Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 липня 2023 року 14:30

Пирятинська громада – серед п'яти громад, які відібрано в Україні для реалізації пілотного проєкту «Створення громадської системи протипожежного захисту лісів в Україні» в рамках Міжнародної програми Лісової служби США (U.S. Forest Service International Programs), що реалізується Всеукраїнською екологічною лігою.

Основною метою проєкту є посилення протидії лісовим пожежам в Україні через створення системи добровільних пожежних формувань у пілотних громадах.

В рамках реалізації проєкту на території нашої громади створено дві пожежні дружини – на базі Новомартиновицького та Березоворудського старостинських округів.

"Пирятинська громада дуже оперативно та якісно відгукнулася на можливість реалізації цього проєкту на своїй території: були швидко підготовлено всі необхідні документи, прийнято необхідні рішення сесії. А отже ми бачимо щиру зацікавленість у реалізації проєкту", - відзначила керівник проєкту Олена Барабанова.

Міський голова Андрій Сімонов наголосив, що ми надзвичайно зацікавлені в реалізації проєкту. Пирятинська громада - велика за площею, маємо багато лісів, боліт, торф'яників – об'єктів, які є потенційно небезпечними в плані виникнення пожеж,  тому мати таке добровільне формування, яке візьме на себе частину робот по гасінню пожеж на території великих старостатів ,– дуже важливо для нас. Зі свого боку будемо в процесі роботи підтримувати об'єднання, створювати їм належні умови.

Отож, сьогодні відбулася перша навчальна зустріч учасників пожежних дружин з представниками Всеукраїнської екологічної ліги.

Ознайомче навчання для членів пожежних дружин провів начальник Навчального пункту, Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області  Леонід Головач.

Під час зустрічі учасникам формувань добровільної пожежної охорони було вручено комплекти спецформи: куртку і штани з вогнетривкої тканини, шоломи, вогнестійкі пожежні чоботи та рукавиці. Передано й обладнання для роботи дружин: мотопомпу з шлангом, стволом та пожежним рукавом, бензопилу, драбину, комплект рацій, моторну оливу.

Впродовж другої половин липня – початку серпня для учасників добровольчих дружин буде проводитися навчання. Далі вони здобуватимуть практичні навички на базі Пирятинської пожежно-рятувальної частини. І вже після складання заліку розпочнуть роботу.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua