Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 липня 2023 року 14:30

Працювали сесія та виконком

Відбулися чергові засідання сесії та виконавчого комітету.

Пирятинська міська рада отримала відзнаки, передані з Офісу Президента України. Тож, перед початком розгляду питань порядку денного сесії, міський голова Андрій Сімонов вручив відзнаки Президента України "За оборону України" Віктору Киричевському та Дмитру Ральцю.

 

Відповідними рішеннями внесено зміни до тринадцяти діючих програм безпекового спрямування, комунального напрямку, соціального захисту, галузі фізичної культури та спорту. Частина змін передбачала виділення додаткового фінансування, інші ж здійснюються за рахунок перерозподілу планових призначень в межах виділених коштів.

 

Схвалення виконкому та позитивне рішення сесії отримало рішення про внесення змін до показників бюджету громади на 2023 рік. Загалом перерозподілено 19 913 760 гривень коштів бюджету громади, з яких 18 741 311 гривень – перевиконання дохідної частини бюджету. За ці кошти профінансовано ряд стратегічно важливих напрямків.

 

6 005 624 гривні – на фінансування програми "Питна вода Пирятинської міської територіальної громади".

 

4 мільйони гривень виділено на заходи Програми утримання об'єктів комунальної власності.

 

190 тисяч гривень виділено на фінансування заходів Програми покращення благоустрою громади.

 

На 3,6 мільйона гривень дофінансовано Програму розвитку дорожнього руху та його безпеки. З них 2 мільйони гривень передано Агентству місцевих доріг Полтавської області на ремонт автошляху, що з'єднує Малютинці, Смотрики і Теплівку. Дорогу буде відремонтовано у співфінансуванні 50/50 з обласним бюджетом.

 

1 530 000 гривень довиділено на програму підтримки Пирятинської лікарні. З цих коштів 1 мільйон гривень передбачено на ремонт терапевтичного відділення, 500 тисяч гривень – на облаштування східців та пандусів у відділеннях. Виконання цих робіт необхідне для того, аби планомірно приводити стан лікувального закладу у відповідність до вимог НСЗУ для укладання договорів на надання послуг і отримання відповідного фінансування з держбюджету.

 

427,5 тисячі гривень виділено на програму підтримки КП "Пирятин-агроліс", з яких 140 тисяч гривень – на розроблення проєктів землеустрою на земельні ділянки під полезахисними лісосмугами.

 

Значний обсяг коштів спрямований на програми безпекового характеру та для підтримки правоохоронних структур.  

 

213 тисяч гривень з бюджету передбачено на придбання будматеріалів для ремонтів у освітніх закладах.

 

Прийнято рішення виконавчого комітету щодо перенесення пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні від приміщення адмінбудівлі міськради; його буде встановлено на вулиці Соборній, 13  - на місці, де раніше розташовувався постамент Карла Маркса.

Традиційно під час сесії прийнято ряд рішень з земельних питань, виконавчий комітет прийняв рішення щодо надання матеріальної допомоги на поховання відповідних категорій жителів громади.

 

Також сьогодні заслухано інформацію щодо відвідування членами виконавчого комітету засідань. Слід відзначити, що із 42 х членів виконавчого комітету в роботі жодного із цьогорічних засідань не взяли участі дві особи: Богдан Алекперов та Сергій Оникій, два засідання від початку року відвідав Володимир Колінчук.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua