Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
29 липня 2016 року

28 липня в Пирятині з робочим візитом перебував голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький. Його супроводжували депутат Полтавської обласної ради Олександр Гаркавенко та голова Пирятинської райдержадміністрації Олег Куча.  На початку зустрічі міський голова Олексій Рябоконь ознайомив гостей з досягненнями та проблемами Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Потім керівники побували в с. Калинів Міст та обговорили можливість використання в подальшому приміщення Калиновомостівської школи, оглянули об’єкти, які будуються: центр надання адміністративних послуг в колишньому приміщенні гуртожитку УТОСу, спортивний майданчик у Пирятинській школі № 6.  

29 липня 2016 року

28 липня відбулася дванадцята сесія Пирятинської міської ради. 

Рішеннями сесії внесено зміни до міських цільових програм. Зокрема, у  Програмі культурно-мистецьких заходів збільшено видатки на проведення заходів до 25-ої річниці Незалежності України. Суттєво збільшені обсяги фінансування трьох програм комунального підприємства „Каштан“: виділені кошти для придбання грейдера, дитячих майданчиків та майданчиків під євроконтейнери, для проведення капітального ремонту покрівлі будинку № 2 по вулиці Полтавській, тротуарів по вулиці Аврущенка та площі Героїв Майдану. Додатково профінансовано міську цільову Програму розвитку комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“, планується придбання асенізаційної цистерни для спецавтомобіля та ремонт артезіанської свердловини.

28 липня 2016 року

27 серпня відбулося чергове засідання виконкому міської ради.

Одним з основних питань  порядку денного було затвердження Положення про конкурсну комісію щодо призначення управителя з управління багатоквартирним будинком та складу конкурсної комісії. Це рішення стосується багатоквартирних будинків, мешканці яких не створили ОСББ, не обрали форму управління та самостійно не обрали управителя. Заступник міського голови Ігор Шикеринець зазначив, що роботу по реалізації основних засад Закону України „Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку“ міською радою розпочато ще в квітні: проведено засідання Клубу громадського діалогу, темою якого було важливість створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, потім були зустрічі з мешканцями багатоквартирних будинків та методична допомога по створенню ОСББ. Зараз вже зроблено перші кроки по передачі чотирьох будинків на баланс новостворених ОСББ. 

27 липня 2016 року

Петро Порошенко підписав закон, що посилює відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння. Нетверезі водії сплачуватимуть більші штрафи. Максимальне покарання – майже 41 тисяча гривень штрафу і 10-літня заборона кермувати. В Україні втричі підвищили штрафи за кермування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції. Відповідний закон, який Верховна Рада ухвалила 7 липня, сьогодні, 25 липня, підписав президент Петро Порошенко.

27 липня 2016 року

Уряд врегулював питання віднесення посад старост та керівників відділів сільських, селищних рад до відповідних категорій посад в органах місцевого самоврядування.

Оскільки вищеназвані посади не відносилися Законом до жодної з категорії посад в органах місцевого самоврядування було прийнято урядову постанову від 22 липня 2016 р. №451 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2001 року № 1441".

22 липня 2016 року

22 липня відбулися засідання постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг і з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

Члени обох комісій порушили питання щодо ліквідації наслідків проливних дощів, якими будівлі четвертої школи завдано значних матеріальних збитків. Заступник міського голови з питань діяльності виконкому Максим Варава повідомив, що 18 липня, у понеділок, на об’єкті працювала комісія, яка зафіксувала обсяги пошкоджень, склала відповідний акт і поставила вимогу підрядній організації, яка проводить капітальний ремонт даху, здійснити відновлювальні роботи, взявши на себе усі витрати. 

20 липня 2016 року

19 липня 2016 року напередодні Міжнародного дня шахів в Пирятинському краєзнавчому музеї відбулася тематична  краєзнавча година. Працівники музею, організували тимчасову виставку з історії розвитку шахового руху на Пирятинщини.

Виставка розпочалася з особистих речей та документів засновника спортивного руху Биха Василя Васильовича. Старше покоління дуже добре пам’ятає цього усміхненого чоловіка, який приділяв весь свій вільний час підростаючому поколінню. Домашній архів, в якому знаходилось багато грамот в т.ч. Будинку піонерів та школярів, світлин та інших речей, було передано Пирятинському районному історико-краєзнавчому товариству, яке в свою чергу передало до фондів краєзнавчого музею.

15 липня 2016 року

Прийміть найщиріші привітання з нагоди професійного свята!

Ваша праця справедливо вважається однією з ключових ланок у будь-якій організації. Сумлінно виконуючи свої обов'язки, ви закладаєте основу для утвердження в місті цивілізованих фінансових відносин.

Вірю, що ви і надалі докладатимете максимум зусиль задля злагодженого функціонування усіх сфер життєдіяльності нашої об’єднаної громади.

 

15 липня 2016 року

17 липня 2016 року

Прийди на вибори! (151 округ)

Вибір завжди є, не віддавайте його іншим. Зробіть його самі. Наше майбутнє — в наших руках.

15 липня 2016 року

12 липня  2016 року відбулась зустріч мешканців сіл Заріччя та Голобородька з заступником міського голови Максимом Варавою та директором   ПНВП „Термотех“ Анатолієм Ткаченком. Приводом для зібрання стало обговорення початку будівництва водопровідної мережі протяжністю 2,6 км та водонапірної башти.

Мешканців було проінформовано про те, що міською радою вже розроблено проект, який пройшов експертизу, та подано декларацію про початок виконання будівельних робіт.

 

14 липня 2016 року

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 09.06.2016 року №1101 встановлено тариф на послуги з централізованого опалення та послуги з централізованого постачання гарячої води, що надаються населенню.

13 липня 2016 року

09 липня в Пирятинському краєзнавчому музеї  зустрілись випускники 10-А, 10-Б  та 11 класів Пирятинської школи №4 , які залишили стіни  школи в 1966 році.

Біля входу до музею гостей зустрічав самовар з чаєм.  Анастасія Степануха та Катерина Шевченко зачитали вірші на шкільну тематику. Директор музею Наталія Купріян зустріла гостей  святковим короваєм . Старовинний шкільний дзвінок  в руках Валерія Бойкова  покликав однокласників до приміщення музею.  Після захоплюючої екскурсії музейними залами,  гості переглянули презентацію „Відлуння минулого і сьогодення“, де всі побували на мить у дитинстві.

13 липня 2016 року

За 6 місяців 2016 року надійшло і розглянуто на 7 звернень більше, ніж за відповідний період 2015 року. Громадяни зверталися з питань проведення контрольно – перевірочної роботи, плати за землю, стосовно реєстрації та обліку платників податків, щодо єдиного податку, виконання судових рішень, заборони обробки персональних даних та сплати податку з доходів фізичних осіб.

За січень-червень 2016 року  надійшло 1 колективне звернення (4 громадяни) щодо правильності використання суб’єктом господарювання підземних вод для виготовлення  підакцизних товарів.

 

13 липня 2016 року

На кінець червня Лубенською ОДПІ обліковано 11019 платників податків, з яких 7343 – фізичних осіб та 3676 – юридичних осіб. Впродовж січня – червня взято на облік 575 платників, в.т.ч. 443 фізичних особи-підприємці та 132 юридичних особи. Про це повідомили у відділі обслуговування платників.

Впродовж 6 місяців 2016 року платники податків Лубенської ОДПІ внесли до державного та місцевих бюджетів 455,1 млн. грн.

Відділ організації роботи Лубенської ОДПІ

13 липня 2016 року

Громадяни цього року сплачуватимуть податок за власність, якою вони володіли у 2015 році. Кошти від сплати ними податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, надійдуть до місцевих бюджетів у розпорядження органів місцевого самоврядування.

В усіх країнах Європи і більшості країн світу цей податок існує і його сплачують громадяни. В Україні він сплачується в місцевий бюджет (тобто бюджет, де проживають громадяни, які володіють нерухомістю). Податок на нерухоме майно сплачують юридичні та фізичні особи відповідно до 266 статті Податкового кодексу України. Податок сплачується власниками об’єктів житлової та нежит

13 липня 2016 року

Пирятинська міська рада, пройшовши конкурсний відбір об’єднаних територіальних громад Проекту GIZ для облаштування ЦНАПу, розпочала роботи з його будівництва в колишньому приміщенні гуртожитку. Наразі вже закінчено облаштування внутрішнього об’єму будівлі, тобто розроблено перепланування. Триває монтаж електропроводки та бетонування підлоги. Паралельно розпочато роботи із благоустрою: влаштування відмостки, тротуару та автостоянки.

12 липня 2016 року

11 липня в Пирятині проведено практикум із застосування законодавства на тему: „Формування  об’єднаної  територіальної  громади: юридичні аспекти та практичний досвід“. Захід проведено Полтавським регіональним відділенням АМУ в рамках Проекту „ПУЛЬС“, який реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID. У практикумі взяли участь представники місцевого самоврядування Полтавщини: міські, сільські, селищні голови, їх заступники та секретарі рад. Основною метою проведення цього навчання було ознайомлення із законодавством щодо добровільного об’єднання територіальних громад та досвідом Пирятинської міської ради щодо функціонування об’єднаної громади.   

9 липня 2016 року

Саме такою була тема всеукраїнського семінару з обміну досвідом, який відбувся 5-6 липня у Житомирі, організований Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України у співпраці з Програмою Ради Європи „Децентралізація і територіальна  консолідація в Україні“.

Учасниками цього заходу були представники 5-ти областей України – Житомирської, Полтавської, Львівської, Чернігівської та Хмельницької, які презентували свої кращі практики місцевого самоврядування. Досвід Пирятинської міської ради щодо реалізації проекту співробітництва територіальних громад презентувала керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур.

 Основною темою семінару було обговорення питання реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади – від концепції до побудови спроможної громади.

8 липня 2016 року

В Олександрівці тривають роботи по облаштуванню дорожнього покриття. Відтак вже проведено поточний ремонт вулиць села загальною площею 1000 м. кв. Попередні роботи із покращення стану асфальтового покриття доріг проводилися в селі 6 років тому, у зв’язку з цим жителі дуже вдячні міській раді за надану можливість жити в селі, яке прагне до європейських стандартів.

8 липня 2016 року

Жителі села Олександрівка стали на крок ближче до сучасного населеного пункту. Вже проведено роботи по облаштуванню вуличного освітлення. Підрядною організацією „Адамант“ встановлено 59 натрієвих ліхтарів потужністю 75Вт, які по своїх параметрах є одними із кращих. Також в системі освітлення встановлений таймер, який запрограмовано на автоматичне вмикання та вимикання залежно від часу доби та розташування самої опори світильника.

 На реалізацію першої черги цього проекту з бюджету міської об’єднаної територіальної громади вже виділено 460 тис. грн. 

8 липня 2016 року

Міською радою на території загальноосвітньої школи №6 розпочато будівельні роботи по облаштуванню сучасного спортивного майданчика зі штучним покриттям для гри у футбол. На його створення бюджет міської ОТГ виділяє 500000 грн для будівництва основи під  штучне покриття, освітлення та огорожі. На закупівлю самого штучного покриття виділено ще 17000 євро з обласного бюджету. Майданчик із параметрами 22х42 м буде оснащено місцями для глядачів. 

8 липня 2016 року

Із 2012 року 8 липня українці святкують День родини. Символічно, що саме цього дня православні християни вшановують святих Петра і Февронію – покровителів  сім’ї  та  шлюбу.

З нагоди свята у великій залі адмінбудинку відбулися урочистості і святковий концерт. На захід були запрошені діти і батьки з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. 

8 липня 2016 року

На 17 липня 2016 року  призначено проміжні вибори народних депутатів України.

Уточнити свої персональні дані виборці Пирятинської міської ради можуть безпосередньо у відділі ведення Державного реєстру виборців Пирятинської райдержадміністрації. За адресою: м.Пирятин, вул.Соборна, 42 (адмінбудинок), кімната № 25 (ІІ поверх). Контактний телефон 2-02-75.

Правильність внесених  відомостей про себе та членів своєї сім’ї можна уточнити  у попередніх списках виборців, які з 5 липня 2016 року  знаходяться на виборчих дільницях.

7 липня 2016 року

Пирятинською міською радою, як переможцем обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області,  продовжуються роботи по облаштуванню скверу „Фантазія“. Всі монтажні роботи та облаштування зони відпочинку проводяться за рахунок соціального партнерства з АТ „Пирятинський сирзавод“. Так, наразі вже встановлений новий дитячий майданчик на суму 82237 грн., висаджені зелені насадження в рамках проведення всесвітньої акції „Дерева миру“. Найближчим часом будуть завершені роботи по влаштуванню мощення із прокладанням освітлення та подальшим монтажем обладнання.

7 липня 2016 року

П’ятого липня відбулася зустріч жителів району Завокзалля із заступником міського голови Максимом Варавою, начальником КП „Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди“ Кривцем Валерієм та директором Полтавської філії ДП Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут „НДІпроектреконструкція“ Власенком Володимиром. Мешканців було проінформовано про розпочаті проектні роботи та представлені два проектних рішення прокладання каналізаційної мережі. Один із них передбачає пролягання трубопроводу довжиною 1,9 км по вул. Спартака під залізницею до вул. Європейська із підключенням до будинків №4А та №4Б із загальною вартістю робіт -  6 млн. 40 тис. грн. Другий варіант – трубопровід довжиною 2,7 км по вул. Калініна, біля автошляху Київ-Харків-Довжанський через залізницю по вул. Полтавська із підключенням до будинку №10 на суму – 6 млн. 80 тис. грн.

7 липня 2016 року

6 липня в Олександрівку завітав Водяний з русалочками на свято Івана Купала. Герої театрального дійства створили казкову атмосферу. Купальський обряд, пісні, запальні українські танці захоплювали присутніх.

Розваги,конкурси та нагороди переможців переповнювали радість учасників.

Задоволенням для всіх стало обливання купальською водою та стрибання через вогнище. А смачна каша піддала богатирської сили для перетягування канату.

7 липня 2016 року

Зі справжнім купальським вогнем зустрічали свято Івана Купала 6 липня у Пирятині. Міська рада влаштувала для пирятинців дійство на острові Масальський.

Організатори свята зробили все потрібне, аби присутні, мали все необхідне для культурного відпочинку. Спортивні розваги, виїзні торгові точки, виступи окремих учасників та колективів художньої самодіяльності районного Будинку культури і школи естетичного виховання – усе це створило атмосферу справжнього свята традиційної культури, цікавого для усіх вікових категорій.

6 липня 2016 року

Щиро вітаю Вас з професійним святом.

У цей день зичу Вам якнайповнішої реалізації всіх задумів і планів.

Дя­кую усім тим, хто са­мовідда­но пра­цює, зберіга­ючи чу­дові ку­точ­ки Пирятинщини. Тільки так можна досягти позитивних зрушень у справі збереження і розвитку території Національного природного парку „Пирятинський“ та об’єктів природно-заповідного фонду, виховати справжній патріотизм і гордість за рідний край.

5 липня 2016 року

Вперше до свята Івана Купала на базі Пирятинського краєзнавчого музею 5 липня юні краєзнавці загону „Карби“ провели майстер-клас з плетіння купальського вінка для вихованців дитячих садків „Червона шапочка“, „Берізка“ та „Пролісок“.

В музеї проведена краєзнавча  година  на тему „Вінок - головний убір та його різновидності“.

Для гостей міста проводилась тематична екскурсія „Побут та звичаї українців в ХІХ-ХХ ст.“.

4 липня 2016 року

4 липня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради. Метою цього засідання було розгляд заяв підприємців, які виявили бажання надавати послуги у сфері розваг та торгівлі під час проведення свята Івана Купала. Традиційно святкове дійство відбудеться 6 липня на о. Масальський.

Крім того, члени виконавчого комітету затвердили зведені кошторисні розрахунки по будівництву водопровідної мережі в селі Заріччя, капітальні ремонти дорожнього покриття вулиць: Герасименка, Успенської (колишньої Петровського) та вул. Хітріна архітектора (колишньої площі Червоноармійської).

Варто зазначити, що члени виконкому наголосили, що до позачергових виборів народних депутатів залишаються лічені дні. Проте зараз у місті спостерігається неприваблива картина, коли на стовпах, опорах, під’їздах багатоповерхових будинків представниками політичних осередків розміщується інформаційно-агітаційні матеріали: листівки, буклети, оголошення. 

2 липня 2016 року

1 липня відбулося засідання штабу з організації оздоровлення та відпочинку дітей Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Проводив засідання штабу заступник міського голови Шикеринець І.С. В засіданні взяли участь Гудзь В.В., начальник управління соціального захисту Пирятинської РДА, Прокопенко Л.В., начальник відділу культури та туризму Пирятинської міської ради, Цюра І.О., начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності, Шерзой Н.Г., начальник відділу освіти, представники Пирятинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ЦПМД та Держпродспоживслужби. Також на засідання штабу були запрошені директори таборів відпочинку та керівники навчальних закладів Пирятинської громади.

2 липня 2016 року

Щиро вітаю Вас із професійним святом.

Діяльність податкової служби є надзвичайно важливою для економічного та соціального розвитку нашого міста.

Моя щира подяка всім працівникам податкової служби міста Пирятина за відповідальне та сумлінне виконання службових обов’язків. Вірю, що ви і надалі робитимете все можливе для піднесення економіки міста та зростання добробуту пирятинців.

Зичу Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, щастя та благополуччя, невичерпної енергії, наполегливості та нових професійних здобутків.

1 липня 2016 року

30 червня відбулася одинадцята сесія Пирятинської міської ради. Головував на сесії Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь, який був відкликаний із відпустки у зв’язку з важливістю питань, запропонованих до розгляду та затвердження на пленарному засіданні.

Рішеннями сесії встановлено ставки місцевих податків і зборів на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2017 рік: єдиного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю, туристичного збору. В основому ставки податків залишилися такими ж, як і нині діючі.

1 липня 2016 року

29 червня у Пирятинській філії приватного вищого навчального закладу „Європейський університет“ відбувся випускний вечір. Цього дня понад 100 випускників філії мали отримати дипломи, однак на свято прощання з улюбленим навчальним закладом прибули далеко не всі. Значна частина випускників вже працевлаштована, і це, на думку директора філії Тетяни Малишкіної, є найкращою рекламою закладу.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua