Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 липня 2022 року 14:35

Триває процес перейменування вулиць у громаді

Відбулося засідання робочої групи з  питань перейменування вулиць у населених пунктах громади.

Члени робочої групи обговорили результати попередньо проведених громадських слухань, під час яких фахівці міськради зустрічалися з жителями вулиць, які підлягають перейменуванню, аби почути їх  думку стосовно варіантів нових назв та врахувати пропозиції під час прийняття остаточного рішення, яке буде винесене на розгляд сесії.

Членами робочої груп було детально заслухано та обговорено інформацію по кожній із вулиць та провулків. Стосовно тих вулиць, які підлягають перейменуванню відповідно до чинного законодавства, але при цьому жителі не визначилися з варіантом нової назви, більшість членів робочої групи підтримали думку про необхідність назвати вулиці на честь знаних земляків, зокрема Федора Вовка, Анатолія Святогора, Іринея Фальковського, Олександра Тищенка. Підтримали учасники зібрання і перспективу перейменування вулиць на честь Андрія Конопльова та Олександра Оксанченка. З родинами Героїв України з цього приводу буде проведено додаткові зустрічі.

Окрім цього, робоча група розглянула лист регіонального представника Українського інституту національної пам'яті в Полтавській області Олега Пустовгара щодо проведення демонтажу символіки тоталітарного режиму. Зокрема, мова йшла про меморіальну плиту І. Голобородьку, розташовану на Меморіалі Слави. Відносно алгоритму дій у цій ситуації було вирішено направить звернення до Департаменту культури облдержадміністрації для отримання їхніх рекомендацій, оскільки меморіальний комплекс перебуває на обліку і здійснювати будь-які дії без попереднього узгодження не дозволяється.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua