Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 липня 2022 року 15:27

Зустріч в Олександрівці

Сьогодні відбулася зустріч міського голови Андрія Сімонова з жителями населених пунктів Олександрівського старостинського округу.

На початку зібрання Андрій Сімонов розповів присутнім про роботу, проведену міською радою у минулому році. Зокрема, акцентував увагу на тому, що в громаді збережено існуючу мережу освітніх, культурних закладів, закладів охорони здоров`я. На жаль, в умовах дії військового стану, роботу деяких закладів доводиться оптимізувати, але при цьому акцент робиться на максимальному збереженні послуг та їх доступності для населення.

Зустріч проходила у формі діалогу - в жителів села виникло безліч запитань до керівника громади. Зокрема, мова йшла про необхідність обмеження руху важковагового транспорту сільськими вулицями. У відповідь Андрій Сімонов запевнив, що на вулицях будуть встановлені обмежувальні знаки, які заборонятимуть проїзд сільськими вулицями таких транспортних засобів, як це вже зроблено по інших населених пунктах на території громади. Також, завдяки тому, що найближчим часом запрацює система "Безпечна громада", порушники фіксуватимуться на відео та до них вживатимуться відповідні міри. Окрім цього, до контролю за дотриманням правил та обмежень долучать правоохоронців.

Активно обговорили під час зустрічі й питання дотримання режиму світломаскування – частину жителів села не влаштовує той факт, що вулиці населеного пункту в темну пору доби не освітлюються. Міський голова наголосив, що вуличне освітлення не вмикається через відповідне розпорядження ОВА. Обговорили під час зустрічі і питання медичного обслуговування населення в контексті відповіді на питання: чому сільський ФАП перенесено у приміщення закладу культури. "Ми змушені оптимізуватися, особливо в цих складних умовах, коли йде війна і коштів у бюджеті катастрофічно не вистачає. Наразі мова йде не про приміщення, а про доступ жителів села до медичних послуг, які збережені і надаються в тому ж обсязі, як було раніше", - відначив Андрій Сімонов.

Долучилися до зустрічі і жителі Першотравневого, яке входить до складу Олександрівського старостату. Порушена ними проблема стосувалася ремонту під'їзної дороги до села. "Цього року ремонт дороги до вашого села не планується через брак коштів, - відзначив А. Сімонов. – Обираючи ті напрямки, на яких виконуватимемо поточний ремонт цього року, ми керувалися кількістю жителів у тому чи іншому населеному пункті, а отже інтенсивністю використання дороги. На початку року планували, що вдасться відремонтувати всі невідремонтовані шляхи, але ці плани порушила війна."

Ряд питань, порушених під час зустрічі, носили більш приватний характер і стосувалися конкретних людей чи родин. У відповідь міський голова та фахівці міськради надали детальні роз'яснення.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua