Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 липня 2022 року 13:33

Ділилися досвідом Пирятинської громади у питаннях підтримки внутрішньо переміщених осіб

Сьогодні о 20:00 на Полтавському суспільному телебачення пирятинці зможуть побачити своє місто. Журналісти приїхали до нас з обласного центру, аби ознайомитися з досвідом Пирятинської громади у питаннях підтримки внутрішньо переміщених осіб. Також їх цікавили об'єкти укриття в навчальних закладах.

Поспілкувавшись із медійниками, ми довідалися, що практично в жодній із громад по області у школах немає спеціальних бомбосховищ, лише у частині є протирадіаційні укриття, тому відновити повноцінний навчальний процес у нашій області не вдасться.

Міський голова Андрій Сімонов супроводжував телевізійників під час відвідин родин, які отримали житло у тимчасове користування від міської ради. Побували у квартирах родин Юлії Галюзіної та Олени Бударіної, які є переселенцями зі сходу України та були зареєстровані у громаді до 24 лютого 2022 року. Родина Галюзіних вже мешкає в квартирі, поступово облаштовуючи житло. В квартирі, ордер на тимчасове вселення в яку отримала сім'я О. Бударіної, наразі силами працівників КП "Каштан" виконуються ремонтні роботи.

"Будемо поступово проводити ремонти в усіх квартирах, придбаних для внутрішньо переміщених осіб, - відзначив Андрій Сімонов. – В міру можливостей та за потреби родин, які поселяються в ці квартири, купуватимемо меблі та необхідну техніку".

Всього наприкінці минулого року на умовах співфінансування державного (1,659 мільйона гривень) та бюджету громади (711 тисяч гривень) було придбано 6 квартир для ВПО: чотири трикімнатні та 2 – двокімнатні. Наразі всі вони заселені сім'ями відповідної категорії. Рішення про те, кому саме надати житло, ухвалює відповідна комісія при виконкомі міськради, враховуючи ряд критеріїв.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua