Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 липня 2016 року 16:52

На черговій сесії міської ради

28 липня відбулася дванадцята сесія Пирятинської міської ради.

За годину до її початку проводила підсумкове засідання робоча група, утворена з числа депутатів та фахівців виконавчого комітету міської ради. Узгоджено питання щодо ліквідації наслідків проливних дощів, якими будівлі четвертої школи завдано значних матеріальних збитків. Підрядна організація, яка здійснює капітальний ремонт даху і з вини якої відбулося затікання води в приміщення школи, взяла зобов’язання за власні кошти провести відновлювальні роботи відповідно до акту обстеження, складеного робочою групою. Крім того, підрядник зобов’язується, на вимогу замовника, усувати інші наслідки затікання, не видимі нині, які можуть проявитись пізніше.

Також робоча група прийняла рішення зустрітися з розробником проекту спортивного майданчика, який облаштовується в шостій школі, з метою внесення змін до нього і, відповідно, зменшення вартості робіт. Кошти, які планувалося виділити з міського бюджету для завершення будівельних робіт, запропоновано зарезервувати. Ця пропозиція була підтримана депутатами на пленарному засіданні сесії при затвердженні змін до бюджету міської об’єднаної територіальної громади.

На початку пленарного засідання була оприлюднена заява про створення депутатської групи „Трудовий порядок“ у складі 13 депутатів міської ради. Очолив депутатську групу Олександр Жайворонок.

Рішеннями сесії внесено зміни до міських цільових програм. Зокрема, у  Програмі культурно-мистецьких заходів збільшено видатки на проведення заходів до 25-ої річниці Незалежності України. Суттєво збільшені обсяги фінансування трьох програм комунального підприємства „Каштан“: виділені кошти для придбання грейдера, дитячих майданчиків та майданчиків під євроконтейнери, для проведення капітального ремонту покрівлі будинку № 2 по вулиці Полтавській, тротуарів по вулиці Аврущенка та площі Героїв Майдану. Додатково профінансовано міську цільову Програму розвитку комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“, планується придбання асенізаційної цистерни для спецавтомобіля та ремонт артезіанської свердловини. Змінами до міської цільової Програми соціального захисту населення закладено видатки на відшкодування вартості наданих житлово - комунальних послуг, твердого палива та скрапленого газу сім’ям загиблих учасників АТО.

При відділі освіти міської ради створено міську психолого-медико-педагогічну консультацію (МПМПК) і затверджено міські цільові програми „Юні патріоти Пирятинщини“ та „Інклюзивна освіта: крок за кроком“. Також затверджено міську цільову Програму забезпечення надання медичної допомоги Пирятинською ЦРЛ жителям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Для забезпечення пільговими медикаментами хворих на нецукровий діабет, онкологічних хворих, придбання медикаментів для лікування в стаціонарних відділеннях учасників АТО, надання послуг з пільгового зубопротезування та стоматологічних послуг для учасників АТО виділено 100 тисяч гривень.

 Крім того,  районній лікарні з міського бюджету виділено понад 46 тисяч гривень для надання допомоги у придбанні електрокардіографа для обслуговування пирятинської громади та 80 тисяч гривень – для погашення кредиторської заборгованості за рентген-комплекс.

Внесено зміни до бюджету міської об’єднаної територіальної громади у зв’язку з перевиконанням доходної частини за перше півріччя 2016 року. Додатково профінансовано загальноосвітні навчальні заклади: понад мільйон гривень планується використати для придбання меблів, кухонного інвентаря, електроприладів, проведення поточних ремонтів; близько 250 тисяч гривень – для забезпечення харчуванням пільгових категорій дітей (дітей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, та дітей із багатодітних сімей); 850 тисяч гривень – на співфінансування для придбання шкільного автобуса; 40 тисяч гривень – на виплату стипендій обдарованим дітям об’єднаної громади.

Додатково виділено три мільйони гривень для проведення капітального і поточного ремонту доріг і тротуарів. Передбачено інші видатки для вирішення нагальних проблем громади.

Наступними рішеннями затверджено Положення про тендерний комітет Пирятинської міської ради, Положення про здійснення закупівель товарів, робіт і послуг виконавчим комітетом Пирятинської міської ради у системі електронних закупівель, внесено зміни до статутів комунальних підприємств „Каштан“ та „Пирятинський міський водоканал“, до Положення про Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району, затверджено перелік соціальних послуг, умов та порядку їх надання.

Затверджено Порядок передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Чотири будинки в Пирятині передані на баланс новостворених ОСББ.

Прийнято рішення щодо прийняття у комунальну власність міської об’єднаної громади трьох будинків, які рішенням суду визнані безхазяйними. Затверджено низку рішень з питань врегулювання земельних відносин.

Сесія не завершила свою роботу. Наступне пленарне засідання відбудеться у вівторок, 02 серпня.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua