Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 липня 2016 року 10:59

Відзначили Міжнародний день шахів

19 липня 2016 року напередодні Міжнародного дня шахів в Пирятинському краєзнавчому музеї відбулася тематична  краєзнавча година. Працівники музею, організували тимчасову виставку з історії розвитку шахового руху на Пирятинщини.

Виставка розпочалася з особистих речей та документів засновника спортивного руху Биха Василя Васильовича. Старше покоління дуже добре пам’ятає цього усміхненого чоловіка, який приділяв весь свій вільний час підростаючому поколінню. Домашній архів, в якому знаходилось багато грамот в т.ч. Будинку піонерів та школярів, світлин та інших речей, було передано Пирятинському районному історико-краєзнавчому товариству, яке в свою чергу передало до фондів краєзнавчого музею.

Ініціатором проведення зустрічі виступила директор краєзнавчого музею Наталія Купріян.

На захід завітала Валентина Димова, яка з гордістю розповіла присутньому юному поколінню про спортивні досягнення з шахів своєї сестри Надії Шамфарової – кандидата в майстри спорту з шахів. Принесла на тимчасово діючу виставку багато дипломів, нагород, кубків, медалей, сувенірів.  Валентина Савелівна зазначила , що будучи самоучкою, шахістка ніколи не користувалася послугами тренерів чи персонального комп’ютера.

Також про історію своїх перемог розповів присутнім Володимир  Соколовський, який з дитячого віку захоплювався грою в шахи, приніс власні світлини з шахових турнірів, вирізки з газет та спогади.

Поповнилася експозиція музею і експонатами, пов’язаними з загиблим воїном АТО Іваном Олійником, який був активним гравцем в шахи, світлини та особисті речі передала мати загиблого героя.

Краєзнавці  та працівники музею щиро вдячні Димовій Валентині Савеліївні та Соколовському Володимир Петровичу за цікаву зустріч  з минулим.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua