. Відвідувачам було представлено військове спорядження, зброю, техніку, аптечку.

 

31 липня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 1 по 3 серпня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

31 липня 2022 року
Шановні працівники торгівлі! Щиро вітаю вас із професійним святом! Ваша професія здавна вважалася однією з найшанованіших та найпотрібніших. Ви – одна із основ розвитку економіки! Отож, нехай ваша справа приносить задоволення, гарний дохід та користь суспільству! Бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я й добробуту! Мирного життя у вільній, процвітаючій Україні! Зі святом!
30 липня 2022 року

У нинішньому світі торгівля людьми є одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. Жертвою торгівлі може стати будь-яка особа, незалежно від віку та статі.

Нажаль, проблема торгівлі людьми залишається актуальною для України і сьогодні. Через військову агресію росії жінки та діти нашої держави змушені покинути Україну та прямувати до сусідніх країн; чоловіки, що залишаються всередині країни, втрачають роботу і дохід; обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців та постраждалих від війни. Внаслідок цього виникає ще більший ризик торгівлі людьми.

29 липня 2022 року

Людина, її життя та здоров’я є основною цінністю цивілізованого суспільства! Певно кожен пирятинець знає, що у міського голови Андрія Сімонова основним пріоритетом видатків на розвиток є медична галузь, адже якісне надання медичних послуг – це фундамент благополуччя громади. З хвилюванням повідомляємо хорошу новину – сьогодні підписано меморандуми про співпрацю задля здоров’я мешканців між Пирятинською міською територіальною громадою, Пирятинською міською лікарнею та Київською міською клінічною лікарнею №1 й  Академією здоров'я людини за сприяння Всеукраїнської Ради захисту прав та безпеки пацієнтів. Керівники зазначених установ після тривалого обговорення й узгодження підписали відповідний документ.

29 липня 2022 року

Силами працівників КП "Каштан" у місті проводиться робота з розчистки системи вуличного водовідведення.

Зокрема, ведуться ремонтні роботи існуючої системи стоку води на розі Майдану Незалежності та вулиці Ярмаркова. Проблема із затримкою стічних вод у цьому місці – постійна. Минулого року під час зливи довелося залучати до допомоги пирятинських рятувальників та працівників очисних споруд, котрі відкачували воду із нижнього поверху двоповерхівки, яку підтоплювало. Наразі там прочищено канаву, в частині її вкладено бетонні жолоби, проводиться ремонт шахт та водоприймального колодязя.

28 липня 2022 року

Шановні жителі Пирятинської громади!

Цього тижня уперше 28 липня ми відзначаємо День Української Державності! Ніколи раніше так глибоко ми не вдумувалися в зміст і значення цього словосполучення – українська державність! Проте, понад вісім років доводимо усьому світові, що українській нації не 30 років – українське державотворення почало вибудовуватися понад тисячу років тому, з часів заснування Києва й сучасної України. Доказом цього є безліч геніальних українців, фундаторів української словесності, правової системи державотворення, освіти й культури! Безперечно, цей день символізує зв'язок поколінь українського народу в його самобутності, духовності, характері. Саме наш національний дух і характер зараз намагається придушити підступний і жалюгідний ворог. Не володіючи жодною із чеснот нашої славної нації, кровожерлива орда топче віками прославлену українську землю. Та ми вкотре доводимо й цивілізованому світові, й ворожому варвару, що українську націю не зламати! Ми з попелу підіймаємося й беремося до роботи! Зараз кожен українець забув про довоєнні рутинні проблеми й турботи, зараз кожен з нас працює, заради допомоги нашим славним Збройним Силам, щодня наближаючи Велику Перемогу! Саме такою й має бути Велика Держава!

27 липня 2022 року

28 липня Україна щорічно відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

27 липня 2022 року

Відбулося пленарне засідання тридцять третьої сесії. Вперше сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання відбулася без участі секретаря ради. Пазюк Сергій Георгійович, член партії „Батьківщина“, за посадою був заброньованим, проте, склавши рапорт про відмову від бронювання, став до лав Збройних Сил України. Пишаємося колегою! Бажаємо Сергію Георгійовичу переможних звитяг й чекаємо від нього якнайшвидших добрих новин з фронту та повернення додому!

27 липня 2022 року

З 1 травня 2022 року до реєстру Газопостачальної компанії «Нафтогаз України» підключені 8,8 млн українських домогосподарств, які отримували газ від постачальника «останньої надії» (ПОН), відповідно до річного тарифного плану «Фіксований» з однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). Укладати додаткові договори не потрібно, адже перехід відбувся автоматично. Відповідаємо на найбільш поширені питання.

27 липня 2022 року

27 липня 2022 року, о 13.00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин), відбудеться пленарне засідання тридцять третьої сесії Пирятинської міської ради восьмого скликання.

27 липня 2022 року

Сьогодні вимушено переселені особи, зареєстровані у Пирятинській громаді, вчергове отримали  допомогу від Благодійного фонду імені Оганеса Хідіряна Місаковича. Під час акції 500 родин отримали по 10 пакетів молока тривалого зберігання.

 

26 липня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 28 і 29 липня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

26 липня 2022 року

Сьогодні заступник міського голови Михайло Мельниченко та керуюча справами виконкому Ірина Козін відвідали Дейманівський, Каплинцівський та Малютинський старостати.

26 липня 2022 року
26 липня 2022 року

24 липня сталася пожежа в приватному житловому будинку  в селі Березова Рудка. Внаслідок пожежі загинула дитина 2012 року народження. Завдяки оперативним діям пожежників будинок врятовано від повного знищення полум’ям.

26 липня 2022 року

Повномасштабна війна змусила покинути свої домівки понад 8 млн українців. Кожен із них має гарантоване право отримати належну медичну допомогу. Як це зробити в нових реаліях? Розповідають партнери комунікаційної кампанії «Гарантовано!».

 

25 липня 2022 року

Сьогодні виконавчий комітет міськради затвердив нові тарифи на послуги щодо поводження з твердими побутовими відходами. В силу вони вступають з 1 вересня цього року.

25 липня 2022 року

З ініціативи міського голови Андрія Сімонова збільшено виплати на поховання родинам військовослужбоців, загиблих під час проведення бойових дій. Зміни до програми соціального захисту були прийняті на минулій сесії, сьогодні ж, під час засідання виконавчого комітету, по двох таких родинах було прийнято відповідні рішення про виплату коштів. Виплату з бюджету громади отримають усі родини загиблих від початку повномасштабного вторгнення.

25 липня 2022 року

Сьогодні о 20:00 на Полтавському суспільному телебачення пирятинці зможуть побачити своє місто. Журналісти приїхали до нас з обласного центру, аби ознайомитися з досвідом Пирятинської громади у питаннях підтримки внутрішньо переміщених осіб. Також їх цікавили об'єкти укриття в навчальних закладах.

Поспілкувавшись із медійниками, ми довідалися, що практично в жодній із громад по області у школах немає спеціальних бомбосховищ, лише у частині є протирадіаційні укриття, тому відновити повноцінний навчальний процес у нашій області не вдасться.

25 липня 2022 року
Оперативне зведення
Шановні жителі Пирятинської громади! Вже понад п'ять місяців від початку повномасштабного вторгнення росії. Боремося, тримаємося, працюємо на Перемогу! Просимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Бережіть свої життя та життя близьких!
Комендантська година встановлена з 22:00 до 05:00.
23 липня 2022 року

Сьогодні перед пирятинцями та гостями громади виступила заслужена артистка України, солістка Національного президентського оркестру, викладач Національного університету культури і мистецтв Олена Білоконь. Концерт під назвою “Молитва за Україну” відбувся в рамках проєкту Міжнародного благодійного фонду "Незламна українська нація" за сприяння Полтавської обласної військової адміністрації, Департаменту культури і туризму та Пирятинської міської ради.

 

23 липня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 25 по 27 липня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

22 липня 2022 року
З метою наближення та доступності послуг для наших жителів у Центрі надання адміністративних послуг постійно розширюється їх перелік. Багато з нас пам'ятають той ажіотаж, що виник у Пирятині, коли кілька років тому у місті закрили МРЕВ, і відтоді жителі Пирятинщини змушені були їздити до сусідніх Прилук, Лубен, Семенівки, аби отримати водійське посвідчення, провести реєстрацію авто тощо.
22 липня 2022 року

Сьогодні у актовій залі Центру первинної медико-санітарної допомоги пройшло навчання з домедичної допомоги, яке провели лікар-анестезіолог Євген Кеда спільно з військовим медиком Романом Данилюком.

22 липня 2022 року

Відбулося засідання конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирних будинків на території Пирятинської міської ради. Членами комісії детально розглянуто та затверджено конкурсну документацію по визначенню управителів усіх багатоквартирних будинків на території Пирятина, в яких не створено ОСББ.

22 липня 2022 року

Сьогодні представники  Міжнародного благодійного фонду "Карітас" працювали у Пирятині – приймали заявки на фінансову допомогу від внутрішньо переміщених осіб вразливих категорій: люди з інвалідністю, самотні люди віком понад 60 років, багатодітні родини, самотні батьки/опікуни, вагітні жінки та матері дітей до 2-х років, важкохворі, які не отримували фінансову допомогу від інших міжнародних організацій.

22 липня 2022 року

Асоціація управителів житла регулярно проводить навчальні та інформаційні заходи для фахівців сфери управління багатоквартирними будинками, залучаючи до висвітлення тематики вказаних заходів кращих практиків, юристів та експертів сфери житлово-комунального господарства.

 

21 липня 2022 року

Відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності.

Під час засідання було заслухано інформацію про виконання Плану соціально-економічного розвитку громади у першому півріччі поточного року. Депутатам було надано інформацію про хід виконання кожної із 38 діючих програм. 

20 липня 2022 року

Сьогодні відбулися громадські слухання з питання встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами (перевезення та захоронення) для всіх категорій споживачів, що надаються КП „Каштан“.

Тариф, презентований на слуханні, попередньо розглянула та вивчила його структуру відповідна комісія. Затвердити тариф на послуги з поводження з відходами планується в розмірі 158,08 грн за 1 кубічний метр відходів, з яких: 119,54 грн – послуга з вивезення, 58,54 грн – захоронення сміття. Виходячи з цього тарифу було розраховано плату за послуги з поводження з відходами для населення: 27,66 грн за місяць з однієї особи для мешканців багатоквартирних будинків, та 28,98 грн з особи за місяць для жителів приватної забудови.

20 липня 2022 року

Відбулося засідання депутатської комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Депутати заслухали інформацію про хід виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської територіальної громади. У контексті розгляду цього питання було заслухано звіти про хід виконання дванадцяти профільних програм у першому півріччі поточного року.

20 липня 2022 року

Якщо ви маєте ідею соціального проєкту для внутрішньо переміщених осіб, маєте команду, то ця можливість саме для вас. Для початку співпраці необхідно заповнити форму в тексті оголошення  за посиланням

 

20 липня 2022 року

У грудні 2012 року набули чинності зміни до Закону №2899–IV щодо розширення переліку місць, де заборонено вживати тютюнові вироби. Зміни до законодавства призвели до значного скорочення вживання тютюну в наступні роки, а також зменшення кількості випадків, коли люди піддаються впливу вторинного тютюнового диму.

Сучасним викликом є куріння е-сигарет і кальянів попри законодавчу заборону їх вживання, а також агресивне пропагування тютюновою індустрією повернення вживання тютюну в громадські приміщення завдяки електронним пристроям для куріння.

 

19 липня 2022 року

Сьогодні відбулася зустріч міського голови Андрія Сімонова з жителями населених пунктів Олександрівського старостинського округу.

На початку зібрання Андрій Сімонов розповів присутнім про роботу, проведену міською радою у минулому році. Зокрема, акцентував увагу на тому, що в громаді збережено існуючу мережу освітніх, культурних закладів, закладів охорони здоров`я. На жаль, в умовах дії військового стану, роботу деяких закладів доводиться оптимізувати, але при цьому акцент робиться на максимальному збереженні послуг та їх доступності для населення.

19 липня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 20 по 22 липня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

19 липня 2022 року

Людмила Збніцька, начальник відділу освіти, молоді та спорту виконкому міської ради:

- В умовах воєнного стану надзвичайно важливо забезпечити функціонування усіх соціальних та гуманітарних сфер діяльності, особливо освіти. Водночас, не залишилося жодної галузі, яку б не торкнулися фінансові трансформації, зумовлені викликами війни. Згідно з рішенням Уряду скорочено на 10% освітню субвенцію, що призвело до недофінансування видатків на оплату праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти. Для нашої громади це більше 9 млн. Відділ освіти, молоді та спорту міської ради, спільно з керівниками закладів освіти та головами профспілкових комітетів, ухвалили рішення щодо зменшення надбавки за престижність праці з 30 % до 5 %, що урегульовано постановою Кабінету Міністрів України від 23.03.2011 № 373.

18 липня 2022 року

Розпочалася підготовка до чергової сесії міськради. Сьогодні відбулося засідання двох профільних депутатських комісій – з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров'я, соціального захисту та гендерної рівності і комісії з прав людини законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ.

Зокрема, профільна комісія розглянула та рекомендувала до розгляду на сесії питання про реорганізацію закладів дошкільної освіти в громаді. Заступник міського голови Тамара Коваленко детально пояснила депутатам ситуацію в дошкіллі, зазначивши, що відновити роботу закладів у офлайн-режимі в умовах війни фактично неможливо через  те, що у більшості з них  відсутні укриття. 

18 липня 2022 року
18 липня 2022 року

1. Чи потрібно подавати додаткові документи для переходу?

Ні, адже перехід від попередньої газопостачальної компанії відбувся автоматично. Водночас ми радимо споживачам звернутися до контакт-центру Товариства для актуалізації контактної інформації.

18 липня 2022 року

Повномасштабна війна тільки збільшила цінність кохання та страх його втратити. Для всіх, хто зараз гостро проживає відчуття моменту «тут і зараз» та бажання це узаконити, — держпідбірка нижче.

18 липня 2022 року

Шановні жителі Пирятинської громади! В Україні триває війна, ворог безпринципно руйнує інфраструктуру українських міст та сіл, нищить мирне населення. Боремося, тримаємося, працюємо на Перемогу! Просимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Бережіть свої життя та життя близьких!

Комендантська година встановлена з 22:00 до 05:00.

Обов’язково контролюйте місця перебування дітей!

18 липня 2022 року

Війна спровокувала підвищення рівня стресу серед українців. А це призводить до ризикованої поведінки, у тому числі збільшення споживання тютюну. І в контексті цього доречно нагадати про ризики пасивного куріння та вдихання вторинних аерозолів. Згідно з даними ВООЗ, глобальна тютюнова епідемія щороку вбиває понад 1 мільйон людей у світі та близько 13 000 українців, які не є курцями та помирають через хвороби, спричинені вторинним тютюновим димом.

18 липня 2022 року

Президент України Володимир Зеленський започаткував глобальну ініціативу United24. Її мета — поєднати людей з усього світу в їхньому бажанні допомогти Україні. Стартує UNITED24 платформою з фандрейзингу. Вона стане головним вікном для збору пожертв на підтримку України. United24 надає можливість зробити донейт в один клік із будь-якої країни. Щоб зробити донейт, переходьте на сайт платформи u24.gov.ua 

17 липня 2022 року

Сьогодні навіть дощ не завадив відбутися  в Пирятині благодійному ярмарку на підтримку Збройних Сил України, організацією якого займався відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини міської ради. Заклади освіти, культури, старостати та небайдужі пирятинці продавали смаколики, вироби, виготовлені власноруч, городину, картини, книги,декоративні та кімнатні рослини, можна було зробити тимчасове тату за донат для ЗСУ.

 

16 липня 2022 року
16 липня 2022 року

Вітаю вас з професійним святом!

Ваша професія важлива, необхідна, складна. Важко уявити будь-яку галузь економіки, соціальної чи культурної сфери, де б не використовувалась ваша праця, ваш досвід та професійні знання. Від вашої щоденної клопіткої праці залежить успішність роботи будь-якого підприємства, установи чи організації. Саме ви забезпечуєте чіткий контроль фінансових потоків, своєчасність податкових платежів. Без належної роботи бухгалтерських служб неможливо забезпечити подальший розвиток економіки громади.

14 липня 2022 року
14 липня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 18-19 липня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

14 липня 2022 року

За участі міського голови Андрія Сімонова, заступника міського голови Тамари Коваленко та начальника відділу освіти, молоді та спорту міської ради Людмили Зібніцької відбулася нарада директорів закладів дошкільної освіти Пирятинської міської ради. Під час зустрічі обговорювали питання щодо функціонування мережі закладів дошкільної освіти, її оптимізації. Головна увага зверталася на надання якісних освітніх послуг та на створення безпечних умов для дітей дошкільного віку і працівників закладів.

13 липня 2022 року

Пирятинська територіальна громада пройшла відбір серед 200 громад України для проведення літніх клубів у межах ініціативи DECIDE Summer Clubs „Ми вдома – в Україні“, в рамках Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – „Децентралізація для розвитку демократичної освіти“ та проекту „Спільно. Для молоді“ від ЮНІСЕФ.

Наша громада отримає підтримку від проєкту DECIDE в організації літніх клубів для дітей громади та дітей з числа внутрішньо переміщених осіб.

12 липня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 14 по 15 липня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

12 липня 2022 року
11 липня 2022 року

Ремонт доріг та підтримка їх в належному стані – той напрямок роботи, який навіть у складних умовах фінансових викликів, у Пирятинській громаді  здійснюється. З бюджету виділено та освоюються  5 мільйонів гривень на ремонт під'їзних доріг до сіл: після закінчення ремонту дороги до Вишневого підрядник перейде на Теплівський шлях.  Окрім цього, поточний ремонт проводимо і на більшості доріг по місту, куди виділили понад 9 мільйонів гривень. Плануємо виділяти кошти і на ремонт сільських доріг.

11 липня 2022 року

Упродовж червня спеціальна комісія обстежила об’єкти укриття закладів освіти на відповідність нормативним вимогам. Зокрема, перевіряли загальний стан споруди, наявність вентиляції, двох виходів, герметичних дверей, електропостачання, резервного електроживлення,  системи водопостачання та каналізації, опалення, місць для сидіння й лежання, інтернет-зв’язку тощо.

11 липня 2022 року

З 1 травня 2022 року до реєстру клієнтів ГК «Нафтогаз України» включено 8,8 млн українських домогосподарств. Нові клієнти будуть отримувати послуги за однією з найвигідніших цін на ринку – 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування).

ГК «Нафтогаз України» відповідає на найпоширеніші запитання від клієнтів:

 

11 липня 2022 року

9 липня в Миргороді відбувся благодійний турнір з футболу серед ветеранів 45+ на підтримку ЗСУ. В турнірі взяли участь команди з Полтави, Миргорода та Пирятина. Наші земляки, команда ФК “Пирятин 45+”, зігравши з рахунком 0:0 з командою Полтави та впевнено перемігши команду ФК “Миргород” з рахунком 6:0, здобули перемогу в турнірі, друге місце дісталось футболістам з Полтави, третє - у ФК “Миргород”.

 

11 липня 2022 року

Соціальна відповідальність бізнесу та діалог з органами місцевого самоврядування – одна зі складових розвитку громади. Саме завдяки соціальному партнерству можна покращити інфраструктуру населених пунктів та вирішити нагальні питання. 

 

11 липня 2022 року

Наші волонтери проводять реєстрацію на отримання матеріальної допомоги лише при наявності критеріїв уразливості:

Внутрішньо переміщені особи (ВПО), які набули вказаного статусу після 24.02.2022 та які на додачу до статусу внутрішньо переміщеної особи відноситимуться до однієї чи декількох з цих категорій (БУТИ ПРОСТО ВПО НЕ ДОСТАТНЬО):

11 липня 2022 року
Шановні жителі Пирятинської громади! 138-й день від початку повномасштабного вторгнення росії. Боремося, тримаємося, працюємо на Перемогу! Просимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Бережіть свої життя та життя близьких! Комендантська година встановлена з 22:00 до 05:00. Обов’язково контролюйте місця перебування дітей!

 

11 липня 2022 року

Зібрано підбірку держпослуг, без яких керування транспортом було б неможливе. Перевезення вантажу та отримання на нього дозволу, отримання посвідчення водія або реєстрацію (перереєстрацію) транспортних засобів… На Гіді є все, хай там що ви не планували.

8 липня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 11 по 13 липня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

8 липня 2022 року
Щиро вітаю всіх з Днем родини!
Сім'я — найбільший скарб і найвища людська цінність. Вона дає прихисток та підтримку, дарує щастя материнства і батьківства, формує характер та життєві орієнтири. Для українців з давніх-давен родина відігравала надзвичайну роль! Це найбільша цінність у житті, джерело енергії та надії на щасливе майбутнє. Саме у родині формується характер, особистісні якості, прищеплюється відповідальність, порядність, повага до старшого покоління.
7 липня 2022 року

Дві родини з числа внутрішньо переміщених осіб сьогоденні отримали ордери на вселення в квартири. Шість квартир наприкінці минулого року було придбано за співфінансування державного (1,659 млн грн) та бюджету громади (711 тис. грн). Вони перебувають у комунальній власності та надаються в оренду після розгляду на комісії та прийняття рішення виконкому, внутрішньо переміщеним родинам, котрі залишили власні домівки внаслідок збройної агресії, на один рік.

7 липня 2022 року

Сьогодні професійне свято відзначають природоохоронці.

Зі святом працівників НПП "Пирятинський" привітали представники місцевої влади – заступник міського голови Михайло Мельниченко та голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко. Грамотами міської ради відзначено начальника Харківецького природоохоронного науково-дослідного відділення НПП „Пирятинський" Івана Драла, провідного інженера з охорони природних екосистем Віталія Ковальчука та наукового  співробітника НПП Надію Миленко.

7 липня 2022 року
7 липня 2022 року

6-7 липня фахівці Лубенського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області спільно з працівниками Лубенського РВП ГУ НП в Полтавській області провели профілактичні бесіди з людьми, що відпочивали на водних об’єктах у Пирятинській громаді.

7 липня 2022 року

ГО “Наша справа Полтавщина” надала гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, що зареєстровані у Пирятині. Близько 200 родин, які переїхали до Пирятина з тих регіонів, де ведуться активні бойові дії, отримали гуманітарні набори з продуктами харчування та засобами гігієни. 

 

 

 

 

 

6 липня 2022 року
Поточні ремонти асфальтового покриття доріг на території громади – це ті роботи, які навіть в умовах дії воєнного стану, попри значні фінансові труднощі, з якими зіткнувся наш бюджет, цьогоріч виконуються. Для цього акумулюються всі можливі кошти.
Днями завершується ремонт дороги Р-60-Білоцерківці-Вишневе-Богдани.
6 липня 2022 року

Сьогодні відбулося засідання комісії з безпеки руху, що діє при виконкомі міськради.

Серед розглянутих питань – про регулювання руху велосипедистів у місті. У Пирятині спостерігається тенденція щодо використання велосипедистами тротуарів для руху вулицями міста, в той час як Правилами дорожнього руху це заборонено всім категоріям осіб, окрім дітей, віком до 7 років, у супроводі батьків! Тому міський голова Андрій Сімонов звернув увагу на необхідності активізувати роботу поліції по виявленню порушників та притягненню їх до відповідальності, звернувшись до начальника сектору реагування патрульної поліції Юрія Любімова.

6 липня 2022 року
5 липня 2022 року

Відбулося засідання робочої групи з  питань перейменування вулиць у населених пунктах громади.

Члени робочої групи обговорили результати попередньо проведених громадських слухань, під час яких фахівці міськради зустрічалися з жителями вулиць, які підлягають перейменуванню, аби почути їх  думку стосовно варіантів нових назв та врахувати пропозиції під час прийняття остаточного рішення, яке буде винесене на розгляд сесії.

5 липня 2022 року
Сьогодні відбулося підписання Меморандуму про наміри щодо співпраці в організації поводження з відходами між очільниками чотирьох громад. Намір напрацьовувати спільний алгоритм дій в питанні поводження з ТПВ задекларували Пирятинський міський голова Андрій Сімонов, Гребінківський міський голова Віталій Колісніченко, Новооржицький селищний голова Анатолій Тітенко та Чорнухинський селищний голова Олександр Василенко.
5 липня 2022 року

Хліб – це наше багатство. Дуже важливо зберегти врожай від такого небезпечного та підступного ворога, як вогонь.

Нагадуємо, що палити, розводити багаття, використовувати відкритий вогонь поблизу хлібних масивів, а також біля скирт соломи та сіна заборонено. Туристичні палатки не можна розташовувати ближче, ніж за 100 метрів від поля. Під час збирання врожаю не ходіть по тимчасовим дорогам та стежкам через хлібні масиви. Дорослі повинні потурбуватися, щоб діти не гралися з вогнем поблизу полів.

4 липня 2022 року

 

Понад 3 млн українців відвідали Гід з державних послуг. Цієї цифри Гід досяг менше ніж за рік. Щодня команда Мінцифри доповнює та оновлює Гід у режимі реального часу для того, щоб взаємодія держави та громадян була комфортнішою і простішою.

Раніше для того, щоб дізнатися, як отримати певну державну послугу, доводилося гуглити, турбувати знайомих, телефонувати за стаціонарними номерами служб, шукати ручку, щоб зафіксувати на випадковому клаптику паперу перелік необхідних документів. Тепер достатньо відкрити Гід, вибрати будь-яку послугу та прочитати все необхідне.


4 липня 2022 року
Шановні жителі Пирятинської громади! 131-й день триває боротьба України та українців з кривавим та безжальним ворогом. Минулого понеділка орки обстріляли торговий центр у Кременчуці, поставивши під загрозу сотні життів мирних жителів, дітей. Цей день вже назвали найтрагічнішим днем у сучасній історії Полтавщини. Просимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Бережіть свої життя та життя близьких!
Комендантська година встановлена з 22:00 до 05:00.
Обов’язково контролюйте місця перебування дітей!
4 липня 2022 року
4 липня 2022 року

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем Національної поліції України!

Поліцейський – це людина, яка взяла на себе відповідальність за безпеку інших. Саме на вас покладено відповідальне і благородне завдання — захист життя і здоров’я людей, їх прав і свобод,  ведення боротьби зі злочинністю, охорона громадського порядку. Важкі поліцейські будні вимагають від кожного з вас професіоналізму, дисципліни, постійної готовності до самопожертви, допомоги тим, хто потрапив у біду.

3 липня 2022 року

Закінчився благодійний чемпіонат Пирятинської територіальної громади з футболу, який проводився на підтримку Збройних сил України.

Участь у турнірі взяли 8 команд. Протягом семи турів футболісти змагалися за перемогу в чемпіонаті та дарували маленьке футбольне свято шанувальникам цього виду спорту. Змагання проходили на спортивних полях сільських населених пунктів, заключний тур відбувся на стадіоні «Ювілейний» у Пирятині.

 
3 липня 2022 року

Гострі кишкові інфекції – велика група інфекційних захворювань людини, що викликаються патогенними та умовно-патогенними бактеріями, вірусами та найпростішими.

Пік кишкових інфекцій зазвичай припадає на спекотну пору року. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, що викликають захворювання на кишкові інфекції. До організму такі збудники потрапляють найчастіше з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.

 

2 липня 2022 року

Літо – періоду відпусток та активного відпочинку. У цей час збільшується ризик виникнення випадків гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, адже підвищується температура атмосферного повітря.

 

2 липня 2022 року
Прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята – Дня податківця України!
Завдяки професійній діяльності податківців багато в чому визначається соціально-економічна ситуація в нашій громаді. Від вашого професіоналізму, відповідального підходу до справи, наполегливості і цілеспрямованості залежить зростання податкових надходжень, а значить і рівень життя населення, розвиток інфраструктури.
2 липня 2022 року

Пирятинська дільниця ЛОФ АТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території населених пунктів Пирятинської громади  з 4 по 8 липня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт.

 

1 липня 2022 року
Зокрема, сьогодні працівники підрядної організації працюють по вулиці Січових Стрільців. Ця вулиця – одна з найдовших по місту, має високу інтенсивність руху та активно використовується містянами. Тому підтримувати її в належному стані – питання безпеки та комфорту багатьох учасників дорожнього руху!
1 липня 2022 року

Під час благодійного ярмарку у Грабарівці для захисників зібрали 22700 гривень. Кошти було розподілено та перераховано кожному з дванадцятьох жителів села, які захищають Україну.

Як розповіла староста Світлана Крючкова, до участі в благодійному ярмарку долучилося багато грабарівчан – і дорослі, і діти. Сільські господині продавали власну випічку, майстрині-рукодільниці – плетені та вишивані вироби, навіть дітлахи продавали вироби, виготовлені власноруч. Активну участь у проведенні ярмарку взяли ТОВ "Руда" та Грабарівський психоневрологічний інтернат.

 

1 липня 2022 року

Свято прощання зі школою відбулося для 43-х випускників міського ліцею №6. Із них 13 одинадцятикласників - із числа внутрішньо переміщених осіб отримали свідоцтва про повну середню освіту саме у цьому начальному закладі. Серед випускників - 6 медалістів.

1 липня 2022 року

Відбулося засідання комісії з відбору учасників проєкту ЄС „Розбудова  ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання“ в компоненті 1. Розвиток підприємництва в садівництві, ягідництві, молочному тваринництві, які подали заяви для запровадження крапельного зрошення на овочево-ягідних плантаціях та для започаткування тепличного мікробізнесу.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua