Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 липня 2023 року
Допомога українським захисникам – в пріоритеті діяльності міського голови Андрія Сімонова. 
Голова громади є постійним партнером пирятинського волонтерського центру: він надає фінансову допомогу для організації поїздок до військових, допомагає у придбанні та ремонті техніки, необхідного для військових обладнання. 
Цього разу, оперативно реагуючи на заклик наших земляків, котрі борються з ворогом на Авдіївському напрямку, Андрій Сімонов закупив та передав модем супутникового зв'язку Starlink. 
31 липня 2023 року

Щоб уникнути трагедій на воді, необхідно знати й виконувати прості, але обов’язкові правила, серед яких:

 

31 липня 2023 року

Чекаємо на зауваження та пропозиції до проєкту Статуту Пирятинської міської територіальної громади!

28 липня 2023 року

Шановні жителі Пирятинської громади!

28 липня ми відзначаємо одне з найважливіших для кожного українця свят – День Української Державності. День, у який ми всі нагадуємо собі, що Україна – це держава з тисячолітньою історією, яку в нас ніхто й ніколи не відбере!

 

28 липня 2023 року

28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення. Історія українського державотворення сягає своїми витоками Руської середньовічної держави, центром якої був Київ.

Прийняття князем Київським Володимиром у 988 році християнства стало для України цивілізаційним вибором. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності.

27 липня 2023 року

У  міській раді відбувся навчальний захід щодо відпрацювання захисту цивільного населення у ході евакуації. Проводили його фахівці Центру з питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту (Center for Civilians in Conflict (CIVIC) Марія Левченко, Ольга Нуд та Сергій Дьома за участі працівників міської ради, підрозділів ДСНС та поліції.  

27 липня 2023 року

Сьогодні – День медичного працівника. Починаючи з 2023 року в Україні це свято відзначається 27 липня, - відповідний Указ Президента України Володимира Зеленського було підписано 13 червня цього року.

З нагоди професійного свята відбулися урочистості: спільнота медпрацівників нашої громади приймала вітання від міського голови Андрія Сімонова, медичного директора Пирятинської лікарні Тетяни Іванченко, керівника центру первинної медико-санітарної допомоги Єгора Киричевського.

 

27 липня 2023 року
Шановні працівники медичної галузі Пирятинської громади! 
З нагоди вашого професійного свята – Дня медичного працівника, прийміть найщиріші вітання та сердечну подяку за вашу благородну працю, високу професійність та лікарську честь. 
26 липня 2023 року
Пирятинська громада отримала значний обсяг гуманітарної допомоги від наших партнерів, котрі вже неодноразово за час повномасштабної війни надавали підтримку лікувальним закладам та будинкам-інтернатам, розташованим на території громади.
Міжнародний благодійний Фонд АІСМ Франція–Україна, президентом та засновником якого є Крістіан Каррер, передав для потреб Пирятинської лікарні, Центру первинної медико-санітарної допомоги та Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату гуманітарну допомогу, загальною вартість близько одного мільйона гривень.
26 липня 2023 року
Відбулися чергові засідання сесії та виконавчого комітету. Перед початком розгляду питань порядку денного сесії міський голова Андрій Сімонов вручив передані з Офісу Президента України відзнаки Президента України "За оборону України" Віктору Киричевському та Дмитру Ральцю.
26 липня 2023 року

Метою візиту команди Червоного Хреста було здійснити моніторинг роботи мобільної бригади швидкої медичної допомоги хворим у сільській місцевості Пирятинської громади. Разом з тим, на базі ФАПу села Білоцерківці, виконали пілотне застосування системи телемедицини. Жителі села сьогодні мали можливість зробити рентген, ЕКГ, які відразу описали профільні лікарі віддалено та виконали відповідні призначення.

25 липня 2023 року

Міністерство цифрової трансформації запустило навчальну платформу "Дія.Освіта", яка допоможе опанувати нові професії з нуля.

На порталі є сотні освітніх серіалів про найзатребуваніші професії на ринку праці, симулятори з реальними задачами, подкасти, вебінари, гайди.  

Тематика освітніх серіалів надзвичайно широка – від дата-аналітика до баристи, від таргетолога до пекаря, від тестувальника програмного забезпечення до пакувальника. Пріоритет - на професіях, що мають попит на ринку праці.

25 липня 2023 року

Програма «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» продовжує свою діяльність в Україні, щоб підтримати малі та середні підприємства під час воєнного стану в країні.

25 липня 2023 року

У громаді тривають ремонти доріг. Поряд із виконанням ремонтів шляхів, що з'єднують населені пункти, проводяться ремонти вулиць у селах Пирятинської громади.

З бюджету громади виділено 1,8 мільйона гривень.

24 липня 2023 року
26 липня 2023 року, о 13:00, у великій залі адмінбудинку (вул.Соборна,42, м.Пирятин) скликається п’ятдесят п’ята сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.
На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.
23 липня 2023 року

Сьогодні на стадіоні «Ювілейний» у Пирятині було гамірно та емоційно. В рамках Чемпіонату Полтавщини з футболу зустрічалися команди «Пирятин» та «Сенча».

 

21 липня 2023 року

Діяльність КП “Екосервіс-2022” розширюється на усю територію Пирятинської громади.

Наразі ведеться робота зі встановлення контейнерів для роздільного збору сміття у сільських населених пунктах.  

Відповідно до розробленого маршруту збору, контейнери для пластику, паперу, скла встановили у Калиновому Мості, Кейбалівці, Нових Мартиновичах, Давидівці, Грабарівці, Березовій Рудці, Крячківці, Вікторії, Олександрівці, Малютинцях, Смотриках, Теплівці.

21 липня 2023 року

Пирятинська міська рада продовжує участь у проєкті «Людський вимір - інклюзивні дані для стабільності та розвитку».

За допомогою раніше отриманого обладнання ініціативною групою проведено дослідження щодо погляду молоді на організацію роботи молодіжного центру. Наступним етапом є опрацювання результатів дослідження для напрацювання плану реагування.

21 липня 2023 року

ГО «Вектор прав людини» запрошує до участі у поглибленій тренінговій програмі «Допомога допомагаючим» для спеціалістів та спеціалісток, які надають правову, психологічну та психосоціальну допомогу потерпілим від війни рф проти України.

Далі загальний розклад онлайнових та офлайнових заходів організованих ГО «Вектор прав людини» в рамках проєкту «Допомога допомагаючим» для спеціалістів(-ок) психологічного та правничого напрямів.

 

21 липня 2023 року

Щодня, окрім вихідних, у Пирятині, у приміщенні міської ради (вул.Соборна,42, 1-й поверх, к.15) працює дитяча точка СПІЛЬНО, де проходять заняття для дітей віком від 3 до 9 років:

  • ігротеки,
  • творчі заняття,
  • вправи на розвиток уваги, пам?яті та мисленння.

 

20 липня 2023 року

Про повітряну тривогу сповіщають мобільні додатки, в тому числі й наш телеграм канал «Пирятинська громада».

Нам важлива думка жителів громади: чи треба на тг-каналі «Пирятинська громада» сповіщати про повітряну тривогу?

Для голосування потрібно перейти за посиланням https://t.me/piryatingromada/7348

 

 

20 липня 2023 року

Продовжуємо працювати в напрямку покращення стану доріг на території громади.

Розпочато виконання поточного ремонту дороги від Пирятина до Харківець через Заріччя.

19 липня 2023 року

Сьогодні любителі футболу зібралися на стадіоні «Ювілейний», адже там проходив ІV тур Чемпіонату Пирятинської громади з футболу. В рамках туру відбулося три гри.

 

19 липня 2023 року

Впродовж двох місяців на території Пирятинської громади дорослі та діти займаються фізичною культурою завдяки участі Пирятинської громади у Соціальному проєкті «Активні парки – локації здорової України». Проєкт реалізується Міністерством молоді та спорту України з 2021 року в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». Програма спрямована на організацію оздоровчої рухової активності громадян і основна мета проєкту - залучення різних груп населення до систематичних тренувальних сесій.

 

19 липня 2023 року

Полтавський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою вперше проводить набір до 10 класу вмотивованих на військову справу юнаків та дівчат. Про це повідомили під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини.

 

18 липня 2023 року
17 липня 2023 року

Розпочалася підготовка до чергової сесії Пирятинської міської ради. Сьогодні працювали дві профільні депутатські комісії - з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я і комісія з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Розглянули проєкти рішень відповідно до профільного спрямування.

17 липня 2023 року

Пропозиції/зауваження можна подавати в електронній (office@pyryatyn-mrada.gov.ua) та письмовій (м. Пирятин, вул. Соборна, 42 та на адреси старостинських округів) формі 

 

14 липня 2023 року

Програма USAID із аграрного і сільського розвитку (АГРО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України реалізує програму для забезпечення продовольчої безпеки України.

 

14 липня 2023 року

На території Пирятинської громади продовжуються ремонтні роботи доріг. Як і минулого року, значні обсяги ремонтів заплановано провести саме на сільських автошляхах.

Наразі завершено виконання поточного ремонту центральної вулиці Героїв Майдану у селі Велика Круча. Укладено 500 квадратних метрів асфальту, вартість виконання робіт становить понад 400 тисяч гривень.

13 липня 2023 року
Пирятинська міська рада є учасником проєкту «Людський вимір - інклюзивні дані для стабільності та розвитку», що реалізується Міжнародною організацією з міграції спільно з виконавчим партнером БО «Світло надії».
В рамках проєкту представники нашої громади успішно пройшли три тренінги зі збору, аналізу даних та з формування інклюзивного курсу дій на основі фактичних даних.
 
13 липня 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов здійснив робочу поїздку у Вікторію – одне з найбільших сіл нашої громади, населення якого становить близько 700 осіб.

Під час відвідин села поспілкувався з жителями.

Спільно зі старостою Наталією Пазюк побували у приміщенні сільського Будинку культури. Якісно відремонтована у попередні роки будівля поступово перетворюється у комплексний центр села: наразі у приміщення переміщено сільський ФАП, плануються роботи із облаштування кімнати для пошти, яка наразі працює у режимі пересувного відділення.

13 липня 2023 року

Під час перерахунку житлових субсидій і пільг на неопалювальний період, який розпочався з 01.05.2023, в інформаційних системах Пенсійного фонду була використана інформація про тарифи та заборгованість на житлово-комунальні послуги, яку надавачі послуг направили до особистих електронних кабінетів на вебпорталі Фонду.

 

12 липня 2023 року

Пирятинська громада – серед п'яти громад, які відібрано в Україні для реалізації пілотного проєкту «Створення громадської системи протипожежного захисту лісів в Україні» в рамках Міжнародної програми Лісової служби США (U.S. Forest Service International Programs), що реалізується Всеукраїнською екологічною лігою.

Основною метою проєкту є посилення протидії лісовим пожежам в Україні через створення системи добровільних пожежних формувань у пілотних громадах.

12 липня 2023 року

Відбулася робоча зустріч міського голови Андрія Сімонова з представниками правоохоронних органів. Участь у нараді, яка відбулася спільно зі старостами 17-ти старостинських округів нашої громади, взяли зокрема начальник управління Головної інспекції ГУНП Станіслав Поплюйко та керівник Пирятинського відділу поліції Максим Романенко.

12 липня 2023 року

Задля зручності та комфорту жителів і гостей міста у Пирятині продовжується розпочата минулого року робота зі встановлення питних фонтанів.

Наразі фонтанчиків, обладнаних фільтрами для очищення води, - п'ять: три з них було встановлено минулого року, два – у 2023-му. Нові фонтанчики встановлено на території стадіону "Ювілейний" та на дитячому майданчику по вулиці Полтавській.

12 липня 2023 року

За підтримки Пирятинської міської ради 8 дітей та 4 дорослих з інвалідністю громади взяли участь у Відкритому чемпіонаті Лубенщини з гри корнхолу та скандинавської ходи в рамках проведення фестивалю ,,Здоров’я Fest“.

 

11 липня 2023 року

12 липня, о 14:00, у великій залі Пирятинської міської ради відбудеться нарада щодо співпраці представників місцевого самоврядування, поліції, органів самоорганізації населення та мешканців громади. 

 

11 липня 2023 року

Сьогодні у Пирятині попрощалися з Героєм, життя якого обірвала війна. 47-річний головний сержант Олександр Сьомак загинув 7 липня біля Авдіївки, на Донеччині.

Слова співчуття родині, яка втратила дорогу людину, пролунали під час прощального мітингу від секретаря ради Сергія Пазюка та військового комісара, підполковника Олександра Грицуна.

11 липня 2023 року

Мінцифра спільно з Фондом Східна Європа та Делойт запускає Індекс цифрової трансформації громад України. Це допоможе визначити рівень цифрових послуг і стан діджитал-інфраструктури в територіальних громадах України, а також дозволить виокремити пріоритетні напрями цифрового розвитку й системного впровадження інструментів е-урядування, е-комерції тощо. 

 

10 липня 2023 року

Пирятинська громада знову в жалобі через втрату Захисника. 7 липня в районі населеного пункту Авдіївка Покровського району на Донеччині загинув житель нашого міста, головний сержант Олександр Сьомак.

Народився він 6 серпня 1976 року в селі Новий Іржавець Оржицького району. Після закінчення сільської школи спеціальність механіка здобув у Полтавському технікумі харчової промисловості.

У 1995-1996 роках проходив строкову службу в лавах Збройних сил України.

10 липня 2023 року

За даними МОЗ, вакцини рятують понад 4 млн дитячих життів щороку

7 липня 2023 року

Сьогодні біля Пирятинського культурно-громадського центру відбувся благодійний ярмарок, під час якого збирали гроші на підтримку Збройних Сил України. Смаколики, вироби власними руками, іграшки, прикраси, городину – все це могли придбати на ярмарку всі охочі.

 

7 липня 2023 року

Центр зайнятості пропонує отримати особам, які хочуть змінити професію, ваучер на навчання - документ, що дає право на безоплатну перепідготовку або підготовку за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у закладах освіти  чи у роботодавця.

 

6 липня 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов постійно допомагає військовим! Наразі, реагуючи на звернення військовослужбовців, за власні кошти придбав вже друге авто.

Перед тим як передати автомобіль у користування, його було відповідним чином підготовлено – проведено ремонт та повністю перефарбовано зовні.

6 липня 2023 року

З метою ефективного та оперативного освоєння коштів від перевиконання показників бюджету громади за підсумками першого півріччя поточного року працювали позачергова сесія та виконком.

Загалом розподілено 11 258 689 гривень, отриманих від перевиконання.

6 липня 2023 року

Концерт Анастасії Приходько «Степом» у Пирятині - 20 липня, о 19:00, у Пирятинському культурно-громадському центрі.

Ціна квитків: 200-350 грн.

 

6 липня 2023 року

З метою сприяння платникам податків вчасно виконувати податкові зобов’язання в умовах воєнного стану в Україні, Пирятинська міська рада не  підвищуватиме ставки місцевих податків  і зборів на 2024 рік!

З 01.01.2024 на території Пирятинської міської територіальної  громади будуть застосовані ставки та податкові пільги із сплати місцевих податків та зборів на рівні 2023 року

5 липня 2023 року

Сьогодні Пирятинщина провела до місця вічного спочинку ще одного свого сина – жителя Сасинівки Владислава Живила, який захищав рідну землю і до останнього був вірний військовій присязі. Обірвалося молоде життя від ворожого артилерійського обстрілу під Кремінною на Луганщині.

 

4 липня 2023 року

05 липня 2023 року, о 09:00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна,42, м.Пирятин) відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

4 липня 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов зустрівся з пирятинськими родинами загиблих захисників України аби обговорити питання облаштування інформаційної стели пам’яті про Героїв, які віддали свої життя, захищаючи державний суверенітет.

«Пам’ять про загиблих - це святе! Ми маємо підійти до цього питання тонко і виважено, аби врахувати усе до дрібниць», - зазначив голова громади.

4 липня 2023 року

Страшна звістка про загибель ще одного Захисника України знову надійшла до нашої громади – 30 червня в районі населеного пункту Кремінна внаслідок артилерійського обстрілу загинув житель села Сасинівка Владислав Живило.

Народився він 17 червня 1997 року у селі Вечірки на Пирятинщині. У 2012 році закінчив Сасинівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, далі здобув фах слюсаря та тракториста-машиніста у Дігтярівському професійному аграрному ліцеї.  

4 липня 2023 року
З Днем Національної поліції України привітав міський голова Андрій Сімонов службовців пирятинського відділення поліції!
Наші поліцейські першими виїжджають на місце злочину, аварії, порушення правопорядку, документують та розслідують їх. Більшість з них брали участь в спецопераціях деокупованих регіонів України, а також у зонах бойових дій. Тож кращих представників цієї відважної професії голова громади відзначив Грамотами Пирятинської міської ради!
3 липня 2023 року

З 12 по 30 червня 8 дітей з інвалідністю, які проживають на території Пирятинської громади, отримали комплекс реабілітаційних послуг у Лубенському міському центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

 

3 липня 2023 року

Виконавчим комітетом Пирятинської міської ради оголошується проведення публічного громадського обговорення проєкту Статуту Пирятинської міської територіальної громади.

Пропозиції/зауваження можна подавати в електронній (office@pyryatyn-mrada.gov.ua) та письмовій (м. Пирятин, вул. Соборна, 42 та на адреси старостинських округів) формі з обов’язковим зазначенням:

прізвища, імені, по батькові;

поштової адреси та/або адреси електронної пошти;

змісту зауваження/пропозиції.

 

2 липня 2023 року

52 учня Пирятинського ліцею сьогодні отримали свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти. 5 ліцеїстів закінчили заклад із золотою медаллю та один – зі срібною. Найщиріші вітання на адресу випускників лунали від міського голови Андрія Сімонова, директора ліцею Лариси Пономаренко, вчителів та батьків.

 

1 липня 2023 року

Сьогодні на стадіоні «Ювілейний» відбувся «Спортивний зорепад» - вихованці Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи отримали свідоцтва про закінчення освітнього закладу!

Привітали спортсменів міський голова Андрій Сімонов та директор ДЮСШ Олександр Горбачов.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua