Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 березня 2023 року 19:00

Голова громади Андрій Сімонов взяв участь у конференції Міністерства соціальної політики України «Нові горизонти соціальної роботи»

21 березня Міністерство соціальної політики у партнерстві з Дитячим Фондом ООН UNICEF проводили інформаційний захід, присвячений Дню соціальної роботи.

Пирятинський міський голова Андрій Сімонов був запрошений на захід як голова однієї із найпрогресивніших громад зокрема у напрямку надання соціальних послуг жителям. Голова громади поділився досвідом наших напрацювань.

У Пирятині працює Центр надання соціальних послуг Пирятинської міської ради, на утримання якого за рахунок бюджету громади у 2023 році передбачено виділення близько 15 млн грн, з них 3 141 767 млн грн – на утримання денного стаціонару:

надаються 16 базових соціальних послуг;

отримують соціальні послуги близько 1480 громадян, з них жителі сільської місцевості – 904 особи;

передбачено надання послуги „соціальне таксі“; спецавтомобіль PEUGEOT BOXER, облаштований спеціальним підйомником, що дозволяє пасажиру на візку потрапити до салону без труднощів, придбано за рахунок коштів Держбюджету;

одним із структурних підрозділів Центру є денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, на створення якого залучено залучено державну субвенцію у сумі 2 253 648 грн;

Пирятинська міська територіальна громада є партнером програми UNICEF; в рамках проєкту залучено цільову пожертву  у розмірі  304 162,00 грн на запровадження нових соціальних послуг для дітей з інвалідністю.

За співпраці міської ради, Благодійного фонду „Слов'янське серце“ у партнерстві з міжнародною благодійною організацією Save the Children, що фінансується в рамках гуманітарної допомоги ЄС, у Пирятині відкрито «Простір, дружний до дітей», де 5700 хлопчиків та дівчат охоплено різними видами активностей.

В рамках програми UNICEF реалізується проєкт СПІЛЬНО, де основним завданням є підтримати вразливі категорії населення: психосоціальна підтримка, перенаправлення до вузькопрофільних спеціалістів (медиків, психологів, логопедів, юристів тощо); індивідуальна і групова робота з дітьми в тому числі й з дітьми з інвалідністю, що спрямована на зняття напруги, тривоги, страхів, відновлення комунікації з однолітками.

Підписано Меморандум про співпрацю з Громадською спілкою "Програма сприяння відродженню та інтеграції сходу України "Донбас" щодо будівництва 4 будинків сімейного типу.

В Пирятинській міській територіальній громаді діє Комплексна програма соціального захисту населення, якою передбачено фінансування на 2023 рік у розмірі 6 819,98575 тис.грн:

2 000,0 тис грн – надання допомоги на лікування жителям громади;

300,0 тис.грн – надання допомоги на лікування військовослужбовців;

1012,0 тис.грн – соціальна підтримка членів сімей загиблих військовослужбовців;

500,0 тис.грн – одноразова матеріальна допомога при народженні дитини;

218,6 тис.грн – на підвіз та проходження 2-х курсів реабілітації дітей з інвалідністю в реабілітаційному центрі;

150,0 тис.грн – одноразова матеріальна допомога особам пільгової категорії та сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах;

100,0 тис.грн – матеріальна допомога громадянам на відшкодування збитків внаслідок непередбачуваних обставин: пожежа, затоплення, буревій у житлових будинках та квартирах.

Також, в ході дискусії, Андрій Сімонов окреслив коло найпроблемніших питань, з якими стикаються громади. Зокрема поділився думками щодо необхідності утримання центрів надання соціальних послуг обласними бюджетами, адже роботу центрів можна було б грамотно оптимізувати, не втрачаючи якості надання послуг та охопленням людей, які їх потребують.

На що пані Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович відмітила слушність та актуальність порушених Пирятинським міським головою проблем, зазначивши, що зазвичай такі питання замовчуються, й тому не вирішуються.

Під час заходу Оксана Жолнович представила візію майбутнього соціальної сфери. Участь в обговоренні також взяли представники громадського сектору, партнерських донорських організацій та експертного середовища.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua