Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 липня 2023 року 07:21

28 липня - День Української Державності

Шановні жителі Пирятинської громади!

28 липня ми відзначаємо одне з найважливіших для кожного українця свят – День Української Державності. День, у який ми всі нагадуємо собі, що Україна – це держава з тисячолітньою історією, яку в нас ніхто й ніколи не відбере!

 

Історія українського державотворення засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира. Коли Володимир охрестив Русь і обрав християнство головною релігією, ми стали повноправною частиною цивілізованого світу!

 

На жаль, сьогодні українці мусять зі зброєю в руках захищати власну державу, мову, культуру, церкву та право бути вільними. На нашу багату землю зазіхнули ті, хто не має історії та власного коріння. Хто звик лише присвоювати чужі здобутки. Але в цій священній боротьбі ми переможемо! Бо з нами правда, Господь і найсильніше військо – нащадки князів та козаків! А загарбники, як і тисячоліття тому, залишаться на брудних сторінках історії.

 

Висловлюю щиру вдячність тим, хто в ці буремні дні захищає Українську Державність! Повертайтесь додому живими та здоровими і хай ворожі кулі та будь-яке зло вас оминають!

Бажаю всім нам мирного неба, безкорисливої, щирої любові та поваги до Батьківщини і одне до одного, непохитної віри в наших Захисників і Перемогу.

З Днем Української Державності, дорогі жителі громади!

 

З повагою –

міський голова Андрій Сімонов

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua