Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 березня 2023 року 19:10

Делегація вивчала пирятинський досвід проєктної діяльності

Сьогодні Пирятинщина приймала гостей - до нашої громади з ознайомчим візитом завітали представники муніципалітетів Диканьки, Карлівки, Нових Санжар та Чутово. Гості ознайомилися з ходом реалізації проєкту ЄС „Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання“.

Початковим етапом стали відвідини трьох локацій у  селі Повстин: молочної міні-ферми Олександра Зателепи, неформального центру з надання послуг обробітку земель Михайла Головчака та мікротепличного господарства Анатолія Лебединця. Учасники пояснили процедуру конкурсного відбору, розповіли, в яких навчальних заходах в рамках проєкту взяли участь, яке обладнання і на яких умовах отримали, а також поділилися планами збуту продукції та надання послуг.

Окрім цього, гості ознайомилися з роботою кулінарного та швейного коворкінгів, що працюють на базі ліцею №6.

Підсумки побаченого підвели під час зустрічі в адмінбудинку міської ради. Менеджер проєкту «Агенція розвитку Пирятинської громади» Ірина Солдатова представила презентацію на тему «Досвід Пирятинської громади в сфері активізації економічного розвитку». У виступі відмічено історію співпраці з ініціативою ЄС «Мери за економічне зростання» та грантового конкурсу «Сади для Перемоги».

До зустрічі долучився міський голова Андрій Сімонов, який відповів на запитання гостей, висловив сподівання, що досвід Пирятина буде корисний громадам Полтавської області.

Візит відбувся за сприяння депутата обласної ради Лариси Босенко.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua