Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 липня 2016 року 14:33

Сесія міської ради встановила ставки місцевих податків і зборів на наступний рік

30 червня відбулася одинадцята сесія Пирятинської міської ради. Головував на сесії Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь, який був відкликаний із відпустки у зв’язку з важливістю питань, запропонованих до розгляду та затвердження на пленарному засіданні.

Рішеннями сесії встановлено ставки місцевих податків і зборів на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2017 рік: єдиного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю, туристичного збору. В основому ставки податків залишилися такими ж, як і нині діючі.

Змінилася база оподаткування транспортного податку. У 2017 році об’єктом оподаткування визначені легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику економічного розвитку, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об’єму циліндрів двигуна, типу коробки переключення передач, пробігу легкового автомобіля, та розміщується на його офіційному веб-сайті.

За пропозицією депутатів міської ради були внесені зміни до ставок орендної плати за земельні ділянки комерційного використання, а саме: роздрібну торгівлю нафтопродуктами, скрапленим та стисненим газом (АЗС, ГНКС). У 2017 році ставка орендної плати за землю для автозаправних та газозаправних станцій становитиме 10 відсотків від нормативної грошової оцінки. Крім того, у переліку функціонального використання земельної ділянки виокремлено „Торгівлю на ринках“ зі ставкою орендної плати 3 відсотки. Таку пропозицію внесла Рада підприємців при виконавчому комітеті міської ради. ЇЇ підтримали і депутати міської ради.

Затверджено міську цільову Програму розвитку авіамоделізму (радіокеровані моделі) при Пирятинській станції юних техніків на 2016 рік. На зміцнення матеріально-технічної бази гуртка, вихованці якого виготовляють радіокеровані моделі літаків, у бюджеті міської об’єднаної територіальної громади передбачено 39 тисяч гривень.

Затверджено Положення про стипендії міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. У ньому є суттєві відмінності від Положення, яке діяло до цього часу.

 Відтепер на рік буде присуджуватися 15 стипендій, по п’ять у кожній із трьох номінацій: освітня, спортивна, мистецька діяльність. Розмір стипендій буде залежати від досягнень дітей на  трьох рівнях: обласному, національному та міжнародному. На кожному рівні визначено розмір стипендії для першого, другого та третього місця. Мінімальний розмір стипендії для третього місця на обласному рівні становить 300 гривень на місяць, максимальний – для першого місця на міжнародному рівні – 1100 гривень на місяць. При наявності переможців та призерів різних рівнів стипендії присуджуються, починаючи з найвищого рівня.

До 1 вересня 2016 року Комісія з присудження стипендій міської ради обдарованим дітям міської об’єднаної територіальної громади, яку очолює міський голова Олексій Рябоконь, визначить стипендіатів, які протягом навчального року отримуватимуть грошові винагороди за високі особисті досягнення у навчанні, спорті, мистецькій діяльності та перемоги на обласних, національних та міжнародних змаганнях, конкурсах, фестивалях.

Наступними рішеннями внесено зміни до бюджету міської об’єднаної територіальної громади, зокрема, виділено 1 мільйон 200 тисяч гривень на капітальний ремонт приміщення басейну Пирятинського ліцею. Передано водопровід с. Олександрівка комунальному підприємству „Пирятинський міський водоканал“; приміщення фельдшерсько-акушерського пункту с. Олександрівка передано в оренду Центру первинної медичної допомоги. Прийнято низку рішень з питань регулювання земельних відносин.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua