Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 липня 2022 року 17:52

Вчасна сплата – чисте місто!

Вчасна сплата – чисте місто!

 

Сьогодні виконавчий комітет міськради затвердив нові тарифи на послуги щодо поводження з твердими побутовими відходами. В силу вони вступають з 1 вересня цього року. 

На перший погляд зростання вартості є суттєвим: діючий тариф становить 13,07 та 13,77 гривень за місяць для жителів багатоповерхівок та приватної забудови відповідно; новий – 27,66 та 28,98 гривень за місяць за одного жителя. Тариф затверджений для споживачів, які мешкають в усіх населених пунктах громади.

Діючий наразі тариф вступив у силу 1 червня 2018 року, впродовж усіх цих чотирьох років він не переглядався та не коригувався. За цей період його складові (вартість паливно-мастильних матеріалів, запчастини, заробітна плата) здорожчали на порядок. Водночас, разом з утворенням Пирятинської громади в нових адміністративних межах, значно розширилася логістика з траспортування ТПВ. Отже, діючий тариф є економічно необґрунтованим.

В структуру новозатвердженого тарифу закладена чиста собівартість послуги; зважаючи на дію в країні воєнного стану, прибуток у тариф не закладали.

Разом з тим, Закон України «Про житлово-комунальні послуги» передбачає, що укладання договору на вивіз сміття є обов’язковим для усіх! Всі ми провинні пам’ятати, що сплачувати за комунальні платежі, в тому числі й за сміття – це надзвичайно важливо. Так живе увесь цивілізований світ. Згідно з європейськими стандартами необхідно неухильно дбати про довкілля задля збереження й відновлення ресурсів, необхідних для гармонійного співіснування людини й природи. Прагнучи залучення інвестицій у розвиток нашої країни, ми мусимо впроваджувати й норми цивілізованого суспільства.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua